Skip to main content

Een vakantiehuisje met een zonnebank is ideaal als het weer tijdens je vakantie tegenzit en je toch met een bruin kleurtje thuis wilt komen. Daarnaast is een zonnebank een fijne plek om tot rust te komen en te ontspannen. Je hoeft je geen zorgen te maken over regen of bewolking en kunt op elk moment genieten van wat extra zon!

In deze blog ontdek je 10 vakantiehuisjes met een zonnebank.

1. Vakantievilla met zonnebank nabij Paasloo

Nabij het plaatsje Paasloo in de provincie Overijssel kun je deze vakantievilla boeken. Dit fijne vakantiehuis beschikt over drie slaapkamers en biedt plaats aan zes gasten. Als je van een zonnebank en sauna houdt, zit je hier goed: beide zijn aanwezig in het vakantiehuisje.

Vakantiehuisje met zonnebank

Villa met zonnebank. Foto: roompot.nl

De straling van zonnebanken kan je huid helpen om vitamine D aan te maken. Vitamine D is belangrijk voor sterke botten, je immuunsysteem en andere functies in je lichaam. Vooral in gebieden waar er niet veel zonlicht is tijdens bepaalde seizoenen, kan een zonnebank een handige manier zijn om vitamine D binnen te krijgen.

2. Watervilla met zonnebank vlakbij Terherne

Vlakbij het dorpje Terherne in de provincie Friesland kun je deze watervilla reserveren. De unieke accommodatie heeft drie slaapkamers en biedt plaats aan zes gasten. Je kunt heerlijk ontspannen onder de zonnebank die in het vakantiehuisje aanwezig is. De luxe villa ligt direct aan het water.

Vakantiehuis met zonnebank in Friesland

Watervilla met zonnebank. Foto: landal.nl

Zonlicht en de UV-straling van zonnebanken kunnen ervoor zorgen dat je lichaam endorfines aanmaakt, ook wel gelukshormonen genoemd. Deze hormonen maken dat je je goed en blij voelt. Vaak helpt het om stress te verminderen en milde depressiesymptomen te verlichten.

3. Natuurhuisje met zonnebank nabij Ruinen

Nabij het plaatsje Ruinen in de provincie Drenthe kun je dit natuurhuisje boeken. Het natuurhuisje biedt plaats aan vier personen en heeft twee slaapkamers. Je kunt gebruikmaken van de zonnebank om je huid te bruinen en optimaal te ontspannen en genieten.

Vakantiehuisje met zonnebank in Ruinen

Natuurhuisje met zonnebank in Ruinen. Foto: natuurhuisje.nl

Terwijl overmatige blootstelling aan UV-straling schadelijk kan zijn voor de huid, hebben sommige onderzoekers ontdekt dat matige blootstelling aan zonnebanken kan helpen bij het verbeteren van bepaalde huidaandoeningen, zoals psoriasis, acne en eczeem. Dit kan te maken hebben met de uitdrogende effecten van UV-stralen op de huid en het verminderen van ontstekingen.

4. Vakantievilla met zonnebank vlakbij Aalten

Vlakbij het dorpje Aalten in de provincie Gelderland kun je vakantievieren in deze vakantievilla. In de luxe accommodatie zijn twee slaapkamers aanwezig en is ruimte voor vier gasten. Naast een zonnebank beschikt deze unieke wellnessvilla over een binnenzwembad en jacuzzi.

Vakantiehuis met zonnebank in Aalten

Villa met zonnebank in Aalten. Foto: vipio.com

Een bezoek aan de zonnebank kan heel ontspannend zijn. De warmte en het zachte licht geven je een fijn en comfortabel gevoel, net alsof je op een zonnige dag in de zon ligt.

5. Vakantiehuis met zonnebank in Drenthe

Nabij het plaatsje Aalden in de provincie Drenthe kun je genieten van een zorgeloze vakantie in deze bungalow. Het ruime vakantiehuis heeft vijf slaapkamers, drie badkamers en biedt plaats aan tien gasten. De accommodatie heeft aantrekkelijke faciliteiten, waaronder een zonnebank.

Vakantiehuis met zonnebank op vakantiepark Aelderholt

Bungalow met zonnebank. Foto: landal.nl

Voor sommige mensen ziet een gebruinde huid er aantrekkelijk en gezond uit. Een egale bruine kleur kan helpen om bepaalde huidproblemen zoals spataderen, littekens of ongelijke pigmentatie minder zichtbaar te maken. Dit verbetert je uiterlijk en laat je letterlijk beter voelen over jezelf.

6. Vakantiehuis met zonnebank aan het Veluwemeer

Langs het Veluwemeer, vlakbij Biddinghuizen in Flevoland, kun je dit vakantiehuis boeken. Het huis biedt ruimte aan zes gasten met drie slaapkamers en twee badkamers. Je kunt ook genieten van de zonnebank (zonnehemel) voor extra ontspanning.

Vakantiehuisje met zonnebank op Waterparc Veluwemeer

Vakantiehuis met zonnebank langs het Veluwemeer. Foto: landal.nl

Als je gevoelig bent voor zonnebrand, kan regelmatig gebruik van een zonnebank je helpen om geleidelijk een natuurlijke bescherming op te bouwen tegen de zon. Dit is vooral handig als je een lichte huid hebt en snel verbrandt.

7. Bungalow met zonnebank nabij Midlaren

Nabij het plaatsje Midlaren in Drenthe kun je deze bungalow reserveren. Het is een groot en luxe vakantiehuis waar plaats is voor tien personen. Je kunt gebruikmaken van vijf slaapkamers en drie badkamers. Daarnaast heeft deze groepsaccommodatie een privésauna en zonnebank voor extra comfort en ontspanning.

Vakantiehuis met zonnebank op Waterpark De Bloemert

Bungalow met zonnebank in Drenthe. Foto: summio.nl

Als je weinig tijd hebt om buiten te zitten en te zonnebaden, kan een bezoek aan de zonnebank je sneller een bruine kleur geven dan langdurig in de zon zitten. Een zonnebank is dus goed te combineren met een drukke agenda.

8. Landhuis met zonnebank vlakbij Overloon

Nabij het dorpje Overloon in Noord-Brabant kun je verblijven in dit landhuis. Het unieke vakantiehuis heeft twee slaapkamers, twee badkamers en biedt plaats aan vier personen. Op de eerste verdieping vind je een zonnebank (zonnehemel) die je kunt gebruiken. Bovendien is het landhuis aangepast voor mindervaliden.

Lees ook: 40x aangepaste vakantiehuisjes voor mindervaliden!

Vakantiehuis met zonnebank voor mindervaliden

Landhuis met zonnebank voor mindervaliden. Foto: landal.nl

In de Verenigde Staten gebruiken mensen vaak zonnebanken. Daar wordt een gebruinde huid vaak gezien als gezond, welvarend en mooi. Daardoor streven veel mensen naar een gebruinde huid, vooral in de zomer en voor speciale gelegenheden zoals vakanties en bruiloften.

9. Bungalow met zonnebank nabij ’t Loo

In de buurt van het plaatsje ’t Loo op de Veluwe in Gelderland kun je deze stijlvolle bungalow boeken. Het is een luxe vakantiehuis met sauna en zonnebank. Je hebt de beschikking over twee slaapkamers en twee badkamers, en het huis biedt plaats aan maximaal vier gasten.

Vakantiehuis met zonnebank op landgoed 't Loo

Vakantiehuis met zonnebank op de Veluwe. Foto: landal.nl

De zonnebank zoals we die vandaag kennen, vond zijn oorsprong in de ontdekking van kunstmatige zonlichtbronnen aan het begin van de 20ste eeuw. De eerste kwikdamplampen werden in de jaren 1900 ontwikkeld door wetenschappers zoals Niels Finsen, die later de Nobelprijs voor de Geneeskunde ontving voor zijn werk op het gebied van lichttherapie.

10. Grote bungalow met zonnebank vlakbij Beekbergen

In de buurt van het dorpje Beekbergen in Gelderland kun je deze grote bungalow boeken. Het huis is 225 m2 groot en biedt ruimte aan twaalf personen. Je kunt hier gebruikmaken van een zonnebank, een Finse sauna en een sunshower.

Vakantiehuis met zonnebank op vakantiepark Heideheuvel

Vakantiehuis met zonnebank. Foto: landal.nl

Een bezoek aan de zonnebank helpt om de gewenste teint te krijgen voor speciale gelegenheden, zoals bruiloften, vakanties of fotoshoots. Een gelijkmatige bruining kan je zelfvertrouwen vergroten en je algemene gevoel van welzijn verbeteren tijdens zulke gebeurtenissen.

Meer vakantiehuisjes met wellness bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.