Skip to main content

Ierland is het groenste land van Europa met beeldschone landschappen, eeuwenoude kastelen, robuuste burchten, pittoreske dorpen en oneindig veel idyllische eilanden. Het is een ideale vakantiebestemming voor mensen die van rust, ruimte en natuur houden. Op de mooiste plekken van Ierland kun je natuurhuisjes, vakantiehuizen, bungalows en vakantieboerderijen huren om vervolgens een unieke vakantietijd te hebben.

Hieronder volgt een opsomming van 5 fraaie natuurhuisjes in Ierland!

1. Natuurhuisje in Waterville in Ierland

Dit natuurhuisje staat in de plaats Waterville. Waterville ligt in het zuidwesten van Ierland. De vrijstaande vakantie-accommodatie bevindt zich aan de Ballinskelligs Bay, bezit 3 slaapkamers en is geschikt voor 6 personen. Contactloos verblijf behoort tot de mogelijkheden. Wi-Fi is beschikbaar. Eerdere huurders beoordeelden het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van ruim 2 reviews.

Beschrijving: Het is echt een familiehuis dat al decennialang tot dezelfde familie behoort. Het natuurhuisje is bovendien sfeervol ingericht en is van alle gemakken voorzien.

Omgeving: De omgeving is adembenemend mooi. Met de oceaan en stranden binnen handbereik. Het is een omgeving waar nog de oorspronkelijke Ierse taal wordt gesproken: het Gaelic.

Natuurhuisje in Ierland

Natuurhuisje in Waterville in Ierland. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Nederland telt drie inheemse slangensoorten: de adder, ringslang en de gladde slang. In Ierland zul je lang moeten zoeken naar slangen in het wild: die komen er namelijk niet voor. Daarmee is Ierland het enige Europese land waar deze reptielen niet leven.

2. Bungalow in Eyeries in Ierland

In het Ierse dorp Eyries staat deze bungalow. Eyries ligt aan de zuidwestkant van Ierland. Het vrijstaande natuurhuisje ligt direct aan de Atlantische Oceaan, bezit drie slaapvertrekken en kan maximaal zes mensen huisvesten. Er is internettoegang. De beoordelingen zijn goed.

Beschrijving: De bungalow staat midden in de natuur en is sfeervol ingericht. Vanuit het vakantiehuisje heb je zicht op een spectaculaire zeehondenkolonie die je met een telescoop nader kunt bekijken. De telescoop is in de bungalow aanwezig.

Omgeving: De oceaan, fjorden, bergen en de bossen dragen één voor één bij aan een unieke natuurbeleving. Je kunt er onder andere heerlijk wandelen, mountainbiken, vissen, kanoën, varen en vogelspotten.

Natuurhuisje in Ierland

Bungalow in Eyeries in Ierland. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: Voor de oudste vuurtoren van Nederland moet je naar Terschelling togen. Op dit Waddeneiland toornt de Brandaris 52,5 meter boven het kustlandschap uit. De Brandaris kwam in 1594 in functie. De oudste vuurtoren ter wereld vinden we in Ierland. De 32-meter hoge Hook Head Lighthouse werd al in 1210 geopend.

3. Natuurhuisje in Finney in Ierland

Dit natuurhuisje staat in de plaats Finney. Finney ligt in het noordwesten van Ierland. Het vrijstaande vakantiehuis bevindt zich aan een meer, bezit 4 slaapkamers en is geschikt voor 9 personen. Honden worden toegelaten. Eerdere huurders beoordeelden het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van 1 review.

Beschrijving: Het prachtige witte natuurhuisje staat op een schitterende locatie midden in de Ierse natuur. Het uitzicht vanaf het natuurhuisje is adembenemend.

Omgeving: In de indrukwekkende omgeving zijn de mogelijkheden groot. Ga kajakken of vissen in één van de kraakheldere meren. Of ben getuige hoe schapen op een vakkundige manier door de plaatselijke boeren worden geschoren.

Natuurhuisje in Ierland Finney

Natuurhuisje in Finney in Ierland. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Nederland won vijf keer het Eurovisie Songfestival en staat daarmee in de top van de landen die het liedjesfestival heeft gewonnen. Ierland voert de lijst aan van de winnende landen op het Eurovisie Songfestival met maar liefst zeven overwinningen.

4. Boerderij in Tourmakeady in Ierland

In het Ierse dorp Tourmakeady staat deze vakantieboerderij. Tourmakeady ligt in het noordwesten van Ierland. De vrijstaande boerderij ligt aan de oevers van een groot meer, bezit drie slaapvertrekken en kan maximaal zes mensen huisvesten. Contactloos verblijf behoort tot de opties.

Beschrijving: Vakantievieren in deze vakantieboerderij is een feest voor mensen die van natuur en rust houden: je bent één met de natuur en de elementen. Een grotere natuurbeleving is amper voorstelbaar.

Omgeving: De omgeving wordt niet alleen gedomineerd door een adembenemende natuur, er zijn ook eeuwenoude dorpen en dito kastelen te bezoeken. Zo is Westport een stad die je tijdens het verblijf in dit natuurhuisje zeker moet gaan verkennen.

Natuurhuisje in West-Ierland

Boerderij in Tourmakeady in Ierland. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: Met een populatie van 5,1 miljoen mensen is Ierland geen groot land. Als je echter kijkt naar de mensen in de wereld met een Ierse afkomst is dat aantal veel groter. Zo wonen er alleen al in de Verenigde Staten meer dan 35 miljoen mensen met Ierse roots.

5. Natuurhuisje in Kells in Ierland

Dit natuurhuisje staat in de plaats Kells. Kell ligt in het zuidwesten van Ierland. Het  vrijstaande vakantiehuis bevindt zich aan de Dingle Bay, bezit 3 slaapkamers en is geschikt voor 6 personen. Wi-Fi is beschikbaar.

Beschrijving: Het natuurhuisje bevindt op een unieke plek in de natuur met panoramische uitzichten vanaf het terras van het huisje. Van binnen is het vakantiehuis modern ingericht en goed uitgerust.

Omgeving: Het uitzicht over het water en de bergen is fenomenaal. Het is heerlijk om in de zuivere lucht activiteiten te ondernemen zoals fietsen, wandelen of vissen.

Natuurhuisje Zuid-West Ierland

Natuurhuisje in Kells in Ierland. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Ieren drinken ieder jaar meer dan 100 liter bier waarbij Guinness favoriet is. Guinness is een typisch zwart bier dat al sinds 1759 in Ierland gebrouwen wordt. Sinds 2018 is er ook alcoholvrije Guinness op de markt gekomen.

Natuurhuisjes in het buitenland

In deze landen vind je ook mooie natuurhuisjes:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.