Skip to main content

Zwolle is een schilderachtige stad aan de IJssel. De historische binnenstad van Zwolle is indrukwekkend en nodigt uit om verkend te worden. Op zomers dagen vullen de terrassen zich en is het genieten. Het is de moeite waard om te overnachten in Zwolle. Zeker als het een bijzondere overnachting betreft in een uniek gebouw of op een bijzondere plek.

Wij hebben een selectie gemaakt van 10 bijzondere overnachtingen in Zwolle!

1. Bijzonder overnachten in Zwolle

Slapen in een middeleeuwse toren: wie wil dat nou niet! Het kan in deze toren in Zwolle. Overnacht in het 15de eeuws bouwwerk en voel jezelf even ridder! Het verblijf biedt ruimte aan drie ‘ridders’. Gasten die zich opperbest zullen vermaken in en rondom de toren. Het bijzondere verblijf biedt een uitstekende uitvalsbasis om Zwolle te verkennen.

Stadsmuurtoren in Zwolle

Middeleeuwse toren in Zwolle waar je kunt overnachten. Foto: vipio.com

Zwolle is de hoofdstad van Overijssel en ligt in het oosten van ons land. Het ligt aan de rivier de IJssel. De IJssel stroomt door de provincies Gelderland en Overijssel. De rivier begint bij de splitsing van de Rijn en de IJssel bij Arnhem en mondt uit in het IJsselmeer bij Kampen.

2. Bijzondere overnachting in gerestaureerde stal

Iets ten noorden van Zwolle kun je overnachten in dit bijzondere vakantiehuis. Het huis is een gerestaureerde stal, telt één slaapkamer en biedt ruimte aan twee gasten. Vanuit het huis ben je enerzijds zo in het centrum van Zwolle en anderzijds zit je midden in de natuur. In de omgeving kun je mooie wandelingen en fietstochten maken.

Bijzonder overnachten in gerestaureerde stal in Zwolle

Gerestaureerde stal om te overnachten. Foto: heerlijkehuisjes.nl

Zwolle kreeg stadsrechten in 1230 van de bisschop van Utrecht. Dit betekende dat de stad bepaalde privileges en autonomie kreeg, zoals het recht om een eigen bestuur te hebben en markten te houden. Zwolle was een belangrijk lid van de Hanze, een middeleeuws handelsverbond van Noord-Europese steden. Als Hanzestad bloeide Zwolle op als een centrum van handel.

3. Bijzonder boetiekhotel in Zwolle

Het Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch is een luxe boetiekhotel in Zwolle. Het hotel is gehuisvest in een historisch pand en biedt een unieke mix van moderne faciliteiten en klassieke charme. Het Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch heeft verschillende kamertypes, variërend van comfortabele standaardkamers tot ruime suites. Elke kamer is smaakvol ingericht en biedt een comfortabel verblijf.

Bijzonder overnachten in Zwolle boutiquehotel

Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch. Foto: booking.com

Zwolle heeft veel historische gebouwen en prachtige architectuur. Het middeleeuwse stadscentrum heeft goedbewaarde stadsmuren, hoge poorten en sfeervolle grachten. De Sassenpoort is één van de meest iconische gebouwen van Zwolle en een must-see. Deze imposante stadspoort dateert uit de 14de eeuw en is een goed bewaard gebleven voorbeeld van laatgotische architectuur.

4. Bijzonder hotel in 17de eeuws pand in Zwolle

Hotel Fidder is een bijzonder hotel in Zwolle. Het hotel is gevestigd in een prachtig monumentaal pand dat dateert uit de 17de eeuw. Het heeft een unieke en sfeervolle uitstraling en biedt een comfortabel verblijf aan gasten. Hotel Fidder heeft ook faciliteiten zoals een restaurant, bar en lounge waar gasten kunnen genieten van heerlijke maaltijden en drankjes.

Zwolle hotel Fidder

Hotel Fidder in Zwolle. Foto: booking.com

De Grote of Sint-Michaëlskerk, ook wel bekend als de Grote Kerk, is een iconisch monument in Zwolle. De Grote Kerk is een indrukwekkend voorbeeld van gotische architectuur. De bouw van de kerk begon in de 14de eeuw en werd voltooid in de 15de eeuw. De kerk heeft hoge gewelven, spitsbogen en gotische versieringen.

5. Bijzondere B&B in Zwolle

In een rietgedekt pand (van bijna honderd jaar oud) aan de rand van Zwolle, is deze bijzondere B&B gevestigd. De B&B beschikt over twee ruime appartementen die uiterst stijlvol zijn ingericht. De omgeving van de B&B is adembenemend: trek je wandelschoenen aan en ga op verkenning uit!

Lees ook: 20x bijzondere Bed and Breakfast in Nederland

Bijzondere B&B in Zwolle

B&B in rietgedekt pand in Zwolle. Foto: vipio.com

De inwoners van Zwolle worden ‘Blauwvingers’ genoemd. Volgens een lokale legende heeft dit te maken bij de bouw van de stadsmuren. De inwoners van Zwolle hielpen met het tillen van de stenen en het aanreiken van de manden. Tijdens dit werk raakten hun handen bedekt met een blauwe kleurstof die afkomstig was van de stenen.

6. Luxe hotel in Zwolle

Librije’s Hotel is een luxe hotel in Zwolle. Het is onderdeel van Librije’s Hotel & Restaurant De Librije, dat ook bekend staat als één van de beste restaurants van ons land. Het hotel is gevestigd in een historisch pand, namelijk de voormalige vrouwengevangenis van Zwolle. Gasten van Librije’s Hotel kunnen genieten van exclusieve faciliteiten en services.

Bijzonder overnachten in Librije's hotel

Librije’s hotel. Foto: booking.com

Zwolle is een belangrijk centrum voor onderwijs en telt verschillende hogescholen. Zo is Hogeschool Windesheim een grote hogeschool met meerdere vestigingen, waarvan de hoofdlocatie zich in Zwolle bevindt. Windesheim biedt een breed scala aan opleidingen op verschillende vakgebieden, zoals onderwijs, techniek, gezondheid, economie en kunst. Zwolle is voor studenten een aantrekkelijke stad om te studeren.

7. Zwolle: bijzondere B&B

Aan de rand van Zwolle vinden we Borrel & Bed Onder zeil. In deze bijzondere B&B is het uitstekend vertoeven. Deze B&B is een uitstekend startpunt om Zwolle en omgeving te verkennen. Zo zijn er in Zwolle twee molens op te tekenen: Molen De Passiebloem en de Windesheimer Molen: leuk om naar te gaan kijken!

Hotel in Zwolle Borrel en Bed

Kamer in Borrel & Bed onder zeil. Foto: booking.com

Zwolse Balletjes zijn een bekend streekproduct uit Zwolle. Zwolse Balletjes zijn harde snoepjes met een karamelachtige smaak en een vleugje kaneel. Ze hebben een ronde vorm en zijn meestal verpakt in een papiertje. De snoepjes hebben een karakteristieke bruine kleur en zijn kenmerkend voor de stad Zwolle. De oorsprong van Zwolse Balletjes gaat terug tot de 18de eeuw.

8. Overnachten in boot in Zwolle

Midden in het centrum van Zwolle is The luxury Boat afgemeerd. Het is mogelijk om op deze bijzondere boot te overnachten: het schip telt drie slaapkamers en één badkamer. De boot ligt op steenworp afstand van alle Zwolse bezienswaardigheden en horecagelegenheden. Bezoek één van de musea in Zwolle of plof neer op een terrasje.

Lees ook: 15x woonboot overnachting in Nederland!

Luxury Boat in Zwolle

The Luxury Boat. Foto: booking.com

Zwolle organiseert jaarlijks diverse evenementen die de stad levendig maken. Het Zwolle Unlimited Festival is een jaarlijks festival dat plaatsvindt in het historische centrum van Zwolle. Het festival richt zich op literatuur, storytelling, muziek en straattheater. Bezoekers kunnen genieten van optredens, lezingen, workshops en nog veel meer. Het Zwolle International Film Festival is een jaarlijks filmfestival.

9. Bijzonder appartement in Zwolle

Op een paar honderd meter afstand van het historische centrum van Zwolle kun je een appartement huren in Apart! Food & Drinks Apartments Zwolle. Voorgaande gasten lieten lovende recensies na, hetgeen veelbetekenend is. De locatie en het pand van de bijzondere accommodatie zijn dan ook helemaal top! Ga er overnachten en geniet!

bijzonder appartement in Zwolle

Kamer in Apart! Food & Drinks Apartments Zwolle. Foto: booking.com

Zwolle staat bekend als een fietsvriendelijke stad. De stad heeft geïnvesteerd in fietsvriendelijke infrastructuur, zoals fietsstallingen, fietsbruggen en fietsstraten. Dit maakt het gemakkelijk voor fietsers om hun fietsen veilig te parkeren en efficiënt door de stad te navigeren. Dankzij deze fietsvriendelijke omgeving is Zwolle een populaire bestemming voor fietsers. Het is een geweldige stad om per fiets te verkennen.

10. Unieke B&B in Zwolle

In een prachtig geelgekleurd pand in hartje Zwolle kun je overnachten in deze bijzondere B&B. Nadat je bent ontvangen door de vriendelijke gastvrouw kan het verblijf in Zwolle gaan beginnen. Zo kun je in Zwolle uitstekend eten waarbij gebruik wordt gemaakt van typische streekproducten. Winkelen is ook een leuke optie: slenter door de middeleeuwse straatjes en geniet!

Bed and breakfast in Zwolle

B&B in de Steenstraat. Foto: booking.com

De Broerenkerk is een voormalige kerk die nu dienstdoet als boekenwinkel. Het is een unieke combinatie van historische architectuur en literatuur, en trekt veel bezoekers aan. De Broerenkerk dateert uit de 15de eeuw en heeft een rijke geschiedenis als religieus gebouw. Het was oorspronkelijk een kloosterkerk en later een parochiekerk. Na een restauratieproject werd de Broerenkerk omgebouwd tot een boekhandel.

Liever bijzonder overnachten in een andere stad?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.