Skip to main content

De Maas is een prachtige en machtige rivier. Het is erg leuk om een vakantiehuisje aan de Maas te huren. De Maas ontspringt in Frankrijk en stroomt door België en Nederland heen om uiteindelijk in de Noordzee uit te monden. De Maas biedt tal van recreatiemogelijkheden. Zo kun je er langs wandelen, erin zwemmen of erop varen.

Wij hebben 10 vakantiehuisjes langs de Maas die je kunt huren geselecteerd!

1. Vakantiehuisje huren aan de Maas in Gelderland

In het Gelderse dorpje Nederasselt staat dit mooie natuurhuisje aan de Maas. Nederasselt valt onder de gemeente Heumen. Het vakantiehuisje telt twee slaapvertrekken en is geschikt voor maximaal vier mensen. Het vakantiehuisje ligt aan de Maasdijk. Voor de liefhebbers van wellness zijn er een houtgestookte sauna, bubbelbad en buitenzwembad aanwezig.

Natuurhuisje aan de Maas Nederasselt

Natuurhuisje aan de Maas in Nederasselt

De Maas (Frans: Meuse) ontspringt in Frankrijk in de gemeente Le Châtelet-sur-Meuse op het plateau van Langres. Het is een regenrivier waarvan de bron zich op een hoogte van 409 meter bevindt. De Maas stroomt door Frankrijk, België en Nederland en mondt uit in de Noordzee. Het is erg leuk om de bron van de Maas te bezoeken.

2. Boutique Hotel aan de oevers van de Nieuwe Maas

Aan de oevers van de Nieuwe Maas in Vlaardingen kun je overnachten in dit luxe Boutique Hotel. Het hotel beschikt over oogverblindende themakamers die geschikt zijn voor twee personen. Het uitzicht vanuit het knusse hotelletje is adembenemend: indrukwekkende cruiseschepen en superluxe jachten trekken aan je voorbij. In het Boutique Hotel is ook een fantastisch restaurant aanwezig.

Luxe Boutique hotel aan de Maas

Luxe Boutique Hotel in Vlaardingen. Foto: vipio.com

De Maas is één van de drie grote rivieren die door Nederland stroomt; de Rijn en de Schelde zijn de twee andere. De Maas, Rijn en de Schelde lozen hun water uiteindelijk in de Noordzee. De Maas, Rijn en de Schelde zijn indrukwekkende rivieren, maar zijn ‘dwergriviertjes’ in vergelijking tot de 7.000 kilometerslange Nijl!

3. Vakantiepark langs de Maas in Limburg

Langs de Maas in Limburg bij het dorpje Well ligt Marina Resort Well. Op dit prachtige waterpark kun je stijlvolle design-vakantiehuizen huren. Een groot deel van de vakantiewoningen bevindt zich direct aan het water. De recreatiemogelijkheden op Marina Resort Well zijn groot. Zo kun je er lekker zwemmen of suppen.

Landal Marina Resort Well

Marina Resort Well. Foto: landal.nl

Omdat de Maas een regenrivier is, is de waterpeil sterk afhankelijk van de hoeveelheid regen die valt. Dat is dan ook de reden dat ’s winters de Maas hoog en gedurende de zomer de Maas bijna droog staat. Als het heel koud is kan de Maas zelfs bevriezen. De laatste keer dat dat gebeurde was in 1928.

4. Luxe villa’s aan de Maas in Midden-Limburg

Ben je op zoek naar een luxe villa aan de Maas in Midden-Limburg? Dan is Maasresidence Thorn precies wat je zoekt! Op dit chique vakantiepark kun je stijlvolle villa’s huren die van alle gemakken zijn voorzien. Sommige villa’s liggen direct aan het water en bezitten een sauna. De architectuur van de vakantiehuisjes is van grote klasse.

Vakantiepark Maasresidence Thorn aan de Maas

Maasresidence Thorn. Foto: roompot.nl

Het Nederlandse deel van de Maas wordt in totaal door 26 bruggen overspannen. De beroemdste Maasbrug is de Sint Servaasbrug in Maastricht. Deze middeleeuwse brug dateert uit 1280. Met een lengte van 1.320 meter is de Van Brienenoordbrug de grootste brug van Nederland. Iedere dag maken meer dan 250.000 voertuigen gebruik van deze mega-brug!

5. Vakantiehuisjes huren aan zijtak van de Maas

In de Bommelerwaard kun je vakantievieren in prachtige vakantiehuisjes. Deze vakantiehuisjes maken onderdeel uit van EuroParcs Aan de Maas. Dit familiepark ligt aan een zijtak van de Maas op de grens van Gelderland met Noord-Brabant. Het is natuurlijk fantastisch om de waterrijke omgeving met een bootje te verkennen. Het gebied leent zich ook prima voor wandelingen en fietstochten.

Vakantiehuisjes op Europarcs aan de Maas

Vakantiehuisjes op EuroParcs Aan de Maas. Foto: europarcs.nl

Aan de oevers van de Maas, ter hoogte van Maastricht, werden in 1766 de fossiele resten van een Mosasaurus (maashagedis) gevonden: een vijftien meter lang zeereptiel dat meer dan zeventig miljoen jaar geleden op de Aarde leefde. In de loop van de tijd zijn er nog meer maashagedissen in het zuiden van Limburg gevonden.

6. Vakantiepark met jachthaven aan de Maas

Altijd al met je eigen bootje naar je vakantiehuisje willen varen? Dat kan! Recreatiepark het Esmeer beschikt over een eigen jachthaven. Dit vakantiepark zit ingeklemd tussen twee takken van de afgedamde Maas: een waterrijkere omgeving in Nederland is amper voorstelbaar. Sommige accommodaties op Recreatiepark het Esmeer beschikken over een sauna en bubbelbad.

Lees ook: 10x vakantiepark met jachthaven in Nederland!

Recreatiepark Het Esmeer dichtbij de Maas

Recreatiepark het Esmeer. Foto: topparken.nl

Het Maaslandschap is van een grote schoonheid. Een landschap dat gekenschetst wordt door uitgestrekte uiterwaarden, Anton Pieck-achtige dorpjes, eeuwenoude kastelen, nostalgische gemalen en imposante dijken. Kortom: een fantastisch gebied om te wandelen, fietsen, mountainbiken en vakantie te vieren. Overal in het Maaslandschap bevinden zich vakantiehuisjes waar je heerlijk kunt genieten.

7. Houten blokhut aan de Maas in Gelderland

In het Gelderse plaatsje Batenburg bevindt zich deze fraaie houten blokhut aan de Maas. Batenburg valt onder de gemeente Wijchen. Het vakantiehuisje telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. Op steenworp afstand van de blokhut stroomt de Maas. Batenburg is overigens één van de mooiste dorpjes van Nederland!

Vakantiehuisje aan de Maas

Houten blokhut aan de Maas in Batenburg

De Maas heeft een lengte van 940 kilometer, debiet van 230 m3/s en een stroomgebied van 36.000 km2. De Maas is lang, maar niet de langste rivier van Europa. Voor de langste Europese rivier moeten we in Rusland zijn. Daar ontspringt op de Waldajhoogte de Wolga. De Wolga loost 3.531 kilometer verderop zijn water in de Kaspische Zee.

8. Familiepark aan de Maas in Limburg

Langs de Maas in het midden van Limburg bevindt zich Vakantiepark De Lommerbergen. Op dit familiepark kun je verschillende type bungalows huren en genieten van de waterrijke omgeving. Kinderen hebben de tijd van hun leven op De Lommerbergen: het aantal faciliteiten is namelijk gigantisch. Zo is het subtropische zwembad uiterst spectaculair!

Vakantiepark Landal De Lommerbergen

Vakantiepark De Lommerbergen. Foto: landal.nl

In dit zwembad kun je verschillende waterglijbanen testen en met grote snelheid naar beneden roetsjen. De Lommerbergen beschikt ook over een zogenaamd verwarmd sprudelbad: hierin kun je van binnen naar buiten zwemmen en weer van buiten naar binnen. Durf je ook in het golfslagbad? Voel de deining van hoge golven en geniet!

9. Appartement aan de Maas in Limburg

In het Limburgse dorpje Well staat dit prachtige appartement aan de Maas. Well valt onder de gemeente Bergen. Het vakantiehuisje telt één slaapkamer en is geschikt voor maximaal twee mensen. Het appartement ligt direct aan de Maas en wordt omringd door de uiterwaarden. Meestal worden de uiterwaarden begraasd door koeien, schapen en paarden: prachtig om te zien!

Vakantiehuisje aan de Maas

Appartement aan de Maas in Well. Foto: natuurhuisje.nl

De omgeving van het vakantieverblijf is fantastisch: je bent één met de natuur. Het is een gebied met een hoge concentratie aan vogels. Vogelliefhebbers moeten beslist hun verrekijker en vogelgids meenemen. Bij het appartement kun je gebruikmaken van twee kajaks om vervolgens het landschap vanaf het water te bekijken en maximaal te genieten van zoveel natuurschoon.

10. Vakantieboerderij aan Maas in Limburg

Deze vakantieboerderij aan de Maas bevindt zich in het plaatsje Grubbenvorst (Limburg). Grubbenvorst valt onder de gemeente Horst aan de Maas en deels onder de gemeente Venlo. De boerderij staat op een landgoed, telt twee slaapkamers en is geschikt voor maximaal vier personen. De vakantieboerderij ligt direct aan de Maas.

Vakantiehuisje aan de Maas Grubbenvorst

Vakantieboerderij aan de Maas in Grubbenvorst. Foto: natuurhuisje.nl

Het landgoed beschikt over een eigen boothelling. Je kunt dus je eigen bootje meenemen om vervolgens de Maas op te gaan. Het is fantastisch om op de Maas te varen. Grubbenvorst is een middeleeuws dorpje met indrukwekkende eeuwenoude gebouwen. Als je je ogen sluit, zie je nog de ridders te paard door Grubbenvorst rijden!

Meer vakantiehuisjes aan het water bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.