Skip to main content

Overal in Drenthe kun je overnachten in een trekkershut. Trekkershutten zijn knusse en gezellige vakantiehuisjes. Ze staan vaak midden in de natuur, maar soms ook op vakantieparken en campings. De meeste trekkershutten zijn gebouwd van hout waardoor ze mooi opgaan in de natuurlijke omgeving. En aan natuur geen gebrek in Drenthe.

Wij hebben 10 trekkershutten in Drenthe waar je kunt overnachten op een rijtje gezet!

1. Trekkershut in Drenthe

Midden in natuurgebied Brunstingerveld kun je overnachten in deze trekkershut. Het vakantiehuisje is van hout gemaakt en beschikt over een mooi design. In het Brunstingerveld vind je bossen, heidevelden en stuifzanden. Dit zijn de landschapselementen die Drenthe zo aantrekkelijk maken. Het is leuk om het Brunstingerveld te voet of met de fiets te verkennen.

Trekkershut in Drenthe in Beilen

Trekkershut in Drenthe in natuurgebied Brunstingerveld. Foto: natuurhuisje.nl

Nationaal Park Drents-Friese Wold is een natuurgebied dat zich uitstrekt over Drenthe en Friesland. Het park is één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland en biedt een gevarieerd landschap met bossen, heidevelden, stuifzanden en vennen. Het park herbergt uitgestrekte bossen met naaldbomen en loofbomen. Er zijn talrijke wandel- en fietspaden die bezoekers de kans geven maximaal te genieten.

2. Trekkershut huren in Drenthe

Op een prachtig terrein midden in de Drentse natuur kunnen rust- en natuurliefhebbers genieten van deze trekkershut. Het trekkershutje bevindt zich in het plaatsje Mantinge. Ondanks het feit dat het vakantiehuisje maar over één slaapkamer beschikt, kunnen er 4 gasten slapen. Gasten die maar één voet buiten het huisje hoeven te zetten om direct van de Drentse natuur te kunnen genieten.

Lees ook: Afgelegen huisje huren in Nederland: 25 tips!

Trekkershut in Drenthe Mantinge

Trekkershutje in Mantinge Drenthe. Foto: vipio.com

Het Nationaal Park Dwingelderveld is een prachtig natuurgebied in Drenthe. Het staat het bekend als het grootste natte heidegebied van West-Europa. Het park beslaat een oppervlakte van ongeveer 3.700 hectare en biedt een gevarieerd landschap met uitgestrekte heidevelden, vennetjes en bossen. Het Nationaal Park Dwingelderveld is een populaire bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen.

3. Trekkershut aan rand van Nationaal Park Dwingelderveld

Nationaal Park Dwingelderveld is het mooiste natuurgebied van Drenthe. Aan de rand van dit indrukwekkende natuurgebied staat deze trekkershut. Het knusse huisje is van hout vervaardigd en beschikt over een puntdak. Voor mensen die van rust, natuur en privacy houden, is deze trekkershut een goede keuze. ’s Ochtends word je gewekt door zingende vogels.

Trekkershut aan rand van Nationaal Park Dwingelderveld

Trekkershut aan de van Nationaal Park Dwingelderveld. Foto: heerlijkehuisjes.nl

Nationaal Park De Alde Feanen is een prachtig en uniek natuurgebied dat zich grotendeels in de provincie Friesland bevindt, maar ook een deel strekt zich uit naar het zuidoosten van Drenthe in Nederland. Het park heeft een oppervlakte van ongeveer 2.300 hectare en is een belangrijk wetlandgebied met een gevarieerd landschap.

4. Trekkershut midden in de natuur in Drenthe

Verlang je ernaar om eens lekker ‘back-to-basic’ te gaan? Dan is deze knusse trekkershut op Vakantiepark RCN de Noordster misschien iets voor jou. Het houten huisje heeft een eenvoudige inrichting en ligt direct aan het bos. De trekkershut vormt een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van dit prachtige deel van Drenthe.

Trekkershut op vakantiepark in Drenthe

Trekkershutten op RCN de Noordster. Foto: rcn.nl

Het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa is een bijzonder cultuurlandschap gelegen Drenthe. Het gebied staat bekend om zijn gevarieerde landschappen en historische kenmerken, waardoor het een belangrijke plek is voor natuurliefhebbers en geschiedenisfanaten. Als je van plan bent om het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa te bezoeken, zul je genieten van de prachtige natuur.

5. Plaggenhut in Drenthe

Wie aan Drenthe denkt, denkt aan veengronden. Veel veengronden zijn in de loop van tijd afgegraven. De mensen die dit zware werk moesten verzetten, sliepen in zogenaamde plaggenhutten. Tegenwoordig is het mogelijk om in zo’n plaggenhut te overnachten. Ze worden nu vaak gebruikt als trekkershut. Deze plaggenhut telt twee slaapkamers en is geschikt voor vier personen.

Lees ook: 10x overnachten in een plaggenhut

Plaggenhut in Drenthe

Plaggenhut in Drenthe. Foto: natuurhuisje.nl

Het Balloërveld is een uitgestrekte heidevlakte in Drenthe. Het gebied staat bekend om zijn prachtige landschap en culturele erfgoed. Het Balloërveld is een geliefde bestemming voor zowel lokale bewoners als toeristen die willen genieten van de natuurlijke schoonheid en historische betekenis van dit bijzondere stukje Nederlandse natuur. Het is een plek waar mensen kunnen ontspannen en genieten van het landschap.

6. Trekkershut op camping in Drenthe

Op een camping in de Drentse wildernis kun je overnachten in deze 4-persoons trekkershut. Het tiny house is sfeervol ingericht en bezit bovendien een overdekte veranda. Op de camping is voor kinderen veel te doen en te beleven. Zo is er een grote speeltuin waar zij zich eindeloos kunnen vermaken.

Trekkershut op camping in Drenthe

4-persoons trekkershut op camping in Drenthe. Foto: vipio.com

Mantingerzand is een prachtig natuurgebied gelegen in Drenthe. Het staat bekend om zijn uitgestrekte zandverstuivingen en de aanwezigheid van jeneverbessen, die het landschap een unieke en schilderachtige uitstraling geven. Zandverstuivingen zijn dynamische gebieden waar zand door de wind wordt verplaatst en soms indrukwekkende duinen en heuvels vormt. Ze creëren een bijzondere en wisselende omgeving.

7. Trekkershut in het zuiden van Drenthe

Deze 4-persoons trekkershut valt op door zijn rode kleur. Het tiny house bevindt zich in het zuiden van Drenthe in het dorpje Zuidwolde. De trekkershut staat op een kleinschalige camping. Deze camping beschikt over een zwembad waar jong en oud zich uitstekend kunnen vermaken. De trekkershut vormt een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen.

Rood trekkershutje in Drenthe

Tiny house in het zuiden van Drenthe. Foto: vipio.com

Het Fochteloërveen is een belangrijk veengebied dat zich uitstrekt over Drenthe en Friesland. Het staat bekend als een bijzonder waardevol natuurgebied vanwege zijn unieke karakter en de biodiversiteit die het herbergt. Het gebied is een hoogveengebied, wat betekent dat het gevormd wordt door de ophoping van dood plantenmateriaal dat langzaam vergaat onder natte omstandigheden.

8. Trekkershut aan vijver in Drenthe

Aan de rand van een grote vijver in het Drentse dorpje Elim kun je slapen in deze 2-persoons trekkershut. Mensen die van natuur houden, kunnen het niet beter treffen. In de omgeving van de blokhut kun je heerlijke wandelingen en verrassende fietstochten maken: hierbij ervaar je Drenthe op z’n best.

Trekkershut in Drenthe in Elim

Trekkershut in Elim. Foto: natuurhuisje.nl

Het Sleenerzand is een gebied in Drenthe dat bekend staat om zijn diverse natuurlijke elementen, waaronder bos, heide en stuifzand. Het gebied is geliefd bij wandelaars en fietsers vanwege de prachtige landschappen en de gevarieerde flora en fauna. Het Sleenerzand heeft uitgestrekte bossen met verschillende soorten bomen, waaronder eiken, dennen en berken.

9. Afgelegen trekkershut in Drenthe

Op een plek waar het overdag nog echt stil is en waar het ’s nachts nog echt donker wordt, kun je slapen in deze trekkershut. Het enige wat je overdag hoort is het gefluit van vogeltjes en het wegschieten van reetjes. Het afgelegen boshuisje ligt in het midden van Drenthe in het plaatsje Drijber.

Trekkershut in Drenthe in Drijber

Trekkershut in het bos in Drijber. Foto: natuurhuisje.nl

Hijkerveld is een rustig natuurgebied, dat bekend staat om zijn afwisselende vegetatie en landschap. Gelegen in Drenthe biedt het gebied een mix van heide, graslanden en veenplassen, waardoor het een ideale plek is voor natuurliefhebbers en wandelaars. De graslanden in Hijkerveld bestaan uit verschillende soorten grassen en wilde bloemen. Deze gebieden zijn belangrijk voor de voeding van grazende dieren.

10. Trekkershut aan rand bos in Drenthe

Aan de rand van het bos kun je overnachten in deze houten trekkershut. Het knusse blokhutje telt één slaapkamer, is geschikt voor twee personen en staat in het Drentse dorpje Geesbrug. De buitenactiviteiten in Geesbrug en omgeving zijn groot. Zo kun je er wandelen, fietsen en paardrijden. Voor vogelspotters is het ook een paradijs.

Trekkershut in Drenthe in Geesbrug

Trekkershutje in Geesbrug. Foto: natuurhuisje.nl

Boswachterij Gieten-Borger is een prachtig bosgebied gelegen in Drenthe. Het is bekend om zijn uitgestrekte dennenbossen, vennen en historische grafheuvels, waardoor het een populaire bestemming is voor natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers en geschiedenisliefhebbers. Dennenbossen vormen het belangrijkste type bos in dit gebied. Deze naaldbossen bestaan voornamelijk uit verschillende soorten dennenbomen, zoals grove den (Pinus sylvestris) en douglasspar (Pseudotsuga menziesii).

Meer vakanties in Drenthe bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.