Skip to main content

In de Belgische Ardennen kun je overnachten in een tiny house. Een tiny house is een klein huisje met een vloeroppervlakte van ongeveer 50 m2. Ondanks het feit dat tiny houses klein zijn, zijn ze van alle gemakken voorzien. Als je verblijft in een tiny house in de Belgische Ardennen, dan geniet je van een prachtig landschap én rust.

In deze blog ontdek je 10 tiny houses in de Belgische Ardennen.

1. Tiny house in de Belgische Ardennen

Midden in de Belgische Ardennen kun je in dit tiny house verblijven. Het minihuisje telt één slaapkamer, heeft een vloeroppervlakte van 35 m2 en kan twee gasten ontvangen. De vrijstaande lodge heeft grote ramen. Vanaf de bank kun je van een mooi uitzicht genieten. Via de schuifpui van de woonkamer kom je op een groot terras.

Tiny House in de Belgische Ardennen

Vrijstaand tiny house in de Belgische Ardennen. Foto: roompot.nl

Het edelhert is de grootste hertensoort in Europa. Ze leven ook de Belgische Ardennen en worden gekenmerkt door hun indrukwekkende geweien. Deze planteneters leven voornamelijk in bossen en open gebieden en zijn vooral actief tijdens de schemering en de nacht. De leefwijze van edelherten varieert afhankelijk van het seizoen.

2. Tiny house met sauna in Belgische Ardennen

Ben je op zoek naar een tiny house met sauna in de Belgische Ardennen? Dan is dit 4-persoons tiny house in Namen geen verkeerde keuze! Het houten minihuisje heeft een modern design en is gezellig ingericht. Voor natuurliefhebbers en rustzoekers zijn de Belgische Ardennen een waar paradijs. Ook actievelingen kunnen het niet beter treffen.

Tiny House in Namen in de Belgische Ardennen

Tiny House in Namen in de Belgische Ardennen. Foto: natuurhuisje.nl

In België leven veel wilde zwijnen in de Ardennen, waar ze in bossen en heuvelachtige gebieden kunnen worden waargenomen. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de inheemse fauna en dragen bij aan de biodiversiteit van de regio. Het is belangrijk om wilde dieren zoals wilde zwijnen niet te storen.

3. Knus tiny house met houtkachel in Belgische Ardennen

Voor mensen die even willen ontsnappen aan de dagelijkse drukte en hectiek, is dit tiny house een droom die uitkomt. Het knusse minihuisje ligt in het oosten van de Belgische Ardennen en is geschikt voor twee personen. Als temperatuur zakt, zorgt het houtkacheltje voor een aangename warmte en gezelligheid. De omgeving is adembenemend.

Lees ook: 20x vakantiehuisje met open haard in Nederland

Knus tiny house in de Belgische Ardennen

Knus tiny house in Belgische Ardennen. Foto: vipio.com

Reeën zijn kleine planteneters die vaak in bossen en open velden te vinden zijn, niet alleen in de Belgische Ardennen, maar ook in andere delen van Europa. Ze behoren tot de familie van de hertachtigen en zijn bekend om hun elegante uiterlijk. Reeën hebben een roodbruine vacht en worden geassocieerd met een witte vlek op hun achterwerk, vooral bij vrouwtjes.

4. Tiny house aan Maas in Belgische Ardennen

Aan de oevers van de Maas in de Belgische Ardennen kun je vakantievieren in dit tiny house. Het 2-persoons chalet heeft een grootte van 40 m2 en beschikt over een mooie veranda. In de omgeving gaan sportievelingen wandelen of fietsen. Cultuurliefhebbers bezoeken pittoreske dorpjes, eeuwenoude kastelen en betoverende kloosters.

Tiny house op vakantiepark Vallée Les Etoiles Belgische Ardennen

Tiny house aan de Maas in de Belgische Ardennen. Foto: roompot.nl

Bosmuizen zijn kleine knaagdieren die vaak voorkomen in bosrijke gebieden, waaronder de Ardennen. Ze zijn inheems in Europa. Bosmuizen hebben een bruine vacht en spelen een rol in het ecosysteem door zich te voeden met verschillende soorten plantaardig materiaal en door zelf prooi te zijn voor roofdieren zoals uilen, slangen en vossen.

5. Tiny house midden in Belgische Ardennen

Wil je de ultieme natuurbeleving ervaren? Huur dan dit tiny house midden in de Belgische Ardennen! Door de grote ramen van het 2-persoons minihuisje ervaar je of je één bent met de natuur. Als je ’s ochtends wakker wordt, zie je bossen en weilanden en voel je de natuur.

Tiny house in de Belgische Ardennen

Tiny house midden in de natuur. Foto: natuurhuisje.nl

Hazen zijn overal in de Belgische Ardennen te vinden en staan bekend om hun snelheid. Het zijn planteneters en voeden zich met gras, kruiden, bladeren en schors. Hazen zijn vooral actief tijdens de schemering en ’s nachts, en ze staan bekend om hun sprongen en wendbaarheid, waardoor ze snel kunnen ontsnappen aan mogelijke bedreigingen.

6. Slapen in tiny house in Belgische Ardennen

Natuur, rust, vrijheid en privacy. Dat is wat je ervaart als je in dit 2-persoons tiny house verblijft in de Belgische Ardennen. Er zullen niet veel vakantiehuisje in België zijn, die zich op zo’n mooie plek bevinden. De cabin is een uitstekend startpunt om de adembenemende omgeving te verkennen.

Tiny House in Zandbergen in de Belgische Ardennen

2-persoons tiny house in de Belgische Ardennen. Foto: vipio.com

De buizerd is een veelvoorkomende roofvogel in de Ardennen en in veel andere delen van Europa. Buizerds zijn bekend om hun vermogen om lange tijd in de lucht te zweven terwijl ze op zoek zijn naar prooi. Ze maken gebruik van opwaartse luchtstromen, thermiek genaamd, om energie te besparen tijdens het vliegen.

7. Tiny house met wellness in Belgische Ardennen

Zoek je een tiny house met wellnessfaciliteiten in de Belgische Ardennen? Boek dan dit 2-persoons vakantiehuisje in Belgisch Luxemburg in het hart van de Ardennen! Na een dag van wandelen, fietsen, kanoën is het heerlijk om te ontspannen in de sauna of het bubbelbad. In de sprookjesachtige omgeving is de kans groot op het spotten van reetjes en zwijntjes.

Lees ook: 10x vakantiehuisje met wellness!

Tiny house in Luxemburg in de Belgische Ardennen

2-persoons vakantiehuisje in Belgisch Luxemburg. Foto: natuurhuisje.nl

De Europese wilde kat is een inheemse katachtige soort die in Europa voorkomt, waaronder in delen van de Belgische Ardennen. Deze wilde kattensoort is schuw en terughoudend ten opzichte van mensen en wordt vaak geassocieerd met dichte bossen en afgelegen gebieden. Ze hebben een gestreepte vacht en lijken sterk op huiskatten.

8. Design tiny house in Belgische Ardennen

Welkom in dit design tiny house in de Belgische Ardennen! Het 6-persoons vakantiehuis telt 3 slaapkamers en is onderdeel van een klein vakantiepark in de buurt van de Waalse stad Namen. Op het park ervaar je rust en ruimte. De kans is groot dat je vanuit het tiny house hertjes en eekhoorntjes ziet wegspringen.

Tiny House in Viroinval

Design tiny house in de Belgische Ardennen. Foto: natuurhuisje.nl

Dassen staan erom bekend dat ze holen of burchten in de grond graven. Deze burchten dienen als schuilplaatsen en nesten voor dassen. Dassen zijn vooral te vinden in bosrijke gebieden, maar ze bewonen ook andere soorten terreinen, zoals weilanden en heidegebieden. De Ardennen bieden een geschikte leefomgeving voor dassen vanwege de aanwezigheid van bovengenoemde terreinen.

9. Overnachten in tiny house in Belgische Ardennen

In het hart van de Belgische Ardennen kun je in dit tiny house overnachten. Het minihuisje ligt in Belgisch Luxemburg, beschikt over twee slaapkamers en kan vier gasten ontvangen. In de omgeving vallen er van allerlei sportieve activiteiten te ontplooien zoals wandelen, fietsen, paardrijden, kanoën en rotsklimmen. Een bezoekje brengen aan de stad Luxemburg is ook erg leuk!

Tiny house in Saint-Léger, België

Tiny house in Saint-Léger, Belgische Ardennen. Foto: natuurhuisje.nl

In de Belgische Ardennen kunnen goudvinken worden gespot. Deze mooie vogels geven de voorkeur aan bosrijke gebieden en kunnen worden gezien in naaldbossen, loofbossen en gemengde bossen. Ze voeden zich voornamelijk met zaden, waaronder die van sparren en dennen. De goudvink staat bekend om zijn zang, dat uit melodieuze fluittonen bestaat.

10. Bijzonder tiny house in Belgische Ardennen

Ben je op zoek naar een bijzonder én romantisch tiny house in de Belgische Ardennen? Dan is deze moderne yurt een voltreffer! Het ontwerp van de 4-persoons accommodatie is om door een ringetje te halen. Daarnaast kun je heerlijk genieten van de beschikbare wellnessfaciliteiten. Fijn ontspannen in de hottub en sauna.

Yurt in de Belgische Ardennen

Moderne yurt in de Belgische Ardennen. Foto: vipio.com

De waterspreeuw is een vogel die langs snelstromende beken en rivieren in de Ardennen te vinden is en opvallend is door zijn duikende gedrag. Waterspreeuwen hebben dichte, waterafstotende veren die voorkomen dat ze doorweekt raken tijdens het duiken. Deze aanpassing helpt hen warm en droog te blijven in koude, snelstromende wateren.

Meer tiny houses bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.