Skip to main content

Overnachten (slapen) in een natuurhuisje op Schiermonnikoog is een fantastische ervaring. De natuurhuisjes (vakantiehuisjes, vakantie-appartementen, et cetera) bevinden zich op de mooiste plekken van dit kleinste Nederlandse Waddeneiland waardoor je een heerlijke vakantie zult beleven. Wij hebben 5 mooie natuurhuisjes op Schiermonnikoog op een rijtje gezet.

Lees ook: Wat te doen op Schiermonnikoog: onze tips!

1. Fijn natuurhuisje op Schiermonnikoog

Dit fijne natuurhuisje op Schiermonnikoog is van het type vakantiehuis, bezit 3 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 5 personen. De vakantie-accommodatie ademt een authentieke sfeer met een nostalgische open haard en gezellige boekenkast. Het natuurhuis bevindt zich in de polder van het eiland; op steenworp afstand van kwelders en de Waddenzee.

Natuurhuisje op Schiermonnikoog

Fijn natuurhuisje op Schiermonnikoog

Leuk feitje! Nederland telt 352 gemeentes. Qua inwoneraantal is Schiermonnikoog de kleinste gemeente van ons land; het Waddeneiland telt slechts 950 inwoners. Amsterdam is Neerlands grootste gemeente; er zijn 950 keer meer Amsterdammers dan Schiermonnikogers, namelijk 872.000. Als je de Nederlandse gemeentes rangschikt naar oppervlakte komen andere namen bovendrijven. Met ruim 908 km2 hebben de inwoners van Súdwest-Fryslân de meeste leefruimte van het land. Daarmee vergeleken moeten de burgers van het Gelderse Westervoort woekeren met hun ruimte; het totale gemeenteoppervlakte bedraagt namelijk een schamele 7,85 km2!

2. Vakantieboerderij op Schiermonnikoog

Dit mooie natuurhuisje op Schiermonnikoog is van het type vakantiehuis, bezit drie slaapvertrekken en is geschikt voor maximaal zes personen. Het natuurhuisje bevindt zich op het erf van een nostalgische boerderij. In de zomer is het heerlijk buiten zitten  in de ruime tuin.

Vakantieboerderij natuurhuisje schiermonnikoog

Vakantieboerderij op Schiermonnikoog

Interessant weetje! Op de Nederlandse Waddeneilanden komen van nature geen vossen voor; ook niet op Schiermonnikoog. Dat is goed nieuws voor grondbroedende vogelsoorten. Vossen zijn namelijk opportunistische jagers die rücksichtslos weilanden en duinen afstruinen om daar dood en verderf zaaien onder vogels (eitjes, kuikens en volwassen exemplaren). Op Schiermonnikoog leven sowieso geen landroofdieren, dus ook geen dassen, wezels, marters, et cetera. Dat wil niet zeggen dat de vredelievende vogels op het eiland op hun lauweren kunnen rusten. Het gevaar komt namelijk uit de lucht van hun eigen soortgenoten: roofvogels!

3. Safaritent op Schiermonnikoog

Dit prachtige natuurhuisje op Schiermonnikoog is van het type safaritent, bezit 3 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 8 personen. De gezinstent is volledig ingericht met genoemde slaapvertrekken, keuken, eetgedeelte en douche. Bovendien beschikt de accommodatie over een speelgelegenheid, grasveldje en picknicktafel. Omdat het natuurhuisje zich op het erf van een boerderij bevindt, biedt dat de gasten de mogelijkheid om het boerderijleven van dichtbij mee te maken.

Natuurhuisje safaritent Schiermonnikoog

Safaritent op Schiermonnikoog

Leuk feitje! Vanaf het strand van Schiermonnikoog is de kans groot dat je zeehonden zult spotten in de Noordzee. In de Noordzee leven twee zeehondsoorten: de gewone zeehond en de grijze zeehond. Het Nederlandse deel van de Noordzee telt 8.000 gewone zeehonden en 6.000 grijze zeehonden. De grijze zeehond is overigens het grootste roofdier van Nederland; een mannelijk exemplaar kan uitgroeien tot een lengte van ruim 3 meter met een gewicht van meer dan 350 kilogram. Om in leven te blijven verorbert zo’n topzware toppredator dagelijks meer dan 10 kilogram vis!

4. Vakantie-appartement op Schiermonnikoog

Vitamaris is een vakantiepark op Schiermonnikoog. Op dit Landal vakantiepark bevinden zich 10 typen vakantie-appartementen waaronder dit schitterende 2-persoons appartement 2L. Op Vitamaris zijn tal van faciliteiten aanwezig zoals een zwembad, sauna, tafeltennistafel en poolbiljarttafel. Daarnaast kun je er ook fietsen huren om het eiland te verkennen.

Vakantie-appartement schiermonnikoog

Vakantie-appartement op Schiermonnikoog

Interessant weetje! De donkerste plek van Nederland is Schiermonnikoog. De mate van duisternis wordt bepaald door kunstmatige verlichting vanaf de grond en is daarmee bepalend voor de hoeveelheid sterren die je kunt zien. Op onbewolkte, maanloze nachten kun je op Schiermonnikoog ruim 3.000 sterren waarnemen. Astronomen die in Delft wonen, zijn minder fortuinlijk. Als zij ’s avonds hun telescopen op de hemel richtten, moeten ze de sterren zoeken; deze Zuid-Hollandse stad is namelijk de lichtste plek van ons land!

5. Luxe vakantie-appartement op Schiermonnikoog

Landal Vitamaris is een vakantiepark op Schiermonnikoog. Op dit Landal vakantiepark zijn 10 typen vakantie-appartementen te boeken/huren waaronder dit luxe 2-4-persoons appartement 2-4L. Vitamaris ligt aan de westkant van het eiland en is een uitstekende uitvalsbasis voor het maken van prachtige wandel- en fietstochten op Schiermonnikoog.

Luxe appartement schiermonnikoog

Luxe vakantie-appartement op Schiermonnikoog

Leuk feitje! Nederland telt nog 53 vuurtorens. Van deze 53 vuurtorens zijn er nog 30 actief. Van deze actieve vuurtorens zijn er nog maar 3 bemand. Eén van die bemande vuurtorens staat op Schiermonnikoog: de Noordertoren. De Noordertoren zag het levens(licht) in 1854 en toornt 36 meter boven het Schiermonnikoogse landschap uit. Daarmee is de trots van het eiland noch de oudste noch de hoogste vuurtoren van het land. De vuurtoren van Egmond aan Zee dateert uit 1833 en is daarmee de oudste vuurtoren van Nederland. De hoogste vuurtoren van ons polderlandje luistert naar de naam Lange Jaap, heeft een hoogte van 63 meter en staat in het Noord-Hollandse kustplaatsje Huisduinen!

Dit vind je misschien ook interessant: 10x prachtige natuurhuisjes die aan het Markermeer liggen!

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.