Skip to main content

Nederland telt oneindig veel grote en kleine eilanden die in rivieren en meren liggen. Op sommige van deze eilandjes bevinden zich natuurhuisjes en vakantiehuisjes. Het is uiteraard een waanzinnige ervaring om op zo’n eiland vakantie te vieren. De rust die daar heerst: je hoort alleen maar de wind en vogelgezang. Om bij een eilandhuisje te komen, moet je eerst een stukje varen met een bootje.

We tippen 5 fraaie natuurhuisjes die op een eiland liggen in Nederland!

Lees ook: Afgelegen huisje huren in Nederland: 20 tips!

1. Natuurhuisje op een eiland in de Vinkeveense Plassen

Dit natuurhuisje staat in de plaats Vinkeveen. Vinkeveen ligt in Utrecht en valt onder de gemeente De Ronde Venen. De vrijstaande blokhut bevindt zich op een eilandje in de Vinkeveense Plassen, bezit 1 slaapkamer en is geschikt voor 4 personen. Wi-Fi is beschikbaar. Eerdere huurders beoordeelden het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van ruim 39 reviews.

  • Beschrijving: Het prachtige design-huisje is met een bootje te bereiken. Alle omstandigheden zijn aanwezig om een heerlijk eilandgevoel te ervaren.
  • Omgeving: De Vinkeveense Plassen vormen een waar eldorado voor natuurliefhebbers en waterrecreanten. Ga vogelspotten of verken de kraakheldere plassen met een kano of fluisterboot.
Natuurhuisje op eiland Utrecht

Natuurhuisje op een eiland in de Vinkeveense Plassen

Leuk feitje: Met een oppervlakte van ruim twee miljoen vierkante kilometer is Groenland het grootste eiland ter wereld. Groenland behoort tot het Koninkrijk Denemarken!

2. Bungalow op een eiland in de Molenpolder

In het Utrechtse dorp Tienhoven staat deze bungalow. Tienhoven hoort bij de gemeente Stichtse Vecht. Het vrijstaande vakantiehuisje ligt op een eiland in de Molenpolder, bezit één slaapvertrek en kan maximaal vier mensen huisvesten. Contactloos verblijf behoort tot de opties. Er is internettoegang. De beoordelingen zijn goed.

  • Beschrijving: Via een bruggetje kom je bij het groene huisje. Een knus houtkacheltje zorgt voor een gezellige sfeer.
  • Omgeving: Het natuurhuisje bevindt zich in een vogelrijk gebied. In de buurt zijn mooie wandel- en fietstochten te maken.
Bungalow op eilandje in Utrecht

Bungalow op een eiland in de Molenpolder

Interessant weetje: Schiermonnikoog is het kleinste Nederlandse Waddeneiland. Op het eiland wonen nog geen duizend mensen!

3. Natuurhuisje op een eiland in de Tienhovense Plassen

Dit vakantiehuisje staat in de plaats Tienhoven. Tienhoven ligt in Utrecht en valt onder de gemeente Stichtse Vecht. De vrijstaande vakantie-accommodatie bevindt zich op een eilandje in de Tienhovense Plassen, bezit 1 slaapkamer en is geschikt voor 2 personen. Contactloos verblijf behoort tot de mogelijkheden. Wi-Fi is beschikbaar. Eerdere huurders beoordeelden het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van ruim 54 reviews.

  • Beschrijving: Het eilandhuisje is met roeibootje te bereiken. Natuurliefhebbers en rustzoekers wanen zich in een waar eldorado.
  • Omgeving: Op steenworp afstand bevinden zich de Maarseveense Plassen: een prachtig recreatiegebied. Zwemmen, varen en kanoën zijn leuke mogelijkheden.
Vakantiehuis op eilandje in Tienhoven

Natuurhuisje op een eiland in de Tienhovense Plassen

Leuk feitje: Saba is een piepklein Nederlands eiland dat in de Caribische archipel ligt. Op het vulkanische eilandje leven ongeveer tweeduizend Sabanen!

4. Vakantievilla op een eiland in De Alde Feanen

In het Friese dorp Earnewald staat deze vakantievilla. Earnewald hoort bij de gemeente Tietjerksteradeel. Het vrijstaande natuurhuisje ligt op een eiland in De Alde Feanen, bezit drie slaapvertrekken en kan maximaal vijf mensen huisvesten. Er is internettoegang. De beoordelingen zijn uitstekend.

  • Beschrijving: Het roodgekleurde huisje is alleen met een bootje te bereiken: een avontuurlijke ervaring. Het sfeervol ingerichte onderkomen is van alle gemakken voorzien.
  • Omgeving: De Alde Feanen is één van de mooiste Friese natuurgebieden. De natuur is overweldigend en de mogelijkheden zijn groot zoals zwemmen, wandelen, varen en vogelkijken.
Vakantievilla op eilandje

Vakantievilla op een eiland in De Alde Feanen

Interessant weetje: Het eerste eiland waar Christoffel Columbus voet aan wal zette, heette Guanahaní. Guanahaní wordt tegenwoordig Samana Cay genoemd!

5. Natuurhuisje op een eiland in het meertje Izakswiid

Dit vakantiehuisje staat in de plaats Wartena. Wartena ligt in Friesland envalt onder de gemeente Leeuwarden. Het vrijstaande natuurhuis bevindt zich op een eilandje in het meertje Izakswiid, bezit 3 slaapkamers en is geschikt voor 5 personen. Wi-Fi is beschikbaar. Eerdere huurders beoordeelden het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van ruim 22 reviews.

  • Beschrijving: Om het statige natuurhuis te bereiken, moet je eerst een stukje varen. Alle denkbare faciliteiten zijn in het vakantieverblijf aanwezig.
  • Omgeving: Het vakantiehuisje ligt midden in Nationaal Park De Alde Feanen. Een uniek natuurgebied met bijzondere planten zoals orchideeën en zeggen.
Vakantiehuis op eilandje in Friesland

Natuurhuisje op een eiland in het meertje Izakswiid

Leuk feitje: Surtsey is het jongste Europese eiland. Het ontstond in 1963 na een vulkaanuitbarsting voor de zuidkust van IJsland!

Dit vind je misschien ook interessant: 5x natuurhuisje aan het water!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.