Skip to main content

Droom je van een overnachting in een design hotel in Nederland? Laat die droom uitkomen en boek een suite in een design hotel in ons land. Design hotels hebben een unieke architectuur, zijn kleinschalig en bevinden zich op de mooiste locaties.

In deze blog ontdek je 10 design hotels in Nederland.

1. Design hotel in Amsterdam

Wil je graag slapen in een bijzonder design hotel in Amsterdam? Boek dan een kamer in dit unieke design hotel in de bruisende hoofdstad van ons land. Het hotel is gevestigd in de voormalige tramremise van Amsterdam. Het monumentale pand is meer dan honderd jaar oud.

Uniek design hotel in Amsterdam

Design hotel in Amsterdam. Foto: vipio.com

Design hotels onderscheiden zich door hun bijzondere architectuur. Of het nu gaat om futuristische vormen, hergebruik van historische gebouwen of gedurfde constructies, deze hotels streven naar originaliteit die een blijvende indruk achterlaat op de gasten. In vrijwel alle grote Nederlandse steden kun je in design hotels overnachten.

2. Design hotel in Maastricht

Aan de rand van het centrum van Maastricht kun je slapen in het Designhotel Maastricht. Iedere kamer van dit hotel heeft een ander thema. Dus of jouw voorkeur uitgaat naar een kamer met een strakke stijl of juist met een romantische sfeer, het is allemaal mogelijk in het Designhotel Maastricht.

Design hotel in Maastricht

Design hotel in Maastricht. Foto: hotelspecials.nl

Het interieur van design hotels is doordrenkt met innovatie. Door gebruik te maken van vooruitstrevende ontwerpen, zoals minimalistische meubels, opvallende kleurenschema’s en verrassende texturen, streven deze hotels naar een eigentijdse en aantrekkelijke omgeving. Een omgeving die indrukwekkend is voor de gasten.

3. Design hotel in Hoorn

Aan de oevers van het Markermeer ligt het pittoreske havenplaatsje Hoorn. Hoorn is ook de plek waar je kunt overnachten in Heavens Hotel Hoorn. Heavens Hotel Hoorn is een kleinschalig design hotel met drieënveertig luxe kamers. Het bijzondere hotel is gevestigd in de Grote Kerk.

Lees ook: 10x overnachten in een kerk!

Dutch Heavens hotel in kerk

Kamer in Heavens Hotel Hoorn. Foto: dutchen.nl

Kunst is niet slechts een decoratief aspect in design hotels, maar een onderdeel van de gastervaring. Door originele kunstwerken te integreren, creëren deze hotels een boeiende ambiance die cultuur en creativiteit omarmt. Kunstwerken dragen bij aan de sfeer en het karakter van het hotel.

4. Design kamer in boutique hotel in Den Bosch

Midden in Den Bosch kun je deze design kamer reserveren in een boutique hotel. De suite heeft een grootte van 32 m2 en staat garant voor een onvergetelijk verblijf; niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van een infrarood sauna.

Design kamer in hotel in Den Bosch

Design hotel in Den Bosch. Foto: vipio.com

Design hotels blinken uit in de aandacht voor detail. Elk aspect, van de textuur van stoffering tot de positionering van verlichting, wordt zorgvuldig overwogen om een samenhangende en luxueuze atmosfeer te bereiken. De positionering van verlichting is strategisch gepland om een harmonieus spel van licht en schaduw te bereiken.

5. Design hotel in Amsterdam nabij het Siegerpark

Nabij het Siegerpark in Amsterdam bevindt zich het Dutch Design Hotel Artemis. Kunstliefhebbers worden op hun wenken bediend in dit design hotel: in alle openbare ruimtes zijn de creaties van kunstenaars te bewonderen. Met zijn 256 kamers is Dutch Design Hotel Artemis een groot hotel.

Dutch Design Hotel Artemis

Dutch Design Hotel Artemis. Foto: hotelspecials.nl

Door lokale elementen te omarmen, zoals traditionele ambachten, architecturale stijlen en kunst, weerspiegelen design hotels de unieke identiteit van hun locatie. Deze bundeling versterkt niet alleen de lokale cultuur, maar biedt ook een unieke ervaring voor de gasten van een design hotel.

6. Design hotel in Vlaardingen

Ben je op zoek naar een design hotel aan het water? Dan is dit hotel aan de oevers van de Nieuwe Maas in Vlaardingen een aantrekkelijke optie. Vanuit je luxe suite kun je de zeeschepen bewonderen die bovengenoemde rivier opstomen: een fascinerend schouwspel.

Design hotel in Vlaardingen

Design hotel in Vlaardingen. Foto: vipio.com

Design hotels omarmen technologieën om het comfort van gasten te verhogen. Slimme systemen voor verlichting, temperatuurregeling en entertainment dragen bij aan een moderne en zorgeloos verblijf. Dit maakt van overnachten in een design hotel een unieke ervaring die niet snel vergeten zal worden.

7. Design hotel in Arnhem

Verschillende Nederlandse modeontwerpers staken hun koppen bij elkaar en verzorgden de inrichting van Mode Design Hotel Modez. Sindsdien is het een feestje om in dit Arnhemse hotel te verblijven. Het is ook een feestje om de binnenstad van Arnhem te verkennen.

Mode Design Hotel Modez

Mode Design Hotel Modez. Foto: hotelspecials.nl

Duurzaamheid is een groeiende focus in design hotels: daar wordt meer en meer aandacht aan besteed. Door gebruik te maken van ecologische bouwmaterialen, energiezuinige systemen en recycling, streven deze hotels naar milieuvriendelijkheid zonder grote concessies te doen aan stijl en luxe.

8. Design hotel op Texel

Zoek je een kamer op Texel in een hotel met een mooi design? Dan is dit boutique hotel in De Cocksdorp een schot in de roos. Ga genieten van de fraaie architectuur van het hotel. Maar ga ook genieten van het indrukwekkende Texel.

Design hotel in Texel

Design hotel in Texel. Foto: vipio.com

Design hotels bieden een exclusieve ervaring, vaak gekenmerkt door hoogwaardige materialen, luxe voorzieningen en gepersonaliseerde diensten. Gasten genieten van een gevoel van verwend worden en ervaren een hoge mate van comfort. Het is leuk om dit een keertje mee te maken.

9. Design hotel in Amsterdam nabij het Vondelpark

Nabij het Vondelpark in Amsterdam kun je een kamer huren in dit design hotel. Het design hotel is gevestigd in een monumentaal pand en wordt gekenmerkt door robuustheid, ambachtelijkheid en authenticiteit. Hout, vintage, kunst en design zijn hier de sleutelwoorden.

Design hotel in monumentaal pand in Amsterdam

Design hotel in monumentaal pand in Amsterdam. Foto: vipio.com

Het Vondelpark ligt in het zuidwestelijke deel van Amsterdam, niet ver van het Leidseplein en het Museumplein. Het park is vernoemd naar de 17de-eeuwse dichter Joost van den Vondel. Het werd geopend in 1865 en is daarmee een van de oudste stadsparken van Nederland.

10. Design hotel in hartje Amsterdam

In hartje Amsterdam kun je overnachten in dit design hotel. Het hotel ligt in de Jordaan: een van de leukste en kleurrijkste wijken van de stad. Het is indrukwekkend om in dit hotel te verblijven: overal waar je kijkt, zie robuuste meubelen en mooie kunstvoorwerpen.

Design hotel in de Jordaan

Design hotel in de Jordaan. Foto: vipio.com

Amsterdam biedt een breed scala aan uitgaansmogelijkheden; van gezellige cafés tot bruisende nachtclubs. Daarnaast kun je ook heerlijk eten in een van de ontelbaar veel restaurants die de stad rijk is. Met een rondvaartboot de wereldberoemde grachten bevaren, is ook een aantrekkelijke optie.

Meer bijzondere hotels bekijken?

Lees dan ook deze blog:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.