Skip to main content

Gelukkig zijn er hotels in Nederland waar honden zijn toegestaan. Vaak bevinden deze hondvriendelijke hotels zich op plekken die aantrekkelijk zijn voor honden: zoals in bossen of langs de kust. Je kunt honden geen groter plezier doen dan een boswandeling of een wandeling op het strand.

In deze blog ontdek je 10 hotels waar honden zijn toegestaan.

1. Hotel waar honden zijn toegestaan in Almelo

Ben je op zoek naar een origineel hotel in Nederland waar honden zijn toegestaan? Boek dan een kamer in dit boutique hotel in Almelo. Het boutique hotel is gevestigd in een voormalige gevangenis. Het geeft een bijzondere sfeer om in een pand te slapen waar vroeger gevangenen verbleven.

Lees ook: 10x overnachten in een gevangenishotel

Bijzonder hotel in een voormalig gevangenis

Boutique hotel in een voormalig gevangenis. Foto: vipio.com

De trouw van honden aan hun eigenaren is een diepgaande verbinding die gebaseerd is op onvoorwaardelijke liefde en toewijding. Deze band overstijgt vaak alles, zelfs fysieke afstand, en wordt gekenmerkt door een diepe emotionele connectie die zowel de hond als de eigenaar koestert.

2. Hondvriendelijk hotel in Oostvoorne

Wees samen met je hond welkom in Hotel ’t Wapen van Marion. Dit hondvriendelijke hotel ligt in een natuurrijke omgeving met het Oostvoornse Meer en het Brielse Meer op loopafstand. Het is een gebied waar je, samen met je hond, mooie wandelingen kunt maken.

Hotel 't Wapen van Marion waar honden zijn toegestaan

Hotel ’t Wapen van Marion. Foto: hotelspecials.nl

Binnen een roedel, of dat nu bestaat uit het gezin of andere huisdieren, laten honden een opmerkelijke loyaliteit zien. Deze loyaliteit strekt zich uit tot het beschermen van de roedel tegen externe bedreigingen en het bieden van steun en troost aan degenen binnen de groep.

3. Hotel waar honden zijn toegestaan in Haaksbergen

Wil je overnachten in een bijzonder hotel in Twente waar honden zijn toegestaan? Reserveer dan een kamer in dit hotel met uitzicht op een watermolen. Het hotel is gevestigd in een monumentale boerderij en bevindt zich nabij het Twentse dorpje Haaksbergen.

Hotel met uitzicht op watermolen

Hotel met uitzicht op watermolen. Foto: vipio.com

De speelsheid van honden is een onmiskenbare eigenschap die hun karakter kleurt en hen zo aantrekkelijk maakt als metgezellen. Of ze nu achter een bal aan rennen, hun favoriete speeltje verscheuren of gewoon dolblij zijn om rond te springen, honden stralen vaak een aanstekelijke levendigheid uit die de harten van mensen verwarmt.

4. Hondvriendelijk hotel in Scheveningen

Het Kurhaus in Scheveningen is een van de meest iconische gebouwen van Nederland. In het Kurhaus is Grand Hotel Amrâth Kurhaus The Hague gevestigd, een hondvriendelijk hotel. Op het Noorderstrand van Scheveningen mogen honden het hele jaar loslopen: je kunt de trouwe viervoeters geen groter plezier doen.

Kurhaus in Scheveningen

Kurhaus Scheveningen. Foto: hotelspecials.nl

De intelligentie van honden is veelzijdig en indrukwekkend. Ze zijn in staat om te leren van ervaringen, te anticiperen op situaties en zelfs problemen op te lossen. Hun vermogen om te worden getraind voor een breed scala aan taken, van gehoorzaamheidsoefeningen tot complexe taken zoals reddingswerk of het herkennen van ziekten, getuigt van hun scherpzinnigheid en aanpassingsvermogen.

5. Hotel waar honden zijn toegestaan in Mierlo

Het sportiefste hotel van Nederland bevindt zich in het Noord-Brabantse plaatsje Mierlo. In dit hotel, waar zijn honden toegestaan, kun je squashen, tennissen, bowlen, fitnessen en tal van andere sportieve activiteiten ontplooien. Midden in de lobby bevindt zich zelfs een glijbaan.

Sportief hotel in Mierlo

Sportief hotel in Mierlo. Foto: vipio.com

In veel gevallen fungeren honden als waakhonden, waarbij ze hun territorium beschermen tegen indringers en hun gezin waarschuwen voor potentiële gevaren. Deze beschermende instincten zijn diep geworteld in de geschiedenis van honden als bewakers en metgezellen van de mensheid, en ze tonen een diep gevoel van verantwoordelijkheid voor de veiligheid van hun eigenaren.

6. Hondvriendelijk hotel in Garderen

Midden op de Veluwe, nabij het dorpje Garderen, kun je een kamer boeken in Bilderberg Hotel ’t Speulderbos. Dit hondvriendelijke hotel beschikt over een mooi binnenzwembad waar je heerlijk kunt zwemmen. De Veluwe telt vijf gebieden waar honden los mogen lopen.

Bilderberg Hotel ’t Speulderbos

Bilderberg Hotel ’t Speulderbos. Foto: hotelspecials.nl

Honden hebben een vermogen om de emoties van mensen aan te voelen en erop te reageren. Of het nu gaat om het bieden van troost aan iemand die verdrietig is, vreugde tonen wanneer hun eigenaren gelukkig zijn, of simpelweg aanwezig zijn om steun te bieden in moeilijke tijden, honden tonen een opmerkelijk niveau van empathie en emotionele intelligentie.

7. Hotel waar honden zijn toegestaan in Den Haag

In het centrum van Den Haag wacht dit boutique hotel op zijn gasten. Gasten die een hond mogen meenemen. Het hotel is gevestigd in een historisch gebouw uit 1882. Een pand dat voorheen in gebruik is geweest als woonhuis, school en bejaardenhuis.

Lees ook: 10x boutique hotel in Nederland!

Boutique hotel waar honden zijn toegestaan in Den Haag

Kamen in boutique hotel in Den Haag. Foto: vipio.com

Het vermogen van honden om zich aan te passen aan verschillende omgevingen en levensstijlen is opmerkelijk. Of ze nu in een bruisende stad wonen of op het rustige platteland, honden passen zich gemakkelijk aan en gedijen in diverse omgevingen, zolang ze maar de nodige aandacht, beweging en genegenheid ontvangen.

8. Hondvriendelijk hotel in Makkum

Aan de oevers van het IJsselmeer, nabij het Friese plaatsje Makkum, kun je een kamer boeken in Strandhotel Vigilante. Vanuit het hondvriendelijke hotel loop je zo het strand op om te ontspannen, zonnen of wandelen. Een verfrissende duik in het IJsselmeer is ook een aantrekkelijke optie.

Strandhotel Vigilante

Strandhotel Vigilante. Foto: hotelspecials.nl

De zintuigen van honden, met name hun reukvermogen en gehoor, zijn buitengewoon scherp, gevoelig en nauwkeurig. Ze kunnen subtiele veranderingen in hun omgeving detecteren, zoals veranderingen in stemmingen, lichaamstaal en zelfs geuren, wat hen tot uitstekende metgezellen en waarnemers maakt.

9. Hotel waar honden zijn toegestaan in Delft

In het bruisende centrum van Delft kun je overnachten in dit boutique hotel. In het kleinschalige hotel zijn honden toegestaan. De kamers zijn stijlvol ingericht en van alle gemakken voorzien. In de buurt van het hotel bevinden zich tal van eet- en uitgaansgelegenheden.

Historisch hotel in Delft

Boutique hotel in Delft. Foto: vipio.com

Door hun scherpe reukzin zijn honden in staat om te navigeren, te verkennen en zelfs te detecteren wat voor mensen onzichtbaar zou zijn. Deze eigenschap maakt hen waardevolle partners in verschillende sectoren, zoals wetshandhaving, zoek- en reddingsoperaties en zelfs medische detectie.

10. Hondvriendelijk hotel in Herkenbosch

Op een prachtig landgoed in Midden-Limburg, nabij het plaatsje Herkenbosch, kun je overnachten in het hondvriendelijke Romantik Hotel Kasteel Daelenbroeck. Het hotel bevindt zich in een betoverende en romantische omgeving. Een omgeving waar je prachtige wandelingen en fietstochten kunt maken.

Lees ook: 10x overnachten in een kasteel!

Kasteel Daelenbroeck

Romantik Hotel Kasteel Daelenbroeck. Foto: hotelspecials.nl

De genegenheid die honden tonen voor hun eigenaren en mederoedelleden is hartverwarmend en diepgaand. Of het nu gaat om liefdevolle likjes, speelse kwispels, of gewoon dicht bij hun geliefden zijn, honden brengen een overvloed aan genegenheid en liefde in het leven van mensen, waardoor ze onmisbaar zijn als metgezellen en trouwe vrienden.

Meer hondvriendelijke accommodaties bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.