Skip to main content

Een vakantiehuisje met een eigen aanlegsteiger in Friesland is erg gewild bij bootliefhebbers. Friesland is de meest waterrijke provincie van Nederland waar zich talloze vakantievilla’s bevinden die een eigen aanlegsteiger bezitten. Hierdoor kun je met je eigen of gehuurde bootje aanleggen bij je watervilla.

In deze blog ontdek je 15 vakantiehuisjes met eigen aanlegsteiger in Friesland.

Lees ook: 10x vakantiehuis met sloep!

1. Vakantiehuisje met eigen aanlegsteiger in Friesland

Zoek je een vakantiehuisje met eigen aanlegsteiger in Friesland? Boek dan een accommodatie op Waterpark Zwartkruis nabij het Friese plaatsje Noardburgum. Watersportliefhebbers kunnen het niet beter treffen: duik vanaf de aanlegsteiger in het water of stap aan boord van een bootje.

Vakantiehuisjes met aanlegsteiger

Vakantiehuisjes met aanlegsteiger op Waterpark Zwartkruis. Foto: summio.nl

Alle grote Friese meren (Sneekermeer, Heegermeer, De Holken, Morra, Slotermeer, Groote Brekken, Koevordermeer, Langweerderwielen, Witte en Zwarte Brekken en Oudhof, Tjeukemeer en Goëngarijpsterpoelen) zijn met elkaar verbonden via oneindig veel kanaaltjes, vaartjes en riviertjes waardoor je met je bootje (sloep, motorjacht, motorboot of zeilboot) overal naartoe kunt varen.

2. Bungalow met eigen aanlegsteiger in Friesland

Op Waterpark Oan ’e Poel in het Friese Terherne zijn alle vakantiehuisjes in het bezit van een eigen aanlegsteiger. Op het vakantiepark zijn verschillende type bungalows te huur. Op het park is ook een boothelling aanwezig. Je kunt dus ook een boot meenemen om te gaan varen.

Bungalow met eigen aanlegsteiger

Bungalow met aanlegsteiger op Waterpark Oan ’e Poel. Foto: landal.nl

Terherne heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de vroege middeleeuwen. Het dorp is oorspronkelijk ontstaan op een terp, een kunstmatige heuvel die werd opgeworpen om bescherming te bieden tegen overstromingen. De naam Terherne is een combinatie van ‘terp’ en ‘hern’, wat hoek of schiereiland betekent.

3. Natuurhuisje met eigen aanlegsteiger in Friesland

Dit natuurhuisje bevindt zich nabij het Friese dorpje It Heidenskip aan het Zandmeer en heeft een eigen aanlegsteiger. Het vakantiehuisje staat midden in de weilanden en is niet via een openbare weg bereikbaar. Je kunt kiezen om er met de boot naartoe te varen of met de auto via een avontuurlijke rit door verschillende weidegebieden.

Natuurhuisje met eigen aanlegsteiger

Natuurhuisje met aanlegsteiger in It Heidenskip. Foto: natuurhuisje.nl

It Heidenskip is een voorbeeld van het rustieke en authentieke Friese plattelandsleven. Met zijn rijke geschiedenis, natuurlijke schoonheid en sterke gemeenschapszin, biedt het dorp een vredige en boeiende bestemming voor zowel inwoners als bezoekers. Of je nu geïnteresseerd bent in natuur of cultuur, It Heidenskip heeft voor ieder wat wils.

4. Vakantievilla met eigen aanlegsteiger in Friesland

Wil je graag een vakantiehuisje met eigen aanlegsteiger huren in Friesland? Laat dan je oog vallen op deze 4-persoons vakantievilla nabij het Friese dorpje Akkrum. De accommodatie beschikt over 2 slaapkamers en 1 badkamer. Als klap op de vuurpijl kunnen de gasten gebruikmaken van een sauna.

Vakantievilla met eigen aanlegsteiger

Vakantievilla met eigen aanlegsteiger. Foto: vipio.com

Akkrum is een ideale bestemming voor watersportliefhebbers. De nabijheid van het Sneekermeer biedt mogelijkheden voor zeilen, kanoën, varen, vissen, windsurfen en zwemmen. Er zijn verschillende jachthavens en bootverhuurders in het dorp die voorzieningen bieden voor zowel beginners als ervaren zeilers.

5. Vakantiewoning met eigen aanlegsteiger in Friesland

Op Waterpark Langelille in het Friese Langelille bevinden zich verschillende vakantiehuisjes die in het bezit zijn van een privé aanlegsteiger voor boten. Waterpark Langelille is een kleinschalig park voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Ga met een bootje de omgeving verkennen en geniet.

Vakantiepark Roompot met huisjes met aanlegsteiger

Waterpark Langelille. Foto: roompot.nl

Langelille heeft zijn oorsprong als een veenkolonie. Veenkoloniën ontstonden in gebieden waar veen werd afgegraven om turf te winnen, een belangrijke brandstof in de middeleeuwen en de vroege moderne tijd. De turfwinning was een belangrijke economische activiteit en vormde de basis voor de ontwikkeling van het dorp.

6. Waterwoning met eigen aanlegsteiger in Friesland

Ga genieten op Waterpark Terherne. Op dit vakantie-oord nabij het Friese dorpje Terherne kun je luxe waterwoningen huren die over een eigen aanlegsteiger beschikken. Dat is ’s ochtends wakker worden om vervolgens met een bootje de indrukwekkende omgeving te verkennen.

Vakantiewoning met aanlegsteiger op Vakantiepark Terherne

Vakantiehuizen op Waterpark Terherne. Foto: landal.nl

Een van de grootste toeristische attracties in Terherne is het Kameleondorp, gebaseerd op de bekende boekenserie ‘De Kameleon’ van Hotze de Roos. In dit themapark kunnen bezoekers een stap terug in de tijd zetten en de avonturen van de boeken in het echt beleven.

7. Rietgedekt vakantiehuisje met eigen aanlegsteiger in Friesland

Dit prachtige natuurhuisje aan de rand van het dorpje Goingarijp heeft een ruime tuin rondom en een eigen aanlegsteiger. Het huisje staat in een klein recreatiegebied (De Slachte) midden in het Friese meren gebied. In de directe omgeving kun je een zeilboot of sloep huren.

Natuurhuisje met eigen aanlegsteiger

Natuurhuisje met eigen aanlegsteiger in Goingarijp. Foto: natuurhuisje.nl

Goingarijp is een parel in het Friese landschap, een plek waar geschiedenis, natuur en cultuur samenkomen. Het biedt zowel inwoners als bezoekers een unieke ervaring van rust, gemeenschap en avontuur. Of je nu komt voor de watersport, de natuurwandelingen, of om deel te nemen aan het bruisende dorpsleven, Goingarijp verwelkomt je met open armen.

8. Modern vakantiehuisje met eigen aanlegsteiger in Friesland

Boek dit moderne vakantiehuisje nabij het Friese dorpje Akkrum en beleef de vakantie van je leven. Naast een eigen aanlegsteiger beschikt de 6-persoons accommodatie over een hottub: wellnessliefhebbers komen helemaal aan hun trekken. Het vakantiehuis telt 3 slaapkamers en 2 badkamers.

Vakantiehuis met aanlegsteiger en hottub

Vakantiehuis met aanlegsteiger in Akkrum. Foto: vipio.com

De omgeving van Akkrum is een paradijs voor natuurliefhebbers en rustzoekers, met uitgestrekte groene velden, weelderige bossen en glinsterende wateren die uitnodigen tot verkenning en verwondering. Zeilers, wandelaars en fietsers zullen zich thuis voelen te midden van deze natuurlijke pracht.

9. Watercottage met eigen aanlegsteiger in Friesland

Op Waterpark Terkaple in het Friese Terkaple zijn alle vakantiecottages in het bezit van een eigen aanlegsteiger. Sommige vakantiehuisjes op het park beschikken over een rieten dak: een lust voor het oog. Op het vakantiepark is ook een jachthaven aanwezig.

Vakantiepark met huisjes met eigen aanlegsteiger

Vakantiehuizen op Waterpark Terkaple. Foto: roompot.nl

Terkaple is niet alleen een bestemming voor liefhebbers van watersport; het is ook een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de omliggende natuurlijke schoonheid en historische dorpen van Friesland. Met schilderachtige fiets- en wandelpaden die door het landschap slingeren, kunnen bezoekers genieten van het rustgevende groen en de traditionele Friese architectuur.

10. Vakantievilla met eigen aanlegsteiger in Friesland

Op Waterpark Sneekermeer in het Friese Sneek zijn alle vakantiehuisjes in het bezit van een eigen aanlegsteiger. Dit park ligt aan het beroemdste meer van Friesland; het Sneekermeer. Op het vakantiepark zijn zes verschillende type vakantievilla’s te huur die garant staan voor een onvergetelijke vakantie.

Luxe vakantiepark in Nederland

Vakantiehuizen op Waterpark Sneekermeer. Foto: landal.nl

De legendarische Sneekweek, gehouden in de tweede week van augustus, is een viering van zeilen, sport, muziek en plezier die Sneek jaarlijks transformeert in een bruisende festivalkrant. Bezoekers kunnen genieten van spannende zeilwedstrijden, live-optredens van lokale en internationale artiesten, kleurrijke markten en een uitbundige sfeer die de hele stad doordrenkt.

11. Natuurhuisje met eigen aanlegsteiger nabij Oudehorne

Midden op het Friese platteland, nabij het dorpje Oudehorne, kun je vakantievieren in dit natuurhuisje. De bijzondere accommodatie beschikt over een privé aanlegsteiger. Als je van rust, stilte en privacy houdt, kun je het niet beter treffen dan in dit natuurhuisje.

Vakantiehuis met aanlegsteiger in Oudehorne

Natuurhuisje met aanlegsteiger in Oudehorne. Foto: natuurhuisje.nl

De omgeving van Oudehorne is populair bij natuurliefhebbers en recreanten vanwege de vele fiets- en wandelroutes die door het omliggende platteland lopen. De rustige omgeving en de prachtige natuur maken het een aantrekkelijke bestemming voor mensen die willen ontsnappen aan de drukte van de stad en willen genieten van het buitenleven.

12. Vakantiehuisje met eigen aanlegsteiger vlakbij Akkrum

Dit luxe vakantiehuisje met eigen aanlegsteiger bevindt zich vlakbij het Friese dorpje Akkrum. De accommodatie beschikt over een mooi design met veel houtwerk. Bij het huisje kun je je eigen bootje of een gehuurde boot aanleggen. De aanlegsteiger is ook een uitstekende spot om te gaan vissen.

Vakantiehuis met aanlegsteiger op vakantiepark nabij Akkrum

Luxe vakantiehuis met aanlegsteiger. Foto: vipio.com

Akkrum is gezegend met een adembenemend landschap, waar weelderige weilanden zich uitstrekken tot aan de horizon en kronkelende waterwegen het land doorkruisen. De rivier de Boarn, levensader van het dorp, biedt talloze mogelijkheden voor watersportliefhebbers, van ontspannen boottochten tot spannende kano-avonturen.

13. Vakantiehuisje met eigen aanlegsteiger nabij Deinum

Dit houten vakantiehuisje ligt direct aan het water nabij het Friese plaatsje Deinum. Aan de eigen aanlegsteiger kan een gehuurde of eigen boot afgemeerd worden. Stap in de boot en ga varen in de prachtige omgeving. Op nog geen vier kilometer afstand bevindt zich het oude centrum van Leeuwarden.

Vakantiehuis met aanlegsteiger in Deinum

Houten vakantiehuisje in Deinum. Foto: natuurhuisje.nl

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Deinum is de prachtige Sint-Joriskerk. Deze middeleeuwse kerk, gebouwd in de 12de eeuw, is een waar juweeltje van historische en architectonische betekenis. Met zijn imposante toren en sierlijke details vormt de kerk het hart van het dorp.

14. Vakantiehuisje met eigen aanlegsteiger vlakbij Koudum

Vier vakantie in dit vakantiehuisje vlakbij het Friese dorpje Koudum. De knusse accommodatie beschikt over een eigen aanlegsteiger aan kraakhelder water. Het is de moeite waard om de omgeving met een bootje te gaan verkennen. Bij de eigenaar van de vakantiewoning kun je een sloep huren.

Vakantiehuis met aanlegsteiger in Koudum

Vakantiehuisje in Koudum. Foto: vipio.com

De trotse torenspits van de Sint-Maartenskerk rijst majestueus op uit het dorpscentrum, als een tijdloos symbool van de rijke geschiedenis van Koudum. Deze gotische kerk, daterend uit de 12de eeuw, weerspiegelt de religieuze en architectonische erfenis van het dorp, en biedt bezoekers een glimp van vervlogen tijden.

15. Vakantiehuisje met eigen aanlegsteiger nabij Bartlehiem

Dit luxe en sfeervol verbouwde vakantiehuis staat nabij het beroemde Friese dorpje Bartlehiem en is geschikt voor maximaal vier personen. Het natuurhuisje heeft een fantastische ligging aan het water met een achttien meter lange privé aanlegsteiger. Ga varen met een bootje of probeer een vis aan de haak te slaan.

Natuurhuisje met prive aanlegsteiger

Natuurhuisje met aanlegsteiger in Bartlehiem. Foto: natuurhuisje.nl

Een van de bekendste kenmerken van Bartlehiem is de Bartlehiembrug, een ophaalbrug over de Dokkumer Ee. Deze brug is vooral bekend van de Elfstedentocht, een legendarische schaatstocht die langs elf steden in Friesland voert en alleen kan plaatsvinden onder bepaalde winterse omstandigheden.

Meer vakantiehuisjes aan het water bekijken?

Voor meer vakantiehuisjes aan het water lees je ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.