Skip to main content

Groningen is een verassend mooie provincie. Natuurliefhebbers genieten van de Waddenzeekust en het polderlandschap. Eeuwenoude dorpjes en steden vormen een schatkamer voor mensen die cultuur omarmen. Overal in Groningen kun je overnachten in trekkershutten. Dit zijn eenvoudige en knusse vakantiehuisjes. Een trekkershut is de perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van Groningen.

Wij hebben 10 trekkershutten in Groningen waar je kunt overnachten op een rijtje gezet!

1. Trekkershut in Groningen

In het oosten van Groningen kun je overnachten in deze 2-persoons trekkershut. Het chalet staat op een groot privé-terrein: rust en privacy zijn dus gegarandeerd. ’s Ochtends word je gewekt door het gefluit en gezang van vogeltjes. Na het ontbijt wacht een prachtige omgeving om ontdekt te worden. Neem je wandelschoenen en fiets maar mee!

Trekkershut in Bellingwolde

Trekkershut in het oosten van Groningen. Foto: natuurhuisje.nl

Nationaal Park Lauwersmeer is een prachtig natuurgebied in Nederland. Het park is gelegen in de provincies Groningen en Friesland en ontstond in 2003 na de afsluiting van de Lauwerszee. Het gebied biedt een gevarieerd landschap met meren, moerassen, en graslanden, waardoor het een ideale plek is voor natuurliefhebbers, vogelspotters en wandelaars.

2. Overnachten in een trekkershut in Groningen

Op steenworp afstand van het eeuwenoude vestingsplaatsje Bourtange kun je slapen in deze trekkershut. Het 4-persoons boshuisje staat helemaal vrij: je hebt dus van niemand last. De omgeving van het vakantie-onderkomen is een eldorado voor natuurliefhebbers; met name vogelliefhebbers komen helemaal aan hun trekken. Neem je verrekijker en vogelboekje maar mee!

Trekkershut in Groningen in Bourtagne

Trekkershut in Bourtagne. Foto: vipio.com

Nationaal Park Drentsche Aa is grotendeels gelegen in Drenthe, maar het omvat ook enkele delen in de provincie Groningen. Het park is vernoemd naar de rivier de Drentsche Aa, die door het gebied stroomt en een belangrijke rol speelt in het vormgeven van het landschap. Het park is bekend om zijn schilderachtige schoonheid en gevarieerde natuurlijke omgeving.

3. Trekkershut in het noordoosten van Groningen

Op een boerenerf in het noordoosten van Groningen kun je overnachten in deze trekkershut. Het eenvoudige vakantie-onderkomen telt twee slaapvertrekken en is geschikt voor vier personen. In de omgeving van de trekkershut vind je het typische open landschap van Groningen. Met dank aan het knooppuntensysteem is het eenvoudig om dit landschap met de fiets te verkennen.

Trekkershut in Scheemda in Groningen

Trekkershut in Scheemda. Foto: heerlijkehuisjes.nl

Het Hogeland is een prachtig gebied boven de stad Groningen. Het landschap van Het Hogeland wordt gekenmerkt door historische wierden, oude boerderijen en uitgestrekte uitzichten over het platte polderlandschap. Wierden zijn kunstmatige heuvels die eeuwen geleden werden opgeworpen door de bewoners om zich te beschermen tegen overstromingen van de zee. Deze wierden zijn nu vaak nog steeds herkenbaar in het landschap.

4. Trekkershut met overdekt terras

Grenzend aan een natuurgebied vind je deze trekkershut. Het duurzaam gebouwde huisje is een lust voor het oog en geschikt voor drie gasten. Gasten die met volle teugen kunnen genieten van de sfeervolle inrichting en in de winter warmte vinden bij de houtgestookte kachel. Buiten wacht een overdekt terras om te allen tijde buiten te kunnen vertoeven.

Trekkershut in Groningen in Zuurdijk

Trekkershut in Zuurdijk. Foto: natuurhuisje.nl

Westerwolde is een bosrijk gebied in het zuiden van de provincie Groningen. Het is een prachtig landschap dat bekend staat om zijn pittoreske natuur, met uitgestrekte bossen, heidevelden en kronkelende riviertjes die het gebied doorkruisen. De regio staat bekend om zijn rust en natuurlijke schoonheid, waardoor het een geliefde bestemming is voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers.

5. 2-persoons trekkershut in Groningen

Deze 2-persoons trekkershut pronkt midden in het Groningse landschap. Een landschap dat gedomineerd wordt door landerijen en vergezichten. Voor mensen die rust zoeken en willen onthaasten is het een perfecte omgeving. Het huisje grenst bovendien aan ’t Roegwold. In dit natuurgebied kun je genieten van waterpartijen, bossen, moerassen en bossen.

Trekkershut in Groningen in Overschild

2-persoons trekkershut in Groningen. Foto: natuurhuisje.nl

De Onlanden is een wetlandgebied in de provincie Groningen dat zowel als bufferzone tegen overstromingen dient als bekend staat om zijn rijke vogelleven. De Onlanden is een belangrijk natuurgebied dat onderdeel uitmaakt van het Nationaal Natuurnetwerk Nederland. Het gebied is ontstaan als gevolg van menselijk ingrijpen om de kans op overstromingen in de omliggende gebieden te verminderen.

6. Trekkershut midden in de natuur

Wil je hazen, reeën en vogels spotten? Huur dan deze trekkershut! Dit tiny house staat namelijk midden in de natuur en is voor mensen die rust en privacy najagen een must. Voor het vakantiehuisje bevindt zich een vlonder waar vanaf je ’s avonds de zon kunt zien ondergaan en ’s nachts de sterrenhemel kunt aanschouwen.

Lees ook: Afgelegen huisje huren in Nederland: 25 tips!

Trekkershut De Wilp

Trekkershut in de natuur. Foto: natuurhuisje.nl

Leekstermeer is een meer en natuurgebied in de provincie Groningen. Het gebied staat bekend om zijn prachtige natuur en biedt verschillende recreatiemogelijkheden voor bezoekers, zoals wandelen, fietsen en watersporten. Het meer zelf is een schilderachtig zoetwatermeer dat zich uitstrekt over een aanzienlijk gebied. Het is omgeven door groene oevers en rijke flora en fauna, waardoor het een ideale plek is voor natuurliefhebbers.

7. Trekkershut in het Dal van de Ruiten

In de ‘middle of nowhere’ in Groningen kun je slapen in deze trekkershut. De knusse blokhut ligt aan de voet van het Dal van de Ruiten Aa. Het Dal van de Ruiten Aa is een uniek natuurgebied met een grootte van 550 hectare. Wandelliefhebbers kunnen een bewegwijzerde route lopen door het gebied.

Trekkershut in Dal van Ruiten

Trekkershut in het Dal van Ruiten. Foto: natuurhuisje.nl

De Eems-Dollard is een uniek natuurgebied in Groningen op de grens van Duitsland en Nederland, waar de Eems-rivier en de Dollard-baai samenkomen. Het is een uniek ecosysteem met een bijzondere mix van zoet en zout water, wat resulteert in een rijke biodiversiteit. Het Eems Dollard-gebied heeft een grote verscheidenheid aan habitats, waaronder slikken, schorren, zandbanken en ondiepe wateren.

8. Knusse trekkershut in Groningen

Deze 3-persoons trekkershut in de Groningse boerenland is door de eigenaar zelf gemaakt. Dat hij daar uitstekend in is geslaagd, bewijzen de prachtige foto’s en uitstekende recensies wel. Dompel jezelf onder in een knus droomhuisje met veel hout en ramen. Nadat je ’s ochtends ontbeten hebt, wacht het avontuur. Groningen-stad en het veer naar Waddeneiland Schiermonnikoog liggen binnen handbereik.

Trekkershut in Tinallinge

3-persoons trekkershut in Tinallinge. Foto: natuurhuisje.nl

Het Punt van Reide is een mooi natuurgebied aan de kust van Groningen, in de buurt van de Eemsmonding. Het gebied staat bekend om zijn uitgestrekte waddenlandschappen en is van grote ecologische waarde. In het Punt van Reide kun je zeehonden spotten. Het is een belangrijk leefgebied voor grijze zeehonden en gewone zeehonden.

9. Duurzame trekkershut in Groningen

In het uiterste noorden van Groningen kun je overnachten in deze trekkershut. Het 2-persoons tiny house is duurzaam en energieneutraal. Het uitzicht vanuit het vakantie-onderkomen is fenomenaal: je kijkt over de Groningse landerijen uit. Mensen die van rust, stilte en wolkenpartijen houden, komen op deze plek helemaal aan hun trekken.

Trekkershut in Groningen in Hornhuizen

Trekkershut in Hornhuizen in Groningen. Foto: natuurhuisje.nl

Het Zuidlaardermeer is een groot meer gelegen in het noorden van Nederland, in de provincies Groningen en Drenthe. Het meer is ontstaan door veenafgravingen in de middeleeuwen en heeft zich in de loop der tijd ontwikkeld tot een belangrijk natuurgebied. Het wordt omringd door prachtige natuur en biedt een uitstekende habitat voor talrijke vogelsoorten, waardoor het een paradijs is voor vogelliefhebbers.

10. Trekkershut huren in Groningen

Op het kruispunt van Groningen, Friesland en Drenthe kun je overnachten in deze trekkershut. Het vakantiehuis beschikt over één slaapkamer en biedt ruimte aan twee personen. Rondom het huis staat een vlonder waarop je heerlijk kunt zitten en ontspannen. In de mooie omgeving kun je genieten van verschillende soorten landschappen.

Trekkershut in Jonkersvaart

Trekkershut in Jonkersvaart. Foto: natuurhuisje.nl

Natuurgebied Bourtange is een historisch en natuurrijk gebied in de provincie Groningen. Het gebied staat bekend om zijn unieke combinatie van natuurlijke schoonheid en cultureel erfgoed. Bourtange is vooral beroemd vanwege het gelijknamige vestingstadje Bourtange, dat een belangrijke historische rol speelde in de verdediging van de oostelijke grens van Nederland tijdens de Tachtigjarige Oorlog in de 16de en 17de eeuw.

Meer trekkershutten bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.