Skip to main content

Een vakantiehuisje aan de Maas huren is een geweldige ervaring. De Maas ontspringt in het Franse dorpje Le Châtelet-sur-Meuse en stroomt door België en Nederland heen om uiteindelijk af te wateren in de Noordzee. Het Maaslandschap is van een grote schoonheid. Een landschap dat gekenschetst wordt door uitgestrekte uiterwaarden, Anton Pieck-achtige dorpjes, eeuwenoude kastelen, nostalgische gemalen en imposante dijken. Kortom: een fantastisch gebied om te wandelen, fietsen en vakantie te vieren.

Overal in het Maaslandschap bevinden zich vakantiehuisjes waar je heerlijk kunt genieten. Wij hebben de 5 mooiste vakantiehuisjes (natuurhuisjes en vakantie-appartementen) langs de Maas die je kunt huren op een rijtje gezet!

1. Houten blokhut aan de Maas in Batenburg

In het plaatsje Batenburg (provincie Gelderland) bevindt zich deze fraaie houten blokhut aan de Maas. Batenburg valt onder de gemeente Wijchen. Het vakantiehuisje telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. Op steenworp afstand van de blokhut stroomt de Maas.

Vakantiehuisje aan de Maas

Houten blokhut aan de Maas in Batenburg

Leuk feitje: De Maas (Frans: Meuse) ontspringt in Frankrijk in de gemeente Le Châtelet-sur-Meuse op het plateau van Langres. Het is een regenrivier waarvan de bron zich op een hoogte van 409 meter bevindt. De Maas stroomt door Frankrijk, België en Nederland en mondt uit in de Noordzee. De rivier heeft een lengte van 940 kilometer, debiet van 230 m3/s en een stroomgebied van 36.000 km2!

2. Natuurhuisje aan de Maas in Nederasselt

In het dorpje Nederasselt (provincie Gelderland) staat dit mooie natuurhuisje aan de Maas. Nederasselt valt onder de gemeente Heumen. Het vakantiehuisje telt twee slaapvertrekken en is geschikt voor maximaal vier mensen. Het vakantiehuisje ligt aan de Maasdijk.

Natuurhuisje aan de Maas Nederasselt

Natuurhuisje aan de Maas in Nederasselt

Interessant weetje: De Maas is één van de drie grote rivieren die door Nederland stroomt; de Rijn en de Schelde zijn de twee andere. De Maas, Rijn en de Schelde lozen hun water uiteindelijk in de Noordzee!

3. Pipowagen aan de Maas in Overasselt

In het plaatsje Overasselt (provincie Gelderland) bevindt zich deze originele pipowagen aan de Maas. Overasselt valt onder de gemeente Heumen. Het vakantiehuisje telt 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 4 personen. De woonwagen ligt op slechts 500 meter afstand van de Maas.

Pipowagen aan de Maas

Pipowagen aan de Maas in Overasselt

Lees ook: 10x pipowagen overnachting in Nederland!

Leuk feitje: Omdat de Maas een regenrivier is, is de peil sterk afhankelijk van de hoeveelheid regen die valt. Dat is dan ook de reden dat ’s winters de Maas hoog en gedurende de zomer de Maas bijna droog staat!

4. Vakantiehuisje aan de Maas in Well

In het dorpje Well (provincie Limburg) staat dit prachtige vakantiehuisje aan de Maas. Well valt onder de gemeente Bergen. Het vakantiehuisje telt één slaapvertrek en is geschikt voor maximaal twee mensen. Het appartement ligt direct aan de Maas.

Vakantiehuisje aan de Maas

Appartement aan de Maas in Well

Interessant weetje: Het Nederlandse deel van de Maas wordt in totaal door 26 bruggen overspannen. De beroemdste Maasbrug is de Sint Servaasbrug in Maastricht. Deze middeleeuwse brug dateert uit 1280!

5. Vakantieboerderij aan de Maas in Grubbenvorst

In het plaatsje Grubbenvorst (provincie Limburg) bevindt zich deze vakantieboerderij aan de Maas. Grubbenvorst valt onder de gemeente Horst aan de Maas en deels onder de gemeente Venlo. De boerderij telt 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 4 personen. De vakantieboerderij ligt direct aan de Maas.

Vakantiehuisje aan de Maas Grubbenvorst

Vakantieboerderij aan de Maas in Grubbenvorst

Leuk feitje: Aan de oevers van de Maas, ter hoogte van Maastricht, werden in 1766 de fossiele resten van een Mosaurus (maashagedis) gevonden: een 15 meter lang zeereptiel dat meer dan 70 miljoen jaar geleden op de Aarde leefde!

Dit vind je misschien ook interessant: 10x mooie natuurhuisjes die aan het IJsselmeer liggen!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.