Skip to main content

Natuurhuisjes aan het water zijn erg populair in Nederland. Het heeft veel voordelen als een vakantiehuisje zich aan het water bevindt. Dit water kan de Noordzee, Waddenzee, een rivier, kanaal of meertje zijn. Een natuurhuisje aan het water is een ideale uitvalsbasis voor tal van watersporten,  zoals sportvissen, varen, zeilen, roeien, windsurfen, supboarden (suppen) en kitesurfen.

Wij hebben 10 natuurhuisjes die zich aan het water bevinden op een rijtje gezet!

1. Natuurhuisje aan het water

Als je op zoekt bent naar een romantisch vakantiehuisje aan het water, dan ben je bij dit natuurhuisje aan het juiste adres. Ga maar na; het huisje staat op een heus privé-eilandje midden in de Vinkeveense Plassen. Al zittend op de veranda heb je een fantastisch uitzicht over één van de mooiste natuurgebieden van ons land.

Natuurhuisje aan het water vinkeveen

Natuurhuisje aan het water in Vinkeveen. Foto: natuurhuisje.nln

Je wordt door de eigenaar van het vakantiehuisje naar het eilandje gevaren hetgeen al een hele leuke ervaring is. Het eilandje heeft een oppervlakte van zeshonderd meter en wordt omringd door kraakhelder water. De Vinkeveense Plassen hebben het helderste water van Nederland. Ook vogelspotters komen in dit gebied ruimschoots aan hun trekken.

2. Natuurhuisje op het water

Op een houten steiger op het Veerse Meer kun je overnachten in dit unieke natuurhuisje op het water. Veel dichter bij de natuur kun je niet komen. Het design-natuurhuisje telt twee slaapkamers, één badkamer en kan vier gasten ontvangen. ’s Ochtends word je gewekt door fluitende vogels en kabbelend water.

Natuurhuisje aan het water in Zeeland

Design natuurhuisje op het Veerse Meer. Foto: vipio.com

De Waddenzee is een binnenzee die zich bevindt tussen enerzijds een snoer van Nederlandse, Duitse en Deense Waddeneilanden en anderzijds het vasteland van bovengenoemde landen. De ecologische waarde van de Waddenzee is van onschatbaar hoog. Het is het leefgebied van zeehonden, vissen en vogels. Bovendien kent de Waddenzee een enorme soortenrijkdom aan planten.

3. Natuurhuisje op de Marker Wadden

Sinds een paar jaar kun je op de Marker Wadden natuurhuisjes huren. Deze vakantiehuisjes aan het water zijn zelfvoorzienend. Zo zorgen zonnepanelen voor energie en wordt drinkwater op een natuurlijke manier gezuiverd. Op de Marker Wadden kun je genieten van een breed zandstrand. Daarnaast kun je er mooie wandelingen maken. De eilanden staan bekend om hun grote rijkdom aan vogels.

Eilandhuisje Marker Wadden

Natuurhuisje op de Marker Wadden. Foto: landal.nl

Met een oppervlakte van 1.133 km2 is het IJsselmeer het grootste meer van Nederland. De gemiddelde en maximale diepte bedragen 4,4 respectievelijk 9,5 meter. Het IJsselmeer wordt door twee grote rivieren gevoed: de IJssel en de Overijsselse Vecht. Het meer is verder erg belangrijk voor waterrecreatie; er wordt veel op gezeild, gevaren, gewindsurft en gekitesurft.

4. Eco-huisje aan Grevelingenmeer

Aan de oevers van het Grevelingenmeer kun je unieke eco-huisjes huren. Door de zonnepanelen en warmtecollectoren zijn deze vakantiehuisjes zelfvoorzienend. Het Grevelingenmeer heeft het helderste water van heel Nederland. Niet voor niets dat het Grevelingenmeer erg geliefd is onder watersporters. Zo kun je er lekker zwemmen, varen, kanoën en zeilen.

Duurzaam vakantiehuisje

Eco-huisje aan het Grevelingenmeer. Foto: roompot.nl

De Noordzee is van enorm groot belang voor de scheepvaart. Het is één van de meest bevaren zeeën ter wereld. ’s Werelds grootste havens liggen ook aan de Noordzee, waaronder die van Rotterdam. De haven van Rotterdam is zelfs de grootste haven van Europa. De grootste haven ter wereld is de haven van Shanghai in China.

5. Natuurhuisje aan Noordzee

Op steenworp afstand van het strand van Breskens bevindt zich Vakantiepark Schoneveld. Op dit familiepark in Zeeuws-Vlaanderen zijn verschillende type vakantiehuisjes (natuurhuisjes) te huur. Het is fijn om op het strand van Breskens te zijn. Gedurende de zomer kun je verkoeling zoeken in het Noordzeewater. Wandelen op het strand kan 365 dagen per jaar.

Natuurhuisje in Schoneveld

Vakantiehuisjes in Schoneveld. Foto: europarcs.nl

De Maas is één van de drie grote Europese rivieren die door Nederland stroomt. De andere twee zijn de Rijn en Schelde. De Maas is een zogenaamde regenrivier waarvan de bron zich in Frankrijk bevindt. Naast het feit dat de Maas een belangrijke rol voor de scheepvaart speelt, is ook de recreatieve waarde torenhoog.

6. Vakantiehuisje aan het water

Vakantiepark Westerkogge wordt omringd door water van de polders van Noord-Holland. Op dit park kun je verschillende vakantiehuisjes huren die direct aan het water liggen. Niet ver van Vakantiepark Westerkogge bevindt zich het Markermeer. Op het Markermeer zijn de recreatiemogelijkheden groot. Zo kun je fijn varen en zeilen op het Markermeer.

Natuurhuisje aan het water in Westerkogge

Vakantiehuisje aan het water op Park Westerkogge. Foto: topparken.nl

De Geul is één van de mooiste riviertjes van ons land. Deze rivier vindt zijn bron in Franstalig België en steekt bij Cottessen de Nederlandse grens over. Nadat hij kilometerslang door het schilderachtige Zuid-Limburgse landschap heeft gemeanderd, loost de Geul uiteindelijk zijn water in de Maas. De Geul is een belangrijke rivier voor verschillende zeldzame vissoorten.

7. Tiny house aan het water

Dit tiny house bevindt zich in Weesp in de provincie Noord-Holland. De vrijstaande vakantie-accommodatie telt één slaapkamer en is geschikt voor maximaal vier personen. Contactloos verblijf is mogelijk en honden zijn welkom. Een verblijf in dit tiny house zul je niet zo snel meer vergeten. Het is de unieke combinatie van een trekkershut en een drijvend vlot.

Tiny house aan het water

Tiny House aan het water in Weesp. Foto: natuurhuisje.nl

Het tiny house ligt in een ruime sloephaven die omringd wordt door het Naardermeer en de Utrechtse Vecht. Dit uitgebreide gebied is van een ongekende schoonheid en schreeuwt erom om al fietsend, wandelend of varend verkend te worden. Het mini-huisje is van de kant en vanaf het water te bereiken.

8. Natuurhuisje aan de Maas

Dit natuurhuisje bevindt zich in Batenburg in Gelderland. Het natuurhuisje is groen geschilderd en gaat daardoor volledig op in het landschap. Een rivierenlandschap met mooie uiterwaarden en robuuste dijken. Het huisje is uiterst sfeervol ingericht: je zult jezelf er direct thuis voelen. Door de grote ramen heeft het licht er vrijspel en heb je een mooi uitzicht op de omgeving.

Lees ook: 10x vakantiehuisje huren aan de Maas!

Natuurhuisje aan het water in Batenburg

Natuurhuisje aan het water in Batenburg. Foto: natuurhuisje.nl

Batenburg is een dorpje zoals je dat verwacht uit de middeleeuwse riddertijd. Nauwe straatjes, pittoreske huisjes en nostalgische vergezichten. Centraal in het dijkdorpje aan de Maas ligt de imposante ruïne van Kasteel Batenburg: een robuuste fortificatie die helaas door de Fransen in 1794 werd verwoest. In de omgeving van Batenburg zijn talrijke wandel- en fietsroutes uitgestippeld.

9. Natuurhuisje op eiland

Dit natuurhuisje bevindt zich in Eernewoude in Friesland. Op een eiland midden op een meer ligt dit vakantiehuis. Dat meer ligt in één van de mooiste natuurgebieden van Friesland: De Alde Feanen. Het huisje is alleen maar met een boot te bereiken. Ondanks het feit dat het huisje op een eiland ligt, is het voorzien van al het wenselijke comfort.

Natuurhuisje aan het water in Eernewoude

Natuurhuisje op een eiland in Eernewoude. Foto: natuurhuisje.nl

Het is er leuk om De Alde Feanen te gaan verkennen. Bij het huisje liggen zeilboten, sloepen en kajaks klaar om het water op te gaan om vervolgens te genieten van de omgeving. De Alde Feanen heeft een oppervlakte van 4.000 hectare en vormt het leefgebied van tal van planten- en diersoorten. Met name (water)vogels zijn er ruimschoots vertegenwoordigd.

10. Cabin aan het water

Deze cabin bevindt zich in Odoornerveen in Drenthe. Odoornerveen behoort tot de gemeente Borger-Odoorn. De vrijstaande vakantie-accommodatie ligt op een landgoed, telt één slaapkamer en is geschikt voor maximaal twee gasten. Er is internettoegang (WiFi). Ondanks het feit dat deze cabin niet groot is, is het toch van alle gemakken voorzien.

Cabin aan het water

Cabin aan het water in Odoornerveen. Foto: natuurhuisje.nl

Het meertje waaraan de cabin ligt, heet het Hendriksveen: één van de mooiste watertjes van Drenthe. Bij het natuurhuisje zijn een kano, vlot en roeiboot aanwezig waarmee deze waterpartij te verkennen valt. Het is ook de moeite waard om in het gebied te gaan wandelen. Met een beetje geluk spot je dan de zonnedauw of een knoflookpad.

Meer vakantiehuisjes aan het water bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.