Skip to main content

Op Schiermonnikoog kun je een vakantiehuisje huren. Het Waddeneiland is een uitstekende bestemming voor mensen die van natuur en rust houden. Alle accommodaties van Schiermonnikoog bevinden zich aan de westkant van het eiland. De rest van Schiermonnikoog is onbebouwd en bestaat volledig uit natuurschoon. Boek een vakantiehuisje op Schiermonnikoog en geniet.

In deze blog ontdek je 10 vakantiehuisjes op Schiermonnikoog.

1. Vakantiehuisje op Schiermonnikoog

Zoek je een natuurhuisje op Schiermonnikoog? Dan is dit 5-persoons vakantiehuis een uitstekende keuze. De unieke accommodatie bevindt zich op het grote erf van een monumentale boerderij en was vroeger het woonhuis van de boer. In de omgeving van het vakantiehuis vind je polders, kreken en kwelders.

Natuurhuisje op Schiermonnikoog

Natuurhuisje op Schiermonnikoog. Foto: natuurhuisje.nl

Schiermonnikoog is het kleinste bewoonde Waddeneiland van Nederland. Het eiland is gelegen in de Noordzee, ten noorden van ons land, en het maakt deel uit van de provincie Friesland. Het is bekend om zijn natuurlijke schoonheid, waaronder duinen, stranden en kwelders. Vanwege de beperkte omvang en de nadruk op natuurbehoud heeft Schiermonnikoog een ontspannen sfeer.

2. Appartement op Schiermonnikoog

In het hart van Schiermonnikoog kun je een appartement huren bij Strandappartementen Vitamaris. Dit appartementencomplex ligt midden in de duinen en beschikt over aantrekkelijke faciliteiten. Zo kun je er zwemmen in het overdekte zwembad. Daarnaast kun je er lekker ontspannen in het Turks stoombad of de sauna.

Appartement op Schiermonnikoog

Strandappartementen Vitamaris. Foto: landal.nl

Heel Schiermonnikoog valt onder Nationaal Park Schiermonnikoog. Schiermonnikoog herbergt een verscheidenheid aan natuurlijke omgevingen, waaronder duinen, bossen, stranden en kwelders. Dit zorgt voor een rijke biodiversiteit en biedt bezoekers de mogelijkheid om verschillende soorten flora en fauna te ontdekken.

3. Natuurhuisje op Schiermonnikoog

Wil je graag overnachten op het kleinste Nederlandse Waddeneiland? Boek dan dit 6-persoons natuurhuisje vlakbij het strand van Schiermonnikoog. Een strand waar je fantastisch kunt wandelen en uitwaaien. De ruime accommodatie telt drie slaapkamers en is verder van alle gemakken voorzien. De tuin is ruim en omheind.

Vakantieboerderij natuurhuisje schiermonnikoog

Natuurhuisje op Schiermonnikoog. Foto: natuurhuisje.nl

Schiermonnikoog is een fietsvriendelijk eiland. Het autogebruik is beperkt, wat bijdraagt aan de rust en de natuurlijke schoonheid van het eiland. Fietsen is de meest populaire manier van transport en stelt bezoekers in staat om de prachtige landschappen, duinen, stranden en de diverse flora en fauna van het eiland te verkennen.

4. Monumentaal vakantiehuisje op Schiermonnikoog

Vakantievieren op Schiermonnikoog is heel bijzonder. Zeker als je in dit 6-persoons monumentaal vakantiehuisje verblijft. De gasten hebben de beschikking over drie slaapkamers. De woonkamer is sfeervol ingericht met centraal een kachel. In de omheinde tuin is het heerlijk vertoeven op zonnige dagen. Voor het huisje bevindt zich grasveldje.

Monumentaal vakantiehuis op Schiermonnikoog

6-persoons monumentaal vakantiehuisje. Foto: booking.com

Schiermonnikoog staat bekend om zijn uitgestrekte stranden. Het strand van het Waddeneiland is breed en heeft bij laagwater een indrukwekkende omvang, die zich uitstrekt over honderden meters. Het brede strand biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van lange wandelingen, strandactiviteiten en het prachtige uitzicht op de Noordzee.

5. Tiny house op Schiermonnikoog

Aan de rand van het dorp kun je dit knusse 2-persoons vakantiehuisje boeken. Vanuit de tiny house loop je zo door de duinen van Schiermonnikoog naar het Noordzeestrand toe. In de tuin kun je ’s ochtends lekker ontbijten en naar de fluitende vogeltjes luisteren. Het vakantiehuisje is ideaal voor mensen die graag het eiland willen verkennen.

Knus natuurhuisje op Schiermonnikoog

Knus vakantiehuisje op Schiermonnikoog. Foto: booking.com

De vuurtoren op Schiermonnikoog staat bekend als de ‘Noordertoren’ en is een beroemd herkenningspunt op het eiland. De Noordertoren werd in 1853 gebouwd en heeft een hoogte van ongeveer 37 meter. Het bevindt zich aan de noordkant van het eiland en speelde een belangrijke rol bij het begeleiden van schepen door de Waddenzee.

6. Safaritent op Schiermonnikoog

Wil je graag kamperen op Schiermonnikoog met behoud van luxe en comfort? Dan is deze safaritent precies wat je zoekt. De luxe safaritent heeft een grootte van 50 m2 en bezit alle denkbare faciliteiten. Zo kun je lekker kokkerellen in de keuken en badderen in de badkamer.

Lees ook: 15x safaritent huren in Nederland!

Natuurhuisje op Schiermonnikoog, safaritent

Safaritent op Schiermonnikoog. Foto: booking.com

Schelpen zoeken op het strand van Schiermonnikoog is een geweldige activiteit voor natuurliefhebbers en strandwandelaars. Het eiland staat bekend om zijn prachtige en ongerepte natuur, en de stranden bieden vaak een overvloed aan schelpen, vooral na stormachtig weer. Stormachtig weer kan veel schelpen op het strand achterlaten.

7. Hotel op Schiermonnikoog

Schiermonnikoog telt een handjevol hotels. Hotel Graaf Bernstorff is daar één van. Het hotel ligt centraal in het dorp Schiermonnikoog en beschikt over een gezellig terras. Hotel Graaf Bernstorff beschikt over hotelkamers en appartementen. In het hotel kun je heerlijk ontbijten en dineren in het gezellige restaurant.

Hotel op Schiermonnikoog

Hotel Graaf Bernstorff. Foto: booking.com

Schiermonnikoog staat bekend om zijn rust en stilte. Het is het kleinste bewoonde Waddeneiland en trekt jaarlijks veel bezoekers die op zoek zijn naar ontspanning en natuur. Het betoverende eiland heeft slechts één dorp, ook Schiermonnikoog genaamd, en biedt een prachtige omgeving met duinen, stranden, bossen en kwelders.

8. Uniek vakantiehuis op Schiermonnikoog

Boven een knus bakkerijtje op Schiermonnikoog kun je dit 4-persoons appartement huren. De locatie van deze unieke accommodatie is perfect. Enerzijds ben je in het centrum van het dorp Schiermonnikoog en anderzijds vormt het appartement een uitstekende uitvalsbasis voor de verkenning van het Waddeneiland: te voet of op een fiets.

Uniek vakantiehuis op Schiermonnikoog

Appartement boven bakkerij op Schiermonnikoog. Foto: booking.com

Omdat Schiermonnikoog autovrij, is het een rustige en ongerepte omgeving voor vogels en andere dieren. Het eiland trekt niet alleen vogelliefhebbers aan, maar ook natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een serene omgeving. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers die willen genieten van de natuur en de vogelrijkdom op het eiland.

9. Vakantiehuisje op Ameland

Vanaf Schiermonnikoog hebt je een uitstekend uitzicht op buureiland Ameland. Ameland is ook een uitzonderlijk fraai Waddeneiland. Eén van mooiste Amelandse vakantieparken is Vakantiepark Boomhiemke. De vakantiehuisje op dit park zijn om door een ringetje te halen. Ameland is een echt wandel- en fietseiland met eindeloos veel wandel- en fietspaden.

Vakantiehuisje op vakantiepark Boomhiemke

Vakantiehuis op vakantiepark Boomhiemke. Foto: roompot.nl

 

Schiermonnikoog is bekend om zijn status als Dark Sky Park. Een Dark Sky Park is een gebied waar speciale maatregelen worden genomen om lichtvervuiling te verminderen en de duisternis te behouden, waardoor het een ideale locatie wordt voor sterrenkijken. Op Schiermonnikoog worden bijvoorbeeld straatverlichting en andere lichtbronnen zo ontworpen dat ze het nachtelijke donker zo min mogelijk verstoren.

10. Lodge op Ameland

Roompot Ameland is een bijzonder vakantiepark. Op de eerste plaats bevindt het park zich midden in de duinen, aan de rand van een bos. Ten tweede hebben de lodges een prachtig design. Op steenworp van het vakantiepark bevindt zich 55,3 meter hoge vuurtoren van Ameland: het icoon van het eiland.

Vakantiepark aan de kust van Ameland

Lodges op Roompot Ameland. Foto: roompot.nl

Wat betreft zoogdieren kun je op Schiermonnikoog verschillende soorten tegenkomen. Zo zijn konijnen overal op het Waddeneiland te vinden en spelen een belangrijke rol in het ecosysteem. Naast konijnen kun je ook hazen tegenkomen, vooral in de duingebieden. Verschillende soorten vleermuizen zijn aanwezig op het eiland. Ze spelen een belangrijke rol bij de regulatie van insectenpopulaties.

Meer vakantiehuisjes op de Waddeneilanden bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.