Skip to main content

Op verschillende vakantieparken in Nederland kun je een vakantiehuisje boeken met een eigen sloep. Daarnaast zijn er vakantieparken waar je een sloep kunt huren. Bij laatstgenoemde parken hebben de accommodaties doorgaans een eigen aanlegsteiger. Het gehuurde sloepje kan bij het vakantiehuisje afgemeerd worden.

In deze blog ontdek je 10 vakantiehuizen met sloep.

1. Vakantiehuis met sloep in Overijssel

Droom je van een vakantiehuis met aanlegsteiger met eigen sloep? Laat die droom uitkomen op Waterstaete Ossenzijl. Op dit kleinschalige vakantiepark in het Overijsselse dorpje Ossenzijl kun je in luxe watervilla’s verblijven die in het bezit zijn van eigen sloepen waarmee je de waterrijke omgeving kunt verkennen.

Vakantiehuis met sloep Waterstaete Ossenzijl

Watervilla’s op Waterstaete Ossenzijl. Foto: roompot.nl

Sloepen vallen onder de categorie open vaartuigen met een brede en platte bodem. Dit ontwerp geeft ze stabiliteit en maakt ze geschikt voor gebruik in kalmere wateren. De open kuip zorgt voor een ruimte waar mensen kunnen zitten of staan tijdens het varen.

2. Vakantiehuis met sloep in Giethoorn

Giethoorn wordt het Venetië van het noorden genoemd en is voor waterliefhebbers een paradijs. Midden in dit watereldorado kun je vakantievieren op Vakantiepark Giethoorn. De accommodaties van dit park hebben allemaal een eigen fluistersloep voor de deur liggen. Ga met het sloepje varen en ontdek Giethoorn.

Vakantiehuis met sloep in Giethoorn

Vakantiehuisjes met sloep op Vakantiepark Giethoorn. Foto: roompot.nl

Het woord ‘sloep’ heeft zijn oorsprong in het Engelse woord ‘sloop’. Een sloep is een type vaartuig dat historisch gezien werd gebruikt voor verschillende doeleinden. Ze waren vaak te vinden op grotere schepen en dienden als werkboten of werden gebruikt voor transport tussen het schip en de wal.

3. Vakantiehuis met sloep nabij Blokzijl

Nabij het Overijsselse havenplaatsje Blokzijl kun je een vakantiewoning boeken op Waterresort Blocksyl. Dit kleinschalige vakantiepark ligt midden in Nationaal Park Weerribben-Wieden: een waterrijk natuurgebied. Op Waterresort Blocksyl kun je sloepen huren. Huur er een sloepje en ga op verkenning uit in bovengenoemd natuurgebied.

Vakantiehuisjes met sloep op Waterresort Blocksyl

Waterresort Blocksyl. Foto: landal.nl

Sloepen kunnen worden gebouwd met verschillende materialen. Houten sloepen hebben een klassieke uitstraling maar vereisen veel onderhoud. Polyester sloepen zijn populair vanwege hun duurzaamheid en lichtgewicht. Aluminium en kunststof sloepen zijn vaak onderhoudsarm en bestand tegen corrosie. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke eigenschappen.

4. Vakantiehuis met sloep aan het IJsselmeer

In het havenplaatsje Medemblik aan het IJsselmeer ligt één van de mooiste vakantieparken van Nederland: Vakantiepark IJsselmeer. De luxe bungalows liggen hier aan het water. Huur een sloep op het park en vaar het water op. Rondom Medemblik liggen prachtige vaarroutes.

Vakantiehuis met sloep op Vakantiepark EuroParcs IJsselmeer

Vakantiepark IJsselmeer. Foto: europarcs.nl

Sloepen kunnen worden aangedreven door verschillende soorten motoren. Buitenboordmotoren zijn populair vanwege hun eenvoudige installatie en onderhoud. Inboard motoren zijn ingebouwd in de romp en bieden een efficiëntere krachtoverbrenging. Elektrische motoren worden steeds populairder vanwege hun milieuvriendelijkheid. De keuze tussen deze motortypes hangt van persoonlijke overwegingen af.

5. Vakantiehuis met sloep in Friesland

Wil je in Friesland vakantievieren in een vakantiehuis met sloep? Reserveer dan een accommodatie op Havenresort Terherne in het Friese plaatsje Terherne. Havenresort Terherne bevindt zich tussen het Sneekermeer en de Terkaplesterpoelen. Op Havenresort Terherne kun je een sloepje huren om dit deel van Friesland vanaf het water te bekijken.

Vakantiehuisjes met sloep op Summio Havenresort Terherne

Vakantiehuisjes op Havenresort Terherne. Foto: summio.nl

Sloepen variëren in grootte en gewicht, van compacte modellen geschikt voor twee personen tot grotere modellen die plaats bieden aan tien personen of meer. Kleinere sloepen zijn handig voor gebruik op kleinere wateren, terwijl grotere sloepen geschikter zijn voor ruimere wateren.

6. Vakantiehuis met sloep in Limburg

Het landschap van Limburg wordt grotendeels bepaald door het verloop van de Maas. In de nabijheid van deze majestueuze rivier bevinden zich verschillende vakantieparken waaronder Marina Resort Well. De luxe vakantiewoningen liggen hier direct aan het water. Huur een sloep op Marina Resort Well en verken de omgeving.

Landal Marina Resort Well

Vakantiewoningen van Marina Resort Well. Foto: landal.nl

Het kenmerkende ontwerp van sloepen, met een brede boeg en een platte bodem, maakt ze geschikt voor rustige wateren. Het ontwerp verschilt van zeilboten of speedboten en wordt vaak gewaardeerd vanwege de stabiliteit en ruime kuip. Over het algemeen wordt het ontwerp van sloepen gewaardeerd vanwege de combinatie van stabiliteit, comfort en veelzijdigheid.

7. Vakantiehuis met sloep aan het Veluwemeer

Aan de oevers van het Veluwemeer ligt Vakantiepark Veluwemeer. Op dit familiepark kun je verschillende type accommodaties boeken die aan het water liggen. Mensen die van varen houden, hebben geluk. Op Vakantiepark Veluwemeer kun je verschillende bootjes huren waaronder sloepjes.

Vakantiehuis met sloep bij Veluwemeer

Vakantiehuizen op Vakantiepark Veluwemeer. Foto: europarcs.nl

Sloepen zijn populair voor recreatieve activiteiten zoals dagtochten, picknicks, vissen en ontspannen varen. Ze bieden een comfortabele en ontspannen manier om van het water te genieten, vaak met voorzieningen zoals zitplaatsen met kussens en een luifel voor schaduw. Al met al bieden sloepen een ideale combinatie van comfort en functionaliteit voor recreatieve wateractiviteiten.

8. Vakantiehuis met sloep in Volendam

Wie wil dat nou niet? Vakantievieren in het wereldberoemde dorpje Volendam. Ga dan genieten op Marinapark Volendam aan het Markermeer. Op dit vakantiepark kun je accommodaties huren die gebouwd zijn in de typische Volendamse bouwstijl. Op Marinapark Volendam kun je een sloep of andere vaartuigen huren.

Vakantiehuisjes op Marinapark Volendam

Marinapark Volendam. Foto: roompot.nl

Sloepen zijn ontworpen met comfort in gedachten. Ze hebben vaak zitplaatsen met kussens, opbergruimte voor benodigdheden en een luifel voor bescherming tegen de zon. Sommige modellen hebben zelfs voorzieningen zoals een kleine keuken of een toilet. Sloepen worden veelal gebruikt voor rustige vaartochten op binnenwateren, meren en kustgebieden, waar comfort en ontspanning centraal staan.

9. Vakantiehuis met sloep aan het Reevemeer

Nabij de Hanzestad Kampen ligt Vakantiepark De IJssel Eilanden. Dit familiepark bevindt zich aan het Reevemeer. Op Vakantiepark De IJssel Eilanden hebben de vakantiehuizen een mooi design en liggen direct aan het water. Wil je het Reevemeer ontdekken? Huur dan een sloep op het park en vaar uit.

Vakantiehuizen met sloep op EuroParcs De IJssel Eilanden

Vakantiepark De IJssel Eilanden. Foto: europarcs.nl

Sloepen zijn veelzijdig en kunnen worden aangepast aan verschillende activiteiten. Sommige sloepen zijn speciaal ontworpen voor vissen, terwijl andere geschikt zijn voor watersporten zoals skiën of wakeboarden. De veelzijdigheid maakt sloepen geschikt voor diverse waterrecreatie en populair bij een breed publiek.

10. Vakantiehuis met sloep in de Biesbosch

De Biesbosch is een zeer waterrijk natuur- en recreatiegebied in Zuid-Holland en Noord-Brabant. Aan de rand van de Biesbosch staan de vakantiehuizen van Vakantiepark De Biesbosch. In het haventje van het park kun je sloepen huren. Met een gehuurd sloepje kan het vaaravontuur in de Biesbosch beginnen.

Vakantiepark in De Biesbosch

Vakantiehuisjes op Vakantiepark De Biesbosch. Foto: europarcs.nl

Het onderhoud van een sloep is afhankelijk van het materiaal. Houten sloepen vereisen regelmatig schilderwerk en bescherming tegen houtrot. Polyester sloepen hebben minder onderhoud nodig, maar het controleren en onderhouden van de motor blijft belangrijk. Aluminium en kunststof sloepen zijn vaak onderhoudsarm.

Meer vakantiehuizen aan het water bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.