Skip to main content

Een vakantiehuisje met eigen aanlegsteiger in Friesland is voor veel bootliefhebbers een droom. Friesland is de meest waterrijke provincie van Nederland waar zich talloze watervilla’s bevinden die een eigen (privé) aanlegsteiger bezitten. Hierdoor kun je met je eigen of gehuurde bootje aanleggen bij je vakantievilla. Doorgaans bevinden deze vakantievilla’s zich op prachtige vakantieparken met alle denkbare faciliteiten.

Alle Friese meren (Sneekermeer, Heegermeer, De Holken, Morra, Slotermeer, Groote Brekken, Koevordermeer, Langweerderwielen, Witte en Zwarte Brekken en Oudhof, Tjeukemeer, Goëngarijpsterpoelen, et cetera) zijn met elkaar verbonden via oneindig veel kanaaltjes, vaartjes en riviertjes waardoor je met je bootje (sloep, motorjacht, motorboot, zeilboot, speedboot, et cetera) overal naartoe kunt varen om vervolgens vanaf het water van het prachtige Friese landschap te genieten.

Wij hebben 10 mooie vakantiehuisjes met eigen aanlegsteiger in Friesland op een rijtje gezet!

1. Vakantiehuisje met eigen aanlegsteiger in het Friese Terherne

Op Waterpark Oan ’e Poel in het Friese Terherne zijn alle vakantiehuisjes in het bezit van een eigen aanlegsteiger. Op het vakantiepark zijn twee verschillende type vakantieverblijven te huur: Skonkepôle (maximaal 4 personen) en Lytse Poel (maximaal 4 personen).

Vakantiepark met eigen aanlegsteiger

Waterpark Oan ’e Poel

Leuk feitje! De meeste matrozen hebben een broertje dood aan het schrobben van het scheepsdek. Het is namelijk zwaar en geestdodend om met een bezem alle vuiligheid van het schip te poetsen. Als je matroos bent op de ‘Pioneering Spirit’ ben je helemaal de klos. Het dek van dit offshore constructieschip heeft namelijk een oppervlakte van maar liefst acht voetbalvelden. Daarmee is de Pioneering Spirit het grootste schip ter wereld!

2. Vakantiewoning met eigen aanlegsteiger in Sneek

Op vakantiepark RCN de Potten in Sneek, gelegen aan het Sneekermeer, zijn enkele vakantiewoningen voorzien van een eigen aanlegsteiger. Zo hebben de vrijstaande 6-persoons waterwoningen een aanlegsteiger gemaakt van duurzaam hout. Ook vind je hier een hypermoderne 8-persoonsvilla met eigen aanlegsteiger én whirlpool.

Vakantievilla met eigen aanlegsteiger in Friesland

Vakantiepark RCN de Potten

3. Vakantievilla met privé aanlegsteiger in Noardburgum (Friesland)

Op Waterpark Zwartkruis in het Friese Noardburgum zijn alle vakantiehuisjes uitgerust met een eigen aanlegsteiger. Op het vakantiepark zijn acht verschillende type vakantieverblijven te huur. Sommige luxe bungalows zijn geschikt voor maximaal 6 personen en andere voor maximaal 14 personen.

Vakantiehuisjes met aanlegsteiger

Waterpark Zwartkruis

Interessant weetje! Voor een paar tientjes ben je al eigenaar van een opblaasbare rubberboot en kun zo je het water op. Als je meer ruimte en luxe najaagt, kun je wellicht gaan sparen voor de ‘History Supreme’; een superyacht van de buitencategorie. Als er eenmaal 4,1 miljard euro (!) in je spaarpot zit, ligt dit schuitje binnen handbereik. De History Supreme is niet opgetrokken uit kunststof of hout, maar goud en platina zijn de gebruikte bouwmaterialen. En niet zo’n klein beetje ook; maar liefst 100.000 kilogram (!) aan edelmetalen zijn in dit megajacht verwerkt. Naast het glimmende goud en fonkelende platina, is er ook een peperduur Tyrannosaurus rex-fossiel aan boord getakeld om het uiterst prijzige plezierbootje op te leuken!

4. Natuurhuisje met eigen aanlegsteiger in It Heidenskip (Friesland)

Dit mooie natuurhuisje staat in het Friese It Heidenskip aan het Zandmeer en heeft een eigen aanlegsteiger. Het natuurhuisje staat midden in de weilanden en is niet via een openbare weg bereikbaar. Je kunt kiezen om hier met de boot naartoe te varen of met de auto via een avontuurlijke rit door verschillende weilanden.

Natuurhuisje met eigen aanlegsteiger

Natuurhuisje met aanlegsteiger in It Heidenskip

5. Vakantiehuisje met eigen aanlegsteiger in het Friese Terkaple

Op Waterpark Terkaple in het Friese Terkaple zijn alle vakantiehuisjes in het bezit van een eigen aanlegsteiger. Op het vakantiepark zijn twee verschillende type vakantieverblijven te huur: Watercottage (maximaal 6 personen) en Watervilla (maximaal 6 personen).

Vakantiepark met huisjes met eigen aanlegsteiger

Waterpark Terkaple

Leuk feitje! Bij autoliefhebbers loopt het water uit de mond als ze sportauto’s spotten; met name de potentiële topsnelheden spreken erg tot de verbeelding. De snelste productie-auto ter wereld komt uit de Verenigde Staten. Als je het gaspedaal van de SSC Tuatara tot de bodem intrapt, vliegt dit 1-miljoen-euro-kostende racemonster met 455,3 kilometer per uur over het asfalt heen. Snelle bootjes zijn er ook. Kruip maar eens achter het stuurwiel van de ‘Spirit of Australia’. Als de straalmotoren van deze speedboot tot ontbranding komen, buldert hij met 511 kilometer per uur over de golven heen!

6. Natuurhuisje met eigen aanlegsteiger in het Friese Goingarijp

Dit prachtige natuurhuisje aan de rand van het dorpje Goingarijp heeft een ruime tuin rondom en een eigen aanlegsteiger. Het huisje staat in een klein recreatiegebied (De Slachte) midden in het Friese meren gebied. In de directe omgeving kun je een zeilboot of sloep huren.

Natuurhuisje met eigen aanlegsteiger

Natuurhuisje met eigen aanlegsteiger in Goingarijp

7. Vakantievilla met privé aanlegsteiger in Langelille (Friesland)

Op Waterpark Langelille in het Friese Langelille bevinden zich verschillende vakantiehuisjes die in het bezit zijn van een privé aanlegsteiger voor boten. Op het vakantiepark zijn vijf verschillende type vakantieverblijven (drie type waterbungalows en twee type strandlodges) te huur. De waterbungalows op het park hebben een eigen aanlegsteiger.

Vakantiepark Roompot met huisjes met aanlegsteiger

Waterpark Langelille

Interessant weetje! Tegenwoordig worden de meeste boten gemaakt van hoogwaardig kunststof waardoor ze onverwoestbaar en vederlicht zijn. Ten tijde van de eerste vaartuigen was kunststof uiteraard niet beschikbaar. Men haalde toen een boom neer, hakte of brandde hem uit en de boomstamkano was gereed voor gebruik. Toen men in 1955 ter hoogte van het Drentse dorpje Pesse, de A28 aan het aanleggen was, stuitte men tijdens de graafwerkzaamheden op een oeroude boomstamkano. Koolstofdatering wees uit dat dit vaartuig maar liefst 10.000 jaar oud moest zijn. Daarmee is de kano van Pesse de oudste ontdekte boot ter wereld!

8. Vakantiehuisje met eigen aanlegsteiger in het Friese Sneek

Op Waterpark Sneekermeer in het Friese Sneek zijn alle vakantiehuisjes in het bezit van een eigen aanlegsteiger. Dit park ligt aan het beroemdste meer van Friesland; het Sneekermeer. Op het vakantiepark zijn zes verschillende type vakantie-accommodaties te huur.

Waterpark Sneekermeer met aanlegsteiger

Waterpark Sneekermeer

Leuk feitje! In 2020 is het Leidse natuurkundigen gelukt om de kleinste boot ter wereld te fabriceren. Toen de 3D-printer uitgerateld was, zag het microbootje het levenslicht. Een scheepsbouwkundig huzarenstukje met een grootte van slechts 0,03 millimeter; aangedreven door een met waterstofperoxide gestookte platina motor. Het piepkleine bootje is voor het menselijk oog uiteraard niet waarneembaar; slechts een elektronenmicroscoop kan de contouren van het vaartuigje prijsgeven!

9. Natuurhuisje met privé aanlegsteiger in het Friese Bartlehiem

Dit luxe en sfeervol verbouwde vakantiehuis staat in het Friese dorpje Bartlehiem en is geschikt voor maximaal 4 personen. Het natuurhuisje heeft een fantastische ligging aan het water met een 18 meter eigen aanlegsteiger. De tuin grenst aan het beroemde ’11-stedentochtbruggetje’.

Natuurhuisje met prive aanlegsteiger

Natuurhuisje met privé aanlegsteiger in Bartlehiem

10. Waterwoning met eigen aanlegsteiger in Terherne (Friesland)

Op Landal Waterpark Terherne in het Friese Terherne zijn verschillende vakantiehuisjes voorzien van een eigen aanlegsteiger. Het gaat om de waterwoningen Buitenvaart 4-6C3 en Opvaart 6C1. Deze waterwoningen zijn geschikt voor maximaal 6 personen.

Waterwoning met eigen aanlegsteiger

Waterwoning op Landal Waterpark Terherne

Vakantiehuisjes aan het water

Voor meer vakantiehuisjes aan het water lees je ook deze blogs:

 

Dit vind je misschien ook interessant: Vakantieparken voor volwassenen: hier geniet je van rust en privacy!

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.