Skip to main content

Het Nederlandse landschap wordt gekenschetst door prachtige bossen waarbij de Gelderse Veluwe het meest bekend is. Maar niet alleen in Gelderland zijn veel bossen te vinden, ook in alle andere provincies is veel ruimte voor bomen en planten. Bomen en planten die op hun beurt veel diersoorten zoals vogels aantrekken. Al met al is het bos aantrekkelijk, óók voor de vakantietijd. Het is niet voor niets dat er in bossen veel vakantiehuisjes, natuurhuisjes, tiny houses, pipowagens en boomhuten te huur zijn waar je heerlijk kunt overnachten.

Wij hebben de 5 mooiste vakantiehuisjes in het bos van Nederland op een rijtje gezet!

1. Vakantiehuisje in het bos in Gelderland

Dit vakantiehuisje in het bos bevindt zich in het buurtschap Miste in de provincie Gelderland. Miste behoort tot de gemeente Winterswijk. Het vrijstaande vakantiehuis telt 3 slaapkamers en is geschikt voor 4 personen. Contactloos verblijf is mogelijk, er is internettoegang (WiFi) en de reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 40 beoordelingen.

  • Beschrijving vakantiehuisje: Het recent gerenoveerde boshuisje is van alle gemakken voorzien. Als de houtkachel brandt, ontstaat er een oergezellige sfeer.
  • Omgeving vakantiehuisje: De Gelderse Achterhoek staat bekend om haar uitgestrekte platteland met nostalgische boerderijen, ruige akkergronden en eeuwenoude bossen. Een gebied waar eindeloze wandelingen en fietstochten zijn te maken.
Vakantiehuisje in het bos in Gelderland

Vakantiehuisje in het bos in Gelderland

Leuk feitje: De Veluwe is het grootste bosrijke gebied van Nederland én van Europa. Het bosoppervlakte bedraagt meer dan 100.000 hectare!

Lees ook: 15x boswachtershuisje huren in Nederland!

Vakantiepark op de Veluwe

Tip!

Bekijk ook eens de luxe en comfortabele vakantiewoningen verscholen in de bossen van de Hoge Veluwe op Park Berkenrhode!

2. Vakantiehuisje in het bos in Schoorl

Dit natuurhuisje ligt in het duindorpje Schoorl in de provincie Noord-Holland. Schoorl valt onder de gemeente Bergen. Het vrijstaande boshuisje ligt midden in het bos, heeft 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 4 mensen. Contactloos verblijf is mogelijk, huisdieren mogen mee, er is internettoegang (wifi) en de gastenbeoordelingen zijn buitengewoon: gebaseerd op meer dan 2 reviews.

  • Beschrijving natuurhuisje: Het natuurhuisje is luxe ingericht en biedt veel comfort. De tuin is omheind en het huisje beschikt over een eigen parkeerplaats.
  • Omgeving natuurhuisje: Schoorl is één van de mooiste duindorpjes van Nederland. In het gebied liggen de hoogste duinen van ons land. Op de toppen van deze duinreuzen is het uitzicht over de Noordzee magistraal.
Boshuisje in Noord-Holland

Natuurhuisje in het bos in Noord-Holland

Interessant weetje: In de Nederlandse bossen leven zes soorten spechten. De grote bonte specht is de meest voorkomende specht van ons land!

3. Vakantiehuisje in het bos in Drenthe

Dit vakantiehuisje in het bos bevindt zich in het plaatsje Hoogersmilde in de provincie Drenthe. Hoogersmilde behoort tot de gemeente Midden-Drenthe. Het vrijstaande mini-huisje telt 1 slaapkamer en is geschikt voor 4 personen. De reviews zijn buitengewoon op basis van 1 beoordeling.

  • Beschrijving vakantiehuisje: Het is niet zomaar een tiny house, dit is een luxe exemplaar waarin je helemaal niets te kort komt. Het overnachten in het mini-huisje maakt veel indruk.
  • Omgeving vakantiehuisje: Het tiny house bevindt zich op steenworp afstand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit is een waanzinnig mooi natuurgebied met veel wandel- en fietsmogelijkheden.

Lees ook: 10x tiny house huren in Nederland!

Tiny house in het bos

Tiny House in het bos in Drenthe

Leuk feitje: In Nederland rennen in het bos meer dan 5.000 wilde zwijnen rond. Officieel worden ze maar op twee plekken gedoogd: op de Gelderse Veluwe en in Nationaal Park De Meinweg in het zuiden van Limburg!

RCN bospark

Tip!

Bekijk ook eens de boshuisjes, chalets, safaritenten en stacaravans op RCN het Grote Bos, midden op de Utrechtse Heuvelrug. 

4. Vakantiehuisje in het bos in Overijssel

Deze pipowagen ligt in het dorpje Dalfsen in de provincie Overijssel. De vrijstaande pipowagen ligt midden in het bos, heeft 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 mensen. Contactloos verblijf is mogelijk, huisdieren mogen mee en de gastenbeoordelingen zijn buitengewoon: gebaseerd op meer dan 46 reviews.

  • Beschrijving pipowagen: De woonwagen is recent gerenoveerd waarbij alleen maar duurzame materialen zijn gebruikt. Het vakantieverblijf ligt aan de rand van het bos waarbij je een prachtig uitzicht hebt op de Overijsselse Vecht.
  • Omgeving pipowagen: Het Vechtdal wordt gekenschetst door haar mooie natuur en pittoreske dorpjes. Op zomerse dagen draaien de molens en grazen koeien vredig in de uiterwaarden.
Pipowagen in het bos

Pipowagen in het bos in Overijssel

Interessant weetje: De hoogste boom van Nederland staat op het Loo bij Apeldoorn. Het betreft een Douglasspar van meer dan 50 meter hoog!

5. Vakantiehuisje in het bos in Drenthe

Deze boomhut bevindt zich in het plaatsje Ansen in de provincie Drenthe. Ansen behoort tot de gemeente De Wolden en de gemeente Westerveld. Het vrijstaande vakantiehuisje in het bos, telt 1 slaapvertrek en is geschikt voor 5 personen. Contactloos verblijf is mogelijk, er is internettoegang (WiFi) en de reviews zijn fantastisch op basis van meer dan 8 beoordelingen.

  • Beschrijving boomhut: Slapen in een boomhut is uniek en spannend: je kunt kinderen er geen groter plezier mee doen. Overnachten in een boomhut klinkt primitief, maar deze boomhut bezit alle denkbare faciliteiten zoals een toilet, douche en keuken.
  • Omgeving boomhut: De boomhut ligt aan de rand van Nationaal Park Dwingelderveld. Een prachtig gebied en heide en vennen. Een gebied waar je oneindig lange wandelingen kunt maken.
Boomhut in het bos

Boomhut in het bos in Drenthe

Leuk feitje: Met een groeisnelheid van twee meter per jaar is de treurwilg de snelstgroeiende boom van Nederland!

Lees ook 10x overnachten in een boomhut in Nederland

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.