Skip to main content

Slovenië is een fantastisch land om vakantie te vieren. Het is één van de pareltjes van Europa met een ongerepte natuur, rijke cultuur en gastvrije mensen. Ondanks het feit dat Slovenië een klein land is, wordt het gekenschetst door een divers landschap met bergen, meren en heel veel bossen. Het kleine Balkanland is zelfs het op twee na groenste land van Europa. Op de fraaiste plekken van Slovenië kun je natuurhuisjes, vakantiehuisjes, tiny houses, glampinghuizen, boomhutten, appartementen, vakantieboerderijen en b&b huren.

Wij hebben 10 mooie natuurhuisjes van Slovenië geselecteerd!

1. Natuurhuisje in Žirovnica in Slovenië

Dit natuurhuisje bevindt zich in het plaatsje Žirovnica in de Julische Alpen. Het vrijstaande vakantiehuis ligt in een bos, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor 4 personen. Honden zijn welkom. Voorgaande huurders beoordeelden het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van meer dan 14 reviews.

 • Beschrijving: Het sprookjesachtige houten natuurhuisje bezit een gezellige woonkamer. Om te sfeer te verhogen kan een nostalgische open haard gestookt worden.
 • Omgeving: Het natuurhuisje ligt midden in de Julische Alpen. De Julische Alpen zijn één van de mooiste berggebieden van Europa.
Natuurhuisje in Slovenie

Natuurhuisje in Žirovnica in Slovenië. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Als je goed naar het woord ‘Slovenië’ kijkt, ontdek je dat het woord ‘love’ er tussen staat: S-love-nië. Bij geen enkel woord van een ander land is dit ook het geval.

2. Tiny House in Mackovci in Slovenië

In het Sloveense dorpje Mackovci ligt dit tiny house. Mackovci bevindt zich in het oosten van Slovenië. De vrijstaande vakantie-accommodatie staat boven op een heuvel, heeft één slaapvertrek en biedt ruimte aan twee mensen. Verblijf zonder contact met de verhuurder óf met andere mensen is mogelijk. Huisdieren zijn niet toegestaan. Internetten is mogelijk. De reviews zijn prima.

 • Beschrijving: Het tiny house is modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Vanuit het vakantiehuisje heb je grandioos uitzicht over uitgestrekte bossen en eeuwenoude wijnvelden.
 • Omgeving: De omgeving van het tiny house is adembenemend met ongekende wandel- en fietsmogelijkheden. Cultuurliefhebbers vergapen zich aan de talloze pittoreske dorpjes, lieflijke kastelen en robuuste forten.
Tiny house in Slovenie

Tiny House in Mackovci in Slovenië. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: Slovenen zijn een paardminnend volkje. Eén van het beroemdste paardenras ter wereld vindt in Slovenië zijn oorsprong: de lipizzaner.

3. Natuurhuisje in Žužemberk in Slovenië

Dit natuurhuisje bevindt zich in het plaatsje Žužemberk in Zuid-Slovenië. Het vrijstaande vakantiehuis ligt op een heuvel, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor 5 personen. Contactloos verblijf is mogelijk. Honden zijn welkom. Kosteloos internetten. Eerdere huurders reviewden het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van ruim 7 beoordelingen.

 • Beschrijving: In het natuurhuisje kom je niets te kort: het is van alle gemakken voorzien. Als je naar buiten kijkt, zie je een paradijselijke omgeving.
 • Omgeving: Het vakantiehuisje bevindt zich in een natuurlijke omgeving met een overweldigende flora en fauna. Met een beetje geluk spot je er herten, vossen, dassen, beren, lynxen, wolven en oneindig veel andere wilde dieren.
Vrijstaand natuurhuisje Slovenie

Natuurhuisje in Žužemberk in Slovenië. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Qua bebossing hoeft Slovenië in Europa alleen maar Finland en Zweden voor zich te dulden. De Sloveense bossen zijn ruim dooraderd met wandelpaden: ideaal voor natuur- en fietsliefhebbers.

4. Vakantieboerderij in Crnomelj in Slovenië

In het Sloveense dorpje Crnomelj ligt deze vakantieboerderij. Crnomelj bevindt zich in het zuiden van Slovenië. De vrijstaande boerderij staat in een dorp, heeft twee slaapvertrekken en biedt ruimte aan vijf mensen. Verblijf zonder contact met de verhuurder óf met andere mensen is mogelijk. Huisdieren zijn toegestaan. Internetten is mogelijk.

 • Beschrijving: Het nostalgische boerderijtje dateert uit 1800 en is goed onderhouden. Rondom de boerderij is een terras met vuurplaats aanwezig.
 • Omgeving: Op steenworp afstand van de boerderij kronkelt de grensrivier de Kolpa door het landschap heen. Op zomerse dagen kun je heerlijk zwemmen, kajakken of kanoën in deze prachtige rivier.
Vakantieboerderij Slovenie

Vakantieboerderij in Crnomelj in Slovenië. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: Grotliefhebbers kunnen met een gerust hart naar Slovenië togen. Het kleine landje kent namelijk een groot aantal groten: meer dan 9.000!

5. Houten glampinghuis in Pivka in Slovenië

Dit houten glampinghuis bevindt zich in het plaatsje Pivka in Zuid-Slovenië. De vrijstaande vakantie-accommodatie ligt op een kleinschalig vakantiepark, telt 3 slaapkamers en is geschikt voor 3 personen. Honden zijn welkom. Internet (wifi) is beschikbaar.

 • Beschrijving: In het houten huis is het heerlijk vertoeven. Buiten het verblijf, kun je lekker relaxen op het terras.
 • Omgeving: Mensen die van de natuur houden, gaan zich opperbest vermaken in de omgeving van Pivka. Het gebied is te voet, met een fiets of op een paard te verkennen.
Houten natuurhuisje Slovenie

Houten glampinghuis in Pivka in Slovenië. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Wijn wordt al duizenden jaren door mensen gemaakt. De oudste nog bestaande wijnstokken bevinden zich in het Sloveense Maribor. Deze planten zijn meer dan 400 jaar oud.

6. Boomhut in Grosuplje in Slovenië

Deze boomhut bevindt zich in het dorpje Grosuplje in het midden van Slovenië. De boomhut ligt in een prachtig bos, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor 4 personen. Honden zijn welkom. Internet (wifi) is beschikbaar.

 • Beschrijving: Slapen in een boomhut is spannend en avontuurlijk: voor jong en oud. De boomhut is volledig uitgerust en staat garant voor een onvergetelijke vakantie.
 • Omgeving: De boomhut staat in een prachtig bos met veel vogels en andere wilde dieren. Vlak in de buurt van de ‘tree house’ bevinden zich verschillende indrukwekkende grotten.

Lees ook: 10x overnachten in een boomhut in Nederland

Boomhut in Slovenie

Boomhut in Grosuplje in Slovenië. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Het Sloveense landschap wordt gedomineerd door heuvels en bergen. Het land is derhalve een ideale zomer- en winterbestemming.

7. Appartement in Slovenj in Slovenië

In het Sloveense plaatsje Slovenj ligt dit appartement. Slovenj bevindt zich in het oosten van Slovenië. Het appartement maakt onderdeel uit van een vrijstaand woonhuis, heeft één slaapvertrek en biedt ruimte aan vier mensen. Internetten is mogelijk.

 • Beschrijving: Het appartement is modern ingericht en goed uitgerust. In de tuin bevindt zich een zwembad en kan er lekker worden gebarbecued.
 • Omgeving: Sportievelingen kunnen de overweldigende bossen al wandelend of fietsend verkennen. Cultuurliefhebbers bezoeken een interessant museum of schilderachtig dorpje.
Appartement Slovenie

Appartement in Slovenj in Slovenië. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: Slovenië is een echt berenland. Meer dan 500 bruine beren struinen door de Sloveense oerbossen heen.

8. Bed & Breakfast in Blejska Dobrava in Slovenië

Dit bed & breakfast-adres bevindt zich in het dorpje Blejska Dobrava in Centraal-Slovenië. Het bed & breakfast-adres is een onderdeel van een huis, ligt in een dorpje, telt 6 slaapkamers en is geschikt voor 15 personen. Honden zijn welkom. Kosteloos internetten.

 • Beschrijving: Het sfeervolle huis heeft een mooie tuin en dito terras. Op zomerse avonden kan er lekker buiten gebarbecued worden.
 • Omgeving: Mensen die rust zoeken en willen onthaasten zijn in Blejska Dobrava aan het juiste adres. De omgeving is een groene oase waar de natuur volledig zijn gang kan gaan.

Lees ook: 10x bijzondere Bed and Breakfast in Nederland

Bed and Breakfast Slovenie

Bed & Breakfast in Blejska Dobrava in Slovenië. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Door Europa stromen honderden grote en kleine rivieren. Voor de helderste rivieren van Europa moet je in Slovenië zijn.

9. Vakantiehuis in Križevci in Slovenië

In het Sloveense dorpje Križevci ligt dit vakantiehuisje. Križevci ligt in het oosten van Slovenië. De vrijstaande vakantie-accommodatie staat op een landgoed, heeft één slaapvertrek en biedt ruimte aan zes mensen. Verblijf zonder contact met de verhuurder óf met andere mensen is mogelijk. Internetten is mogelijk.

 • Beschrijving: Het vakantiehuis is een fraaie mix tussen moderniteit en authenticiteit. Op het dak liggen zonnepanelen en buiten staat een warmtepomp.
 • Omgeving: Neem je wandelschoenen maar mee als je in Križevci vakantie gaat vieren. De omliggende natuur is zo mooi, zo overweldigend.
Vakantiehuis Slovenie

Vakantiehuis in Križevci in Slovenië. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: Slovenië telt iets meer dan twee miljoen inwoners en is daarmee één van kleinste landen van Europa qua inwonersaantal. Vaticaanstad is het kleinste Europese land en telt nog geen duizend inwoners.

10. Vakantieboerderij in Ptuj in Slovenië

Deze vakantieboerderij bevindt zich in het plaatsje Ptuj in het oosten van Slovenië. De vrijstaande boerderij ligt op een landgoed, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor 3 personen. Honden zijn welkom. Internet (wifi) is beschikbaar.

 • Beschrijving: Het boerderijtje ademt oudheid en nostalgie: je wordt teruggeworpen in de tijd. Daarnaast beschikt het over alle moderne faciliteiten.
 • Omgeving: De omgeving wordt gedomineerd door wijngaarden, heuvels en bossen. Ideaal voor lange wandelingen en dito fietstochten.
Boerderij Slovenie

Vakantieboerderij in Ptuj in Slovenië. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en telt een kwart miljoen inwoners. Slechts twee Sloveense steden huisvesten meer dan 100.000 inwoners: naast Ljubljana is dat Maribor (110.000 inwoners).

In deze landen huur je ook mooie natuurhuisjes:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.