Skip to main content

Op Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog kun je bijzonder overnachten. Op deze Waddeneilanden bevinden zich bijzondere accommodaties op unieke plekken. Mensen die van natuur, ruimte en rust houden, komen op de eilanden uitstekend aan hun trekken. Zo kun je er heerlijk wandelen en fietsen.

In deze blog ontdek je 10 bijzondere overnachtingen op de Waddeneilanden!

1. Bijzonder overnachten in tuinsuite op Texel

Op Texel kun je overnachten in deze unieke tuinsuite die onderdeel is van een prachtig boetiekhotel waar luxe en comfort centraal staan. De tuinsuite bestaat uit drie niveaus, inclusief een luxe badkamer met een ruim ligbad en een aparte regendouche voorzien van een sunshower. Via het dakraam kun je vanuit het bed de sterrenhemel bekijken. Superromantisch!

Lees ook: 15x slapen onder de sterren!

Tuinsuite op Texel

Tuinsuite op Texel. Foto: vipio.com

De Waddeneilanden in Nederland zijn de thuisbasis van verschillende natuurreservaten en beschermde gebieden die van groot belang zijn voor de natuurlijke diversiteit en het behoud van de unieke ecosystemen van de Waddenzee en de eilanden zelf. Ze bieden ook mogelijkheden voor ecotoerisme en natuureducatie, zodat bezoekers kunnen genieten van de natuurlijke omgeving en tegelijkertijd leren over het belang van conservatie.

2. Bijzonder natuurhuisje op Ameland

Op zoek naar rust en ruimte? Dan wil je dit bijzondere natuurhuisje zeker niet missen. Dit vrijstaande vakantiehuisje bevindt zich te midden van de duinen, op het meest westelijke puntje van Ameland. Je hebt hier een schitterend uitzicht in alle richtingen, met de vuurtoren als opvallende blikvanger in je achtertuin. Vanuit je slaapkamerraam kun je zelfs de zee zien. Deze plek is echt uniek en slechts bereikbaar via een kronkelig, onverhard duinpad.

Bijzonder natuurhuisje op Ameland

Vrijstaand natuurhuisje op Ameland. Foto: natuurhuisje.nl

De Nederlandse Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog, maken deel uit van het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Dit gebied strekt zich uit langs de kusten van Nederland, Duitsland en Denemarken en omvat de Waddenzee, de kwelders en de Waddeneilanden. Het is een uniek natuurgebied met een rijke biodiversiteit en speelt een cruciale rol in de ecologie van de Noordzee.

3. Bijzonder overnachten in de Texelse duinen

Wil je midden in de Texelse duinen overnachten? Dan is Vakantiepark Sluftervallei precies wat je zoekt! Het bijzondere vakantiepark met rietgedekte villa’s ligt in het noordwesten van Texel: op steenworp afstand van het Noordzeestrand. Dit deel van het eiland is woest en ruig. De combinatie van de zilte lucht en de ruige duinen doet je leven.

Rietgedekte villa op Texel op Landal park

Rietgedekte villa op Vakantiepark Sluftervallei. Foto: landal.nl

De Nederlandse Waddeneilanden, waaronder Texel, hebben een fascinerende maritieme geschiedenis. Het Maritiem & Jutters Museum op Texel is een geweldige plek om meer te leren over deze geschiedenis en de rol die scheepvaart en strandjutten hebben gespeeld in het leven op het eiland. Strandjutten, het verzamelen van aangespoelde goederen op de kust, is historisch gezien een belangrijke activiteit geweest voor de eilandbewoners.

4. Bijzonder overnachten in design-villa op Texel

Deze duurzame design-villa in De Koog op Texel is om door een ringetje te halen. Het rietgedekte landhuis beschikt over hoge ramen. Het zonnelicht heeft dus alle kans om het stijlvolle interieur op een sfeervolle manier te verlichten. De accommodatie telt drie slaapkamers en biedt ruimte aan zes gasten. Je zult hier zeker weten een bijzondere overnachting ervaren.

Design-villa op Texel

Duurzame design-villa op Texel. Foto: texel.net

De Nederlandse Waddeneilanden zijn bekend om hun rijke natuur en diverse dieren in het wild, waaronder zeehonden. Er zijn twee soorten zeehonden die je op de Waddeneilanden kunt tegenkomen: de gewone zeehond (Phoca vitulina) en de grijze zeehond (Halichoerus grypus). Zeehonden zijn vaak te zien terwijl ze op zandbanken liggen, vooral tijdens laagtij wanneer deze banken boven het wateroppervlak uitsteken.

5. Luxe villa met sauna en sunshower op Ameland

Deze luxe rietgedekte villa op Ameland biedt plaats aan 8 personen en is een waar paradijs voor liefhebbers van wellness. En het strand is slechts 10-15 minuten lopen! Binnen in de villa vind je een Finse sauna en een verkwikkende sunshower. Na een dag vol avontuur op het eiland, kun je hier heerlijk ontspannen en jezelf verwennen.

Lees ook: 10x vakantiehuisje met sunshower

Luxe villa met sauna en sunshower op Ameland

Luxe rietgedekte villa met sauna op Ameland. Foto: dutchen.nl

De Waddeneilanden zijn een belangrijk broedgebied en rustplaats voor talloze vogelsoorten. Deze eilanden vormen een uniek ecosysteem dat gunstig is voor veel verschillende vogels, waaronder zowel trekvogels als zeevogels. De eilanden bieden beschutte broedgebieden voor vogels, waaronder sterns, plevieren, scholeksters, eidereenden en vele anderen. Veel van deze vogels gebruiken de eilanden als broedplaats.

6. Bijzonder overnachten in boutique hotel op Vlieland

Op het natuureiland Vlieland kun je bijzondere kamer of suite boeken in dit boutique hotel. Het monumentale gebouw waarin het hotel gevestigd is, is meer dan 130 jaar oud. Iedere kamer of suite in het hotel heeft iets unieks en bijzonders. Vlieland is een paradijs voor mensen die van de natuur houden, rust zoeken en van het leven genieten.

Bijzonder overnachten op Vlieland in boetiekhotel

130 jaar oud boutique hotel op Vlieland. Foto: vipio.com

De Waddeneilanden zijn bekend om hun prachtige natuurlijke landschappen. De Waddeneilanden hebben uitgestrekte duinlandschappen met diverse flora en fauna. Deze duinen zijn perfect voor wandelaars die graag in de natuur rondstruinen en genieten van de rustige omgeving. Elk eiland heeft zijn eigen unieke stranden met fijn zand en aanpalende duinen.

7. Bijzonder overnachten in voormalige bunker

Misschien wel een van de meest bijzondere plekjes op Terschelling! Deze tweepersoons studio bevindt zich hoog bovenop een duin en is een voormalige uitkijkbunker uit de Tweede Wereldoorlog die is omgebouwd tot een unieke accommodatie met een eigen keukentje. Het is de ideale plek voor een creatieve vakantie of een romantisch uitje voor twee. Een uniek vakantiehuis om samen tot rust te komen!

Bijzonder overnachten in een bunker op Terschelling

Voormalige uitkijkbunker op Terschelling. Foto: natuurhuisje.nl

Terschelling, dat deel uitmaakt van de Nederlandse Waddeneilanden, staat bekend om het Oerol Festival. Dit festival is een jaarlijks terugkerend evenement dat internationale aandacht trekt. Het Oerol Festival combineert theater, muziek, beeldende kunst en andere culturele evenementen en maakt gebruik van de unieke natuurlijke omgeving van Terschelling als decor.

8. Bijzondere overnachting in cottages op Terschelling

In het hart van Terschelling ligt Beach Park Schuttersbos. Op dit bijzondere vakantiepark kun je overnachten in schilderachtige cottages. De vakantiewoningen zijn rietgedekt en bezitten witte opgetrokken muren. Beach Park Schuttersbos is een kleinschalig park waar je lekker tot rust kunt komen. De duinen en het Noordzeestrand zijn niet ver weg.

Cottage op Am

Cottage op Beach Park Schuttersbos. Foto: landal.nl

Fietsen op de Nederlandse Waddeneilanden is een populaire en ontspannende manier om deze unieke en prachtige eilandengroep te verkennen. De eilanden hebben goed onderhouden fietspaden die je door de prachtige natuurlijke landschappen en langs de kustlijn leiden. De fietspaden zijn meestal goed gemarkeerd en veilig om op te fietsen.

9. Bijzonder overnachten in een stolpboerderij

Dit vakantiehuis is uniek en helemaal nieuw. Het bevindt zich in een gerenoveerde monumentale Stolp, midden op het terrein van een schapenboerderij. Het is supercentraal gelegen, ongeveer 1,5 kilometer van Den Burg, de belangrijkste stad op Texel. Het landschap hier is echt bijzonder, met z’n typische tuinwallen, kolken en natuurlijk de schapen.

Lees ook: 10x overnachten op een boerderij

Overnachten in een stolpboerderij

Monumentale stolpboerderij op Texel. Foto: natuurhuisje.nl

Wandelen op de Waddeneilanden biedt een prachtige gelegenheid om te genieten van de natuurlijke schoonheid en rust van deze unieke eilandengroep. Het is een geweldige manier om te ontspannen, te genieten van de frisse zeelucht en te genieten van de rijke flora en fauna van de Wadden. Bovendien is wandelen heel gezond.

10. Bijzonder overnachten op Ameland

De lodges van Roompot Ameland zijn een lust voor het oog. Qua kleuren vloeien ze naadloos over in de duinen waarmee het vakantiepark wordt omzoomd. De faciliteiten op Roompot Ameland zijn beperkt: het is een park voor mensen die rust, stilte en privacy omarmen. Roompot Ameland bevindt zich in het uiterste westen van het eiland.

Vakantiepark aan de kust van Ameland

Lodges op Roompot Ameland. Foto: roompot.nl

Nederland heeft vijf bewoonde Waddeneilanden in de Waddenzee. Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland en ligt het dichtst bij de kust. Het eiland staat bekend om zijn mooie natuur, brede stranden en gezellige dorpjes. Schiermonnikoog is het kleinste bewoonde Waddeneiland en staat bekend om zijn ongerepte natuur en rustige sfeer.

Meer accommodaties op de Waddeneilanden bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.