Skip to main content

Aan het einde van de huwelijksdag wacht de huwelijksnacht. De meeste pasgetrouwde stellen brengen deze nacht niet thuis door, maar in een bruidssuite. Bruidssuites kunnen zich in bijzondere gebouwen bevinden of op bijzondere plekken. Wat te denken van een bruidssuite in een eeuwenoud kapel of midden op de Veluwe.

In deze blog ontdek je 10 bijzondere bruidssuites in Nederland.

1. Bruidssuite in Zeeland

Zoek je een bijzondere bruidssuite in Zeeland? Reserveer dan deze royale bruidsuite op het voormalige Zeeuwse eiland Tholen. De suite bevindt zich in een boutique hotel. Dit luxe hotel ligt aan de oevers van het Bergsche Diep en de Oosterschelde.

Bruidssuite Oesterdam

Royale bruidsuite in Zeeland. Foto: waterrijkoesterdam.nl

Bruidssuites, die vaak beschouwd worden als de kroon op de huwelijkservaring, belichamen de ultieme luxe en romantiek voor pasgetrouwde koppels. Deze exclusieve accommodaties zijn zorgvuldig ontworpen en samengesteld om een onvergetelijke ervaring te bieden tijdens de huwelijksnacht en vaak gedurende de hele huwelijksreis.

2. Bruidssuite op de Veluwe

In het hart van de Veluwe, in Ede, bevindt zich Hotel De Reehorst. Dit hotel beschikt over zeer luxe suites met betoverende namen als Suite Paris, Suite Millionaire en President Suite: een voor een superromantisch om de huwelijksnacht in door te brengen.

Bruidssuite in Hotel de Reehorst

Bruidssuite in Hotel De Reehorst. Foto: hotelspecials.nl

Het concept van de bruidssuite heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. In vroegere tijden werden bruidssuites vaak geassocieerd met koninklijke huwelijken, waarbij pasgetrouwde koningen en koninginnen een speciale, weelderig versierde kamer kregen om hun eerste nacht als echtpaar door te brengen.

3. Bruidssuite in een boutique hotel

Midden op een groot landgoed in Arnhem kun je een speciale bruidskamer boeken in dit boutique hotel. Het sfeervolle hotel is gevestigd in een monumentaal kasteel van meer dan vijfhonderd jaar oud. Het boutique hotel is bovendien gezegend met een uitstekend restaurant.

Lees ook: 10x boutique hotel in Nederland!

Bruidssuite in boutique hotel in Arnhem

Bruidssuite in boutique hotel in Arnhem. Foto: vipio.com

Moderne bruidssuites weerspiegelen een scala aan stijlen en ontwerpen, variërend van klassiek en weelderig tot eigentijds en minimalistisch. Hotels en resorts investeren aanzienlijk in het creëren van unieke en bijzondere bruidssuite-ervaringen die voldoen aan de diverse voorkeuren van pasgetrouwde stellen.

4. Bruidssuite in een kapel in Amsterdam

Midden in het centrum van Amsterdam kun je deze bijzondere bruidssuite boeken. De bruidskamer bevindt zich in een historisch kapel uit 1751. Je wordt wakker in een kingsize bed onder het toeziend oog van een indrukwekkend altaar. Vervolgens kun je gaan badderen in een antieke badkuip met zeezout.

Bruidssuite in kapel in Amsterdam

Bruidskamer in een historisch kapel. Foto: vipio.com

De faciliteiten en voorzieningen die worden aangeboden in bruidssuites zijn vaak op maat gemaakt voor romantiek en comfort. Dit omvat niet alleen luxueuze beddengoed en ruime badkamers met jacuzzi’s, maar ook extra’s zoals gepersonaliseerde service, romantische decoraties en zelfs de mogelijkheid tot privé-diners op de kamer.

5. Bruidssuite in een historische gevangentoren

Zoek je een bruidssuite in een uniek gebouw op een bijzondere plek? Boek dan deze luxe bruidskamer in de historische gevangentoren van Vlissingen aan de monding van de Westerschelde. Vanuit het grote bed heb je door vier ronde ramen een fantastisch uitzicht op de omgeving.

Bruidssuite in gevangentoren in Vlissingen

Bruidssuite in gevangentoren in Vlissingen. Foto: vipio.com

Terwijl sommige bruidssuites zich bevinden in toonaangevende hotels en resorts, worden andere gevestigd in unieke en ongewone locaties, zoals historische landhuizen, kastelen, afgelegen villa’s of zelfs boomhutten. Deze diversiteit in locaties biedt pasgetrouwde stellen de mogelijkheid om een verblijf te kiezen dat past bij hun individuele smaak en voorkeuren.

6. Bruidssuite in een kleinschalig boutique hotel

In het centrum van Haarlem kunnen pasgetrouwde koppels hun huwelijksnacht doorbrengen in deze luxe suite. De bruidskamer bevindt zich in een kleinschalig boutique hotel en heeft veel stijl en klasse. Haarlem is een prachtige stad met schilderachtige steegjes en pleintjes.

Bruidssuite in Haarlem

Luxe bruidssuite in Haarlem. Foto: vipio.com

Veel bruidssuites worden geleverd met extra privileges, zoals exclusieve toegang tot faciliteiten als spa’s, fitnesscentra, zwembaden, sauna’s, hottubs, jacuzzi’s en restaurants. Sommige resorts bieden zelfs speciale huwelijksarrangementen aan, inclusief romantische excursies en activiteiten om het verblijf nog specialer te maken.

7. Grote bruidssuite in een boutique hotel

Zoek je een grote bruidssuite op een bijzondere locatie? Reserveer dan deze Presidential Suite in het Zeeuwse plaatsje Middelburg. De suite heeft een oppervlakte van 55 m2 en is gevestigd in een oogverblindend boutique hotel. Middelburg is een eeuwenoude stad met tal van bezienswaardigheden.

Presidential suite in Middelburg

Presidential Suite in Middelburg. Foto: vipio.com

Voor veel pasgetrouwde stellen vormt de keuze van de bruidssuite een onderdeel van de huwelijksplanning. Stellen nemen vaak de tijd om verschillende opties te onderzoeken, rekening houdend met factoren zoals locatie, voorzieningen en prijs. Een mooie bruidssuite zorgt voor een blijvende herinnering.

8. Bruidssuite met jacuzzi en sauna

Wees welkom in deze bruidssuite met wellness in het Gelderse plaatsje Berg en Dal. Hier kun je genieten van een regendouche, sauna en jacuzzi. Niet alleen de suite is om door een ringetje te halen, dat geldt ook voor de omgeving. Berg en Dal doet zijn naam eer aan: het landschap wordt hier gedomineerd door glooiende heuvels.

Bruidssuite met wellness

Bruidssuite met wellness in Berg en Dal. Foto: vipio.com

Naast het dienen als een toevluchtsoord voor romantiek en intimiteit, fungeren bruidssuites ook als een symbolische overgangsruimte voor pasgetrouwde koppels. Het biedt hen de gelegenheid om te reflecteren op hun huwelijksbeloften en te genieten van de eerste momenten van hun nieuwe leven samen.

9. Bruidssuite in een romantische kerktoren

Dat je niet alleen kunt trouwen in een kerk, maar er ook kunt slapen, bewijst deze romantische kerktoren in het Noord-Hollandse plaatsje Weesp. De luxe suite bevindt zich op een hoogte van maar liefst dertig meter. Het behoeft geen betoog dat je van een waanzinnig uitzicht kunt genieten op deze hoogte.

Bruidssuite in Weesp

Bruidssuite in kerktoren in Weesp. Foto: vipio.com

Bruidssuites spelen een belangrijke rol in de wereld van bruiloftsplanning en bruiloftscoördinatie. Wedding planners werken vaak nauw samen met bijzondere hotels en resorts om ervoor te zorgen dat de bruidssuite perfect aansluit bij de visie en wensen van het bruidspaar.

10. Bruidssuite met sauna, whirlpool en privézwembad

Beleef de ultieme huwelijksnacht in deze suite in het Gelderse plaatsje Groesbeek. Naast een sauna en whirlpool kun je hier genieten van een privézwembad. De omgeving van Groesbeek is betoverend mooi. Eeuwenoude zandpaden kriskrassen door een heuvelachtig landschap.

Wellness suite in Groesbeek

Bruidssuite in Groesbeek. Foto: vipio.com

Bruidssuites vormen niet alleen een plek van tijdelijk genot, maar ook een bron van blijvende herinneringen voor pasgetrouwde stellen. De romantische en intieme momenten die worden gedeeld in deze exclusieve accommodaties blijven vaak een dierbare herinnering voor het echtpaar gedurende hun hele huwelijksleven.

Meer romantische overnachtingen bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.