Skip to main content

Ierland is het groenste land van Europa met beeldschone landschappen, eeuwenoude kastelen, historische burchten, pittoreske dorpen en oneindig veel idyllische eilanden. Het is een ideale vakantiebestemming voor mensen die van rust, ruimte en natuur houden. Op de mooiste plekken van Ierland kun je natuurhuisjes, vakantiehuizen, bungalows en vakantieboerderijen huren om vervolgens een unieke vakantietijd te hebben.

Hieronder volgt een opsomming van 10 natuurhuisjes in Ierland!

1. Natuurhuisje in Ierland

In het midwesten van Ierland kun je overnachten in dit vrijstaande natuurhuisje. De omgeving van het vakantiehuisje is adembenemend. Natuurliefhebbers en rustzoekers kunnen het niet beter treffen. Dit deel van Ierland is ook bijzonder waterrijk. Dat biedt tal van mogelijkheden. Zo kun je er zwemmen, varen of kajakken. Vissen kan ook!

Natuurhuisje in Ierland in Ballynacally

Vrijstaand natuurhuisje in Ballynacally. Foto: natuurhuisje.nl

Ierland, ook bekend als de Republiek Ierland, is een land in Noordwest-Europa dat het grootste deel van het gelijknamige eiland beslaat. Het deelt het eiland met Noord-Ierland, dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk. De geschiedenis van Ierland kent een lange relatie met het Verenigd Koninkrijk. Het land heeft een lange periode van Engelse overheersing gekend.

2. Natuurhuisje in zuiden Ierland

Dit 8-persoons natuurhuisje staat in een schilderachtige omgeving in het zuiden van Ierland. Hier vind je Ierland op z’n best: zuivere lucht, groene heuvels en de betovende zee op steenworp afstand. Mensen die een actieve vakantie najagen, vallen met de neus in de boter in dit deel van Ierland. Zo kun je er mooie wandelingen en paardrijtochten maken.

Natuurhuis Cuascrome in Ierland

8-persoons natuurhuis in Caherciveen. Foto: interhome.nl

Dublin is de hoofdstad en grootste stad van Ierland. Het is een bruisende stad met een rijke geschiedenis, prachtige architectuur, levendige pubs en een grote culturele scene. Dublin heeft een geschiedenis die teruggaat tot de Vikingtijd. Het werd oorspronkelijk gesticht als een Viking-nederzetting in de 9de eeuw. Later werd het een belangrijk centrum van Engelse overheersing en kolonisatie.

3. Cottage in het noorden van Ierland

Wil je graag overnachten in een eeuwenoud natuurhuisje in Ierland? Dat kan! Huur dan deze 3-persoons Ierse cottage in het noorden van Ierland. De cottage is meer dan 350 jaar oud en volledig gerenoveerd. Het is heel bijzonder en uniek om in z’n monumentaal natuurhuisje te verblijven.

Lees ook: 10x cottage huren in Nederland!

Cottage in Ierland

Ierse cottage in het noorden. Foto: natuurhuisje.nl

Ierland staat bekend als het ‘Eiland van Heiligen en Geleerden’ vanwege de belangrijke rol die het heeft gespeeld bij het behoud en verspreiden van het christendom tijdens de middeleeuwen. In de vroege middeleeuwen ontwikkelde Ierland een bloeiende monastieke traditie: kloosters en abdijen werden belangrijke centra van kennis, leren en spirituele praktijken.

4. Blokhut in Ierland

In het zuidwesten van Ierland wacht deze blokhut op gasten. Het 2-persoons natuurhuisje beschikt over één slaapkamer en is van alle gemakken voorzien. De omgeving van de blokhut is adembenemend en nodigt uit om te verkennen. Maak er wandelingen en kom oog in oog met oneindig veel schapen. Geniet van betoverende vergezichten.

Blokhut om te huren in Ierland

Blokhut in Ierland. Foto: natuurhuisje.nl

De Keltische cultuur heeft een diepgaande invloed gehad op de Ierse samenleving en blijft tot op de dag van vandaag een belangrijk onderdeel van de Ierse identiteit. Traditionele Ierse muziek is wereldwijd bekend en geliefd. Het omvat het gebruik van instrumenten zoals de tin whistle, viool, bodhrán (Ierse trommel), uilleann pipes (Ierse doedelzak) en gitaar.

5. Chalet in Ierland

Op één van de mooiste plekken van Ierland kun je overnachten in dit chalet. Het vakantie-onderkomen telt drie slaapkamers en kan vier gasten herbergen. Buiten bevindt zich een bubbelbad waarin je heerlijk kunt ontspannen. De omgeving van het chalet is overweldigend met indrukwekkende vergezichten. Bezoek ook één van de pittoreske dorpjes.

Chalet in Ierland

Chalet in Lettermacaward. Foto: natuurhuisje.nl

Ierland staat wereldwijd bekend om zijn adembenemende landschappen. Men noemt Ierland het ‘Groene Eiland’ vanwege zijn weelderige en groene landschap. Het land wordt gekenmerkt door uitgestrekte glooiende heuvels en weiden bedekt met gras en omringd door stenen muurtjes. Deze landschappen creëren een idyllische en rustieke sfeer. Ierland heeft een spectaculaire kustlijn die zich uitstrekt over duizenden kilometers.

6. Vakantiehuisje in Ierland

Dit natuurhuisje staat in de plaats Kells. Kell ligt in het zuidwesten van Ierland. Het  vrijstaande vakantiehuis bevindt zich aan de Dingle Bay, bezit drie slaapkamers en is geschikt voor zes personen. Het natuurhuisje bevindt op een unieke plek in de natuur met panoramische uitzichten vanaf het terras van het huisje. Van binnen is het vakantiehuis modern ingericht.

Natuurhuisje Zuid-West Ierland

Natuurhuisje in Kells in Ierland. Foto: natuurhuisje.nl

De Kliffen van Moher zijn één van de meest iconische en adembenemende bezienswaardigheden van Ierland. De Kliffen van Moher bevinden zich aan de westkust van Ierland, in het graafschap Clare. Ze strekken zich uit over ongeveer 14 kilometer langs de Atlantische Oceaan. De kliffen rijzen op sommige plaatsen tot wel 214 meter boven de zeespiegel uit.

7. Vakantieboerderij in Ierland

In het Ierse dorp Tourmakeady staat deze vakantieboerderij. Tourmakeady ligt in het noordwesten van Ierland. De vrijstaande boerderij ligt aan de oevers van een groot meer, bezit drie slaapvertrekken en kan maximaal zes mensen huisvesten. Contactloos verblijf behoort tot de opties. Vakantievieren in deze vakantieboerderij is een feest voor mensen die van natuur en rust houden.

Natuurhuisje in West-Ierland

Boerderij in Tourmakeady in Ierland. Foto: natuurhuisje.nl

Ierland heeft een rijke pubcultuur die wereldwijd bekend is. Pubs zijn belangrijke sociale ontmoetingsplaatsen in Ierland. Ze zijn vaak het hart van de gemeenschap en fungeren als ontmoetingsplekken voor vrienden, familie en buren. Pubs zijn plaatsen waar mensen samenkomen om te ontspannen, praten, genieten van muziek en een goede tijd te hebben.

8. Overnachten in natuurhuisje in Ierland

Dit natuurhuisje staat in de plaats Finney. Finney ligt in het noordwesten van Ierland. Het vrijstaande vakantiehuis bevindt zich aan een meer, bezit vier slaapkamers en is geschikt voor negen gasten. Het prachtige witte natuurhuisje staat op een schitterende locatie midden in de Ierse natuur. Het uitzicht vanaf het natuurhuisje is adembenemend.

Natuurhuisje in Ierland Finney

Natuurhuisje in Finney in Ierland. Foto: natuurhuisje.nl

De Ierse taal, ook bekend als het Iers of Gaelisch (Gaeilge), is een officiële taal van Ierland. Het Iers heeft samen met het Engels de status van officiële taal in Ierland. De grondwet erkent het Iers als de eerste officiële taal van het land, hoewel het gebruik van het Engels veel wijdverspreider is.

9. Natuurhuisje in zuidwesten Ierland

Dit natuurhuisje staat in de plaats Waterville. Waterville ligt in het zuidwesten van Ierland. Het is echt een familiehuis dat al decennialang tot dezelfde familie behoort. Het natuurhuisje is van alle gemakken voorzien. De omgeving is adembenemend mooi. Met de oceaan en stranden binnen handbereik. Het is een omgeving waar nog de oorspronkelijke Ierse taal wordt gesproken: het Gaelic.

Natuurhuisje in Ierland

Natuurhuisje in Waterville in Ierland. Foto: natuurhuisje.nl

Ierland heeft een rijke literaire traditie en heeft vele bekende schrijvers voortgebracht die een grote invloed hebben gehad op de wereldliteratuur. Zo wordt James Joyce beschouwd als één van de meest invloedrijke schrijvers van de 20ste eeuw. Zijn roman ‘Ulysses’ wordt vaak beschouwd als een meesterwerk van de modernistische literatuur.

10. Bungalow in Ierland

In het Ierse dorp Eyries staat deze bungalow. Eyries ligt aan de zuidwestkant van Ierland. Het vrijstaande natuurhuisje ligt direct aan de Atlantische Oceaan, bezit drie slaapvertrekken en kan maximaal zes mensen huisvesten. Er is internettoegang. De beoordelingen zijn goed. De oceaan, fjorden, bergen en de bossen dragen één voor één bij aan een unieke natuurbeleving.

Natuurhuisje in Ierland

Bungalow in Eyeries in Ierland. Foto: natuurhuisje.nl

Ierland heeft een rijke sportcultuur en er zijn verschillende sporten die populair zijn in het land. Gaelic football is een Ierse sport en wordt beschouwd als één van de meest populaire sporten in Ierland. Het combineert elementen van voetbal, rugby en basketbal en wordt gespeeld met een ronde bal. Het is een snel en fysiek veeleisend spel.

Meer natuurhuisjes in het buitenland bekijken?

Lees dan deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.