Skip to main content

De Waal is een grote rivier die door het prachtige Nederlandse landschap stroomt. Het Waallandschap is van een grote schoonheid met uitgestrekte uiterwaarden, robuuste vestingssteden, monumentale steenfabrieken en eeuwenoude veerpontjes. De drie grootste steden langs de Waal zijn Nijmegen, Tiel en Zaltbommel.

Het is erg leuk om een keer vakantie te vieren aan de Waal. In het gebied bevinden zich veel vakantiehuisjes (natuurhuisjes). Wij hebben de 5 mooiste vakantiehuisjes langs de Waal die je kunt huren op een rijtje gezet!

1. Vakantiehuisje aan de Waal in Ooij

In het plaatsje Ooij (provincie Gelderland) bevindt zich dit ecodesign natuurhuis aan de Waal. Ooij valt onder de gemeente Berg en Dal. Het vakantiehuisje telt 4 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 8 personen. Het onderkomen ligt in de uiterwaarden van de Waal.

Vakantiehuis aan de Waal

Vakantiehuisje aan de Waal in Ooij

Leuk feitje! De Waal is een afsplitsing van de Rijn. Als de Rijn via Duitsland ons land binnenstroomt, splits hij zich in de Waal en het Pannerdensch Kanaal. De Waal heeft een lengte van 82 kilometer en een debiet van 1.500 m3/s.

2. Natuurhuisje aan de Waal in Dodewaard

In het dorpje Dodewaard (provincie Gelderland) staat dit natuurhuisje aan de Waal. Dodewaard valt onder de gemeente Neder-Betuwe. Het vakantiehuisje (logies) telt twee slaapvertrekken en is geschikt voor maximaal vier mensen. Het vakantiehuisje ligt aan de dijk van de Waal.

Natuurhuisje aan de Waal in Dodewaard

Natuurhuisje aan de Waal in Dodewaard

Interessant weetje! De Waal wordt in totaal door 12 bruggen overspannen. De beroemdste brug over de Waal ligt bij Nijmegen: De Waalbrug. De Waalbrug werd in 1936 in gebruikgenomen, heeft een lengte van 604 meter en zorgt voor een verbinding tussen het centrum van Nijmegen en het dorpje Lent. Iedere dag rijden er meer dan 50.000 auto’s over deze iconische boogbrug heen!

3. Glamping-tent aan de Waal in Vuren

In het plaatsje Vuren (provincie Gelderland) bevindt zich deze glamping-tent aan de Waal. Vuren valt onder de gemeente West Betuwe. De glamping-tent telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. De glamping-tent staat op het terrein van Fort Vuren; op steenworp afstand van de Waal.

Glamping aan de Waal

Glamping-tent aan de Waal in Vuren

Leuk feitje: Met het Land van Maas en Waal wordt een streek in Gelderland bedoeld die ingeklemd zit tussen de Maas enerzijds en de Waal anderzijds. De twee belangrijkste dorpen in het Land van Maas en Waal zijn Druten en Beneden-Leeuwen!

4. Cabin aan de Waal in Dreumel

In het dorpje Dreumel (provincie Gelderland) staat deze cabin aan de Waal. Dreumel valt onder de gemeente West Maas en Waal. De cabin heeft een slaapgedeelte en is geschikt voor maximaal twee mensen. De camping pod (tuinkamer) ligt aan de Waaldijk.

Cabin aan de Waal

Cabin aan de Waal in Dreumel

Interessant weetje! De Waal wordt op een leuke manier bezongen in een liedje van Boudewijn de Groot: Het Land van Maas en Waal. Het nummer verscheen in 1967 en bereikte binnen no-time de nummer 1 positie van de Nederlandse Top 40. Het Land van Maas en Waal is één van de bekendste nummers van Boudewijn de Groot!

5. Pipowagen aan Waal in Dreumel

In het plaatsje Dreumel (provincie Gelderland) bevindt zich deze vrijstaande pipowagen aan de Waal. Dreumel valt onder de gemeente West Maas en Waal. De pipowagen is geschikt voor maximaal 2 personen. De vakantie-woonwagen staat op steenworp afstand van de Waal.

Pipowagen aan de Waal

Pipowagen aan Waal in Dreumel

Lees ook: 10x pipowagen overnachting in Nederland!

Leuk feitje! Over het ontstaan van de Waal bestaat een leuke fabel. Lang geleden begonnen in Zwitserland twee reuzen met het uitgraven van de Rijn. De reuzen waren broers van elkaar. Na 150 jaar graven, kwamen ze aan bij de Nederlandse grens. Hier kregen de broers ruzie met elkaar waarna ze de Rijn splitsten. De ene broer ging verder met het uitgraven van de Waal en de ander met het uitgraven van het Pannerdensch Kanaal!

Dit vind je misschien ook interessant: 5x vakantiehuisje huren aan de Maas!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.