Skip to main content

In Nederland kun je vakantiehuisjes huren die aan viswater (een visvijver) liggen. Deze vakantiehuisjes kunnen zich op vakantieparken bevinden of daarbuiten. Bij de meeste vakantieparken waar gevist kan worden, is het niet noodzakelijk om een visvergunning of vispas te hebben. Sommige vakantiehuisjes bezitten een eigen vissteiger en visbootje.

In deze blog ontdek je 15 vakantiehuisjes aan viswater.

1. Vakantiehuisje aan viswater in Overijssel

Op Recreatiepark De Tolplas kun je een vakantiehuisje boeken aan een visvijver. Dit vakantiepark ligt in Hoge Hexel in Overijssel. In de grote recreatieplas kun je ook zwemmen en windsurfen. Een deel van de vakantiehuisjes ligt direct aan het viswater in de natuur.

vakantiehuisjes aan viswater

Vakantiehuisjes op Recreatiepark De Tolplas. Foto: roompot.nl

De snoek is een prominente roofvis in de wateren van Nederland, vooral te vinden in meren, plassen, kanalen en langzaam stromende rivieren. Met zijn gestroomlijnde lichaam, grote kop en scherpe tanden is de snoek een gevreesde jager. Hij jaagt voornamelijk overdag en verschuilt zich in waterplanten of onderwaterstructuren om zijn prooi te besluipen.

2. Bungalow aan viswater in Drenthe

In het Drentse plaatsje Aalden bevindt zich Vakantiepark Aelderholt. Op dit park staan verschillende bungalows bij het viswater. In de visvijver kun je vissen op karper, voorn en snoekbaars. Vissen is een leuke bezigheid voor jong en oud. Het is altijd spannend of je wat zult vangen.

Vakantiehuisjes aan viswater in Drenthe

Bungalows aan viswater op Vakantiepark Aelderholt. Foto: landal.nl

De baars is een veel voorkomende en wijdverspreide zoetwatervis in Nederland, te vinden in meren, plassen, kanalen, rivieren en sommige stadswateren. Deze vis staat bekend om zijn territoriale gedrag en wordt vaak aangetroffen in de buurt van waterplanten, onderwaterstructuren en ondiepe riffen, waar hij op zijn prooi jaagt.

3. Vakantiehuisje aan het visrijke Veluwemeer

Vakantiepark Veluwemeer ligt in het Nunspeet. Dit vakantiepark bevindt zich aan het Veluwemeer. Een groot deel van de bungalows ligt direct aan het water en heeft een eigen steiger. Het is ook mogelijk om een boot te huren. Daarnaast zijn er op het park een haven en trailerhelling aanwezig. In het Veluwemeer kun je op snoeken, snoekbaarzen en karpers vissen.

Vakantiehuisjes met vismogelijkheiden

Vakantiehuisjes met vismogelijkheden op Vakantiepark Veluwemeer. Foto: eurparcs.nl

De snoekbaars is een geliefde sportvis vanwege zijn krachtige vechtlust en smakelijke vlees. Deze roofvis wordt vaak aangetroffen in diepere wateren, zoals rivieren, kanalen, meren en reservoirs, waar hij jaagt op aasvis en bodemorganismen. Snoekbaarzen zijn bekend om hun voorkeur voor levend aas, zoals voorn, spiering, bliek en kleine paling.

4. Vakantiehuisje aan visrijke recreatievijver in Friesland

In het dorpje Langelille (Friesland) bevindt zich Waterpark Langelille. Dit familiepark beschikt over een grote recreatievijver waarin je naar visjes kunt hengelen. Neem niet alleen je hengels mee als je hier wil gaan vissen, maar ook een groot leefnet, dobbers en aas. Iedereen vissoort heeft een voorkeur voor een bepaald soort aas.

Vakantiehuisjes aan viswater op vakantiepark Langelille

Visvijver op Waterpark Langelille. Foto: roompot.nl

De karper is een van de meest gewilde zoetwatervissen in Nederland, zowel onder sportvissers als liefhebbers van karpervijvers. Deze grote en krachtige vis komt voor in een breed scala aan habitats, waaronder rivieren, kanalen, meren, vijvers, grachten en stadsparken.

5. Natuurhuisje aan viswater in Friesland

Zoek je een natuurhuisje aan viswater? Boek dan dit 4-persoons natuurhuisje in het Friese Dokkum. Het vakantiehuisje ligt aan de Dokkumer Ee. De Dokkumer Ee is een trekvaart die boordevol met vis zit. Het is natuurlijk geweldig om vanaf het terras van het huisje een hengeltje uit te gooien.

Vakantiehuisje aan viswater in Dokkum

Natuurhuisje aan viswater. Foto: natuurhuisje.nl

De voorn is een van de meest voorkomende en talrijke zoetwatervissen in Nederland, vooral te vinden in rivieren, kanalen, meren, vijvers en stadswateren. Deze scholenvis staat bekend om zijn zilverachtige lichaam en rode vinnen, waardoor hij gemakkelijk te identificeren is. Voorns voeden zich hoofdzakelijk met plantaardig materiaal, algen, kleine waterinsecten en zoöplankton.

6. Vakantiehuisje aan eigen visvijver in België

In het Belgische plaatsje Hamme bevindt zich deze prachtig gelegen 6-persoons accommodatie. Je verblijft hier op een privéterrein van 3.000 m2 met eigen viswater. Het is uiteraard fantastisch om midden in de natuur te vissen.

Vakantiehuisje aan viswater in België

Vakantiehuisje aan viswater in Hamme. Foto: vipio.com

De blankvoorn is nauw verwant aan de gewone voorn en wordt vaak aangetroffen in stromende wateren zoals rivieren, beken en kanalen. Deze vis onderscheidt zich door zijn grotere formaat en neigt naar diepere en snellere wateren dan de gewone voorn. Blankvoorns voeden zich met een gevarieerd dieet, bestaande uit waterinsecten, larven, algen, kleine vissen en plantaardig materiaal.

7. Chalet aan visvijver op camping in Noord-Brabant

In het Noord-Brabantse plaatsje Hoeven bevindt zich Molecaten Bosbad Hoeven. Op deze camping kun je ook chalets huren. Bosbad Hoeven heeft een prachtige visvijver waarin graskarpers, brasems, blieken en voorns zwemmen. Naast het sportvissen zijn er tal van andere leuke buitenactiviteiten op deze familiecamping.

Chalets aan viswater

Chalets op Molecaten Bosbad Hoeven. Foto: molecaten.nl

Brasem is een van de grootste en zwaarste zoetwatervissen die in Nederland voorkomen, te vinden in rivieren, kanalen, meren, vijvers en stadswateren. Deze zilverkleurige vis staat bekend om zijn bolvormige lichaam en brede kop, die hem onderscheidt van andere vissoorten.

8. Lodge aan visvijver op camping in Drenthe

Camping Diana Heide is een camping in Amen (Drenthe). Naast kamperen kun je op Diana Heide ook een chalet of lodge huren. De camping staat midden in het bos aan de rand van Nationaal Park Drentsche Aa. Diana Heide heeft een prachtige visvijver waar je jezelf urenlang kunt vermaken door te gaan vissen.

Viswater op camping

Visvijver op Ardoer camping Diana Heide. Foto: dianaheide.ardoer.com

De zeelt is een van de meest herkenbare zoetwatervissen in Nederland, met zijn olijfgroene kleur, dikke lichaam en grote schubben. Deze vis wordt vaak aangetroffen in modderige wateren zoals vijvers, plassen, kanalen, rivieren en langzaam stromende beken. Zeelt gedijt goed in leefomgevingen met veel vegetatie en natuurlijke schuilplaatsen.

9. Vakantiehuisje aan viswater in Limburg

In het Limburgse plaatsje Weert bevindt zich Vakantiepark Weerterbergen. Dit familiepark beschikt over een grote visvijver waarin gevist kan worden. Sportvissers kunnen hier helemaal los gaan en verschillende soorten aas gebruiken om onze geschubde vrienden uit het water te halen.

Visvijver op vakantiepark Weerterbergen

Visvijver op vakantiepark Weerterbergen, Limburg. Foto: roompot.nl

De paling is een mysterieuze en intrigerende vis met een complexe levenscyclus die begint in de Sargassozee en eindigt in Europese zoetwaterhabitats, waaronder Nederlandse rivieren, kanalen, meren en moerassen. Deze langwerpige vis staat bekend om zijn slijmerige huid en gladde lichaam, dat hem helpt om door smalle openingen en modderige bodems te glijden.

10. Luxe villa aan viswater in Friesland

Op Vakantiepark It Wiid in Friesland kun je ruime villa’s aan het water huren. De luxe villa’s van dit vakantiepark liggen allemaal aan het heldere water van Nationaal Park De Alde Feanen. Hier kun je vissen.

Vakantiehuis aan viswater op Vakantiepark It Wiid

Villa aan viswater op Vakantiepark It Wiid. Foto: summio.nl

Spiering is een kleine zilverkleurige vis die voornamelijk wordt aangetroffen in brakke wateren zoals riviermondingen, estuaria, baaien en zeearmen. Deze vis komt voor in grote scholen en wordt vaak gebruikt als aas voor commerciële visserij of als voedselbron voor andere vissen, vogels en zeezoogdieren.

11. Boerderijtje aan viswater in Friesland

Nabij het Friese plaatsje Menaldum staat dit 6-persoons boerderijtje dat zich direct aan viswater bevindt. Bij het boerderijtje is dan ook een vissteiger aanwezig. In het water zit heel veel vis: ideaal voor sportvissers. Het water is ook van een uitstekende zwemkwaliteit.

Vakantiehuisje aan viswater in Menaam

Boerderijtje aan viswater. Foto: natuurhuisje.nl

Bot is een platvis die voornamelijk wordt aangetroffen in de Noordzee en de Nederlandse kustwateren, waar hij zich voedt met bodemdieren zoals wormen, garnalen, kreeftachtigen en kleine visjes. Deze vis staat bekend om zijn platte lichaam, bruine bovenkant en witte onderkant, waardoor hij perfect gecamoufleerd is tegen zanderige en modderige zeebodems.

12. Luxe vakantiehuis aan viswater in Overijssel

Vissen tijdens je vakantie en daarnaast genieten van wellness? Dat kan in dit 6-persoons vakantiehuis in Overijssel. De luxe accommodatie beschikt over verschillende wellnessfaciliteiten, heeft een eigen strandje en ligt aan een recreatieplas. Een recreatieplas die boordevol met vis zit.

Vakantiehuis met privé strand aan viswater

6-persoons vakantiehuis in Overijssel. Foto: vipio.com

Haring is een veel voorkomende en talrijke vissoort in de Noordzee en de Nederlandse kustwateren, vooral tijdens de jaarlijkse paaitrek in de lente en zomer. Deze zilverkleurige vis staat bekend om zijn vette en smakelijke vlees, waardoor hij een populaire keuze is voor commerciële visserij en consumptie.

13. Vakantiehuisje aan visrijke recreatievijver in Drenthe

Nabij het Drentse dorpje Borger kun je een accommodatie boeken op Vakantiepark Hunzedal. Dit familiepark beschikt over grote recreatievijver waarin je naar visjes kunt hengelen. Kinderen vermaken zich hier opperbest: zij zullen met veel trots hun gevangen visjes aan hun ouders laten zien.

Vakantiehuisjes aan viswater in Drenthe

Visvijver op vakantiepark Hunzedal, Drenthe. Foto: roompot.nl

Forel is een gewilde sportvis die voornamelijk wordt aangetroffen in snelstromende rivieren, heldere bergmeren en beken met koud, zuurstofrijk water. Deze prachtige vis staat bekend om zijn kleurrijke patroon, sterke zwemvaardigheid en smakelijke vlees, waardoor hij een populaire keuze is voor sportvissers en fijnproevers.

14. Vakantiepark met visvijver in Noord-Brabant

In het Brabantse plaatsje Mierlo bevindt zich Bospark ’t Wolfsven. Dit familiepark beschikt over grote visvijver waarin gevist kan worden. Om de visjes hier te vangen, kunnen verschillende hengels worden gebruikt: de werphengel is verreweg favoriet onder de jeugdige sportvissers.

Visvijver op vakantiepark Wolfsven

Visvijver op Bospark ’t Wolfsven, Brabant. Foto: roompot.nl

De riviergrondel is een kleine zoetwatervis die wordt aangetroffen in heldere beken, rivieren en kanalen met een rotsachtige bodem en snelstromend water. Deze vis staat bekend om zijn gestreepte patroon, gevoelige snuit en gedrongen lichaam, waardoor hij goed is aangepast aan zijn habitat.

15. Waterpark met visvijver in Overijssel

In het Overijsselse plaatsje Wanneperveen bevindt zich Waterpark Belterwiede. Dit familiepark beschikt over grote visvijver waarin gevist kan worden. Het is rustgevend én spannend om hier je hengeltje uit te gooien. Alleen aan het water zitten en om je heen kijken, is een heerlijke ervaring. Uiteindelijk is het natuurlijk wel leuk als er een karper of brasem toehapt.

Vakantiehuisjes aan viswater Belterwiede

Vakantiehuisjes aan viswater op vakantiepark Belterwiede. Foto: roompot.nl

De rivierdonderpad is een unieke en fascinerende vissoort die leeft in snelstromende beken en rivieren met rotsachtige substraten en helder, zuurstofrijk water. Deze vis staat bekend om zijn platte lichaam, brede kop en sterke zuignappen waarmee hij zich vastklampt aan stenen en rotsen op de rivierbedding.

Meer vakantiehuisjes aan het water bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.