Skip to main content

Het is fantastisch om te kamperen op een camping die aan de kust van Spanje ligt. Spanje grenst aan de noordkant aan de Golf van Biskaje, aan de zuidwestkant aan de Golf van Cádiz en aan de oostkant aan de Middellandse Zee. De verschillende Spaanse kusten hebben allemaal hun specifieke eigenschappen en lenen zich uitermate goed om aan te verblijven op een camping.

Wij hebben 5 fraaie campings aan de kust van Spanje op een rijtje gezet!

1. Camping aan de Middellandse Zee in Spanje

Camping Los Escullos bevindt zich in het kustplaatsje Los Escullos in de regio Andalusië. De camping ligt aan de Middellandse Zeekust in Spanje. De gezinscamping heeft kampeerplaatsen (tenten, caravans en campers), stacaravans, chalets en bungalows. Honden zijn toegestaan.

Beschrijving: De camping bezit alle denkbare faciliteiten die van het kamperen een groot succes maken. Zo kun je er fijn gebruikmaken van een sauna of afkoelen in een buitenzwembad.

Omgeving: De omgeving van de camping is van een adembenemende schoonheid. De camping ligt in de bergen aan de zee. Het is fantastisch om de omgeving met een fiets te verkennen of om lekker te gaan zwemmen in de zee.

Camping in Spanje Andalusie

Camping Los Escullos, Andalusie. Foto: eurocampings.nl

Leuk feitje: Met een oppervlakte van 2,5 miljoen km2 is de Middellandse Zee de grootste binnenzee ter wereld. De omtrek van de Middellandse Zee is ook gigantisch te noemen, namelijk 46.000 km.

2. Camping in Marbella in Spanje

In het Spaanse kustdorpje Marbella ligt Camping Cabopino. Marbella ligt in de regio Andalusië. De familiecamping is aan de Middellandse Zeekust in Spanje gesitueerd. Op de camping zijn kampeerplaatsen (tenten, caravans en campers), stacaravans, bungalowtenten en bungalows. Honden zijn toegestaan.

Beschrijving: Op de goed uitgeruste camping valt genoeg te beleven: voor jong en oud. Ga bijvoorbeeld lekker zwemmen in het zwembad of dansen in de campingdisco.

Omgeving: Camping Cabopino ligt op steenworp afstand van de Middellandse Zee (Costa del Sol). Mensen die het strandleven omarmen zullen deze fantastisch Spaanse kust hoog waarderen.

Camping in Spanje Marbella

Camping Cabopino in Marbella. Foto: eurocampings.nl

Interessant weetje: De maximale diepte van de Middellandse Zee bedraagt 5.267 meter. Het diepste punt van de aarde is bijna twee keer dieper. Als je namelijk in de Challengerdiepte in de Stille Oceaan wil afdalen, moet je maar liefst 10.920 meter overbruggen.

3. Camping aan de Golf van Biskaje in Spanje

Camping Las Hortensias bevindt zich in het kustplaatsje Colombres in de regio Asturië. De familiecamping ligt aan de kust van de Golf van Biskaje in Spanje. De camping bezit staanplaatsen voor tenten, caravans, vouwwagens en campers. Honden zijn toegestaan.

Beschrijving: De naam van de camping doet duidelijk zijn eer aan. Je belandt namelijk in een groene oase vol met prachtige hortensia’s. Hortensia’s zijn planten met prachtig gekleurde bloemen: een lust voor het oog. Het is verder een goed georganiseerde camping met alle denkbare faciliteiten.

Omgeving: De camping ligt aan de kust. En wat voor een kust: de groenste van heel Spanje: de Costa Verde. Het strand van Camping Las Hortensias bestaat uit ragfijn zand en heet Playa de la Franca.

Camping in Spanje Golf van Biskaje

Camping Las Hortensias aan de Golf van Biskaje. Foto: eurocampings.nl

Leuk feitje: In de Middellandse Zee liggen meer dan 4.500 eilanden. Met een oppervlakte van 25.710 km2 is het Italiaanse Sicilië het grootste eiland van de Middellandse Zee. De wereld telt in totaal meer dan 900.000 eilanden. Groenland is het grootste eiland van onze planeet en heeft een oppervlakte van 2.166.086 km2.

4. Camping in Benicarló aan de Middellandse Zee in Spanje

In het Spaanse kustdorpje Benicarló ligt Camping Alegria del Mar. Benicarló ligt in de regio Valencia. De familiecamping is aan de Middellandse Zeekust gesitueerd. Op de camping kun je kiezen uit staanplaatsen voor tenten, caravans en campers. Huisdieren zijn welkom.

Beschrijving: Camping Alegria del Mar blinkt uit in uitstekende voorzieningen en een gezellige sfeer. In het barretje kun je heerlijke tapas eten en andere Spaanse gerechtjes.

Omgeving: De camping ligt pal aan de Costa del Azahar. Hierdoor is het mogelijk om fijn op het strand te zonnen of te zwemmen in de glasheldere zee. De omgeving wordt verder gekenschetst door het typische Spaanse landschap waar je fantastische fietstochten kunt maken.

Camping Valencia

Camping in Benicarló, Spanje. Foto: eurocampings.nl

Interessant weetje: In de Middellandse Zee monden oneindig veel grote en kleine rivieren uit. De Nijl is de grootste rivier die zijn water in de Middellandse Zee loost. De Nijl heeft een lengte van 6.700 km en is daarmee de langste rivier ter wereld.

5. Camping in Benidorm in Spanje

Camping Arena Blanca bevindt zich in het kustplaatsje Benidorm in de regio Valencia. De camping ligt aan de Middellandse Zeekust in Spanje. De gezinscamping heeft kampeerplaatsen (tenten, caravans en campers), stacaravans, appartementen, bungalows en studio’s. Honden zijn welkom.

Beschrijving: Camping Arena Blanca voldoet ruimschoots aan alle eisen die je aan een hedendaagse camping mag stellen: mooi zwembad, modern restaurant, schone toiletgebouwen en tal van faciliteiten voor kinderen.

Omgeving: In de omgeving van Benidorm is heel veel te zien en te beleven. Dan moet je denken aan dierentuinen, pretparken, natuurparken, dorpjes en bovenal het strand van Benidorm. Benidorm is beroemd om het feit dat tijdens de Nederlandse winters veel Nederlanders overwinteren in deze Spaanse badplaats.

Camping in Benidorm

Camping Arena Blanca in Benidorm. Foto: eurocampings.nl

Leuk feitje: Niet iedere zee is even zout. Zo bevat de Noordzee per liter water 31 gram zout. Het zoutgehalte van de Middellandse Zee bedraagt 38 gram per liter. Uiteraard is er altijd baas boven baas: de Dode Zee is gevuld met water dat 332 gram zout per liter bevat. Dat scheelt een factor tien met onze eigen Noordzee!

Deze campings zijn ook leuk!

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.