Skip to main content

Steeds meer vakantiehuisjes in Nederland zijn rolstoelvriendelijk. Zo kunnen mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel toch onbezorgd een vakantiehuis huren. Rolstoelvriendelijke accommodaties beschikken over drempelvrije doorgangen met een deurbreedte van minimaal 90 centimeter. Drempelvrije vakantiehuisjes zijn ook prettig voor mensen die slecht ter been zijn of een rollator gebruiken.

Wij hebben 10 rolstoelvriendelijke vakantiehuizen in Nederland op een rijtje gezet!

1. Rolstoelvriendelijk vakantiehuis in Noord-Brabant

Midden in de Brabantse bossen bij het plaatsje Overloon ligt Vakantiepark De Vers. Op dit park kun je dit rolstoelvriendelijk landhuis huren. Het vakantiehuis heeft geen drempels en is geschikt voor mensen met een beperking. In de berging is een oplaadpunt voor een rolstoel of scootmobiel aanwezig. Het toegangspad is verhard.

Rolstoelvriendelijk vakantiehuis Landal De Vers

Rolstoelvriendelijk landhuis op Vakantiepark De Vers. Foto: landal.nl

Bij de accommodatie is een verharde parkeerplaats aanwezig. Het vakantiehuis telt twee slaapkamers. Eén slaapkamer is aangepast, heeft een boxspring, een hoog-/laagbed met papegaai en onrusthek. De draaicirkel in de aangepaste slaapkamer is minimaal 100 centimeter. De aangepaste badkamer beschikt over een vast douchezitje, verhoogd toilet met beugels en een onderrijdbare wastafel.

2. Drempelvrij vakantiehuis in Zeeland

Dit drempelvrij vakantiehuis staat op Vakantiepark Hof Domburg en is volledig aangepast voor mindervalide gasten. Zo zijn de deurposten extra breed, is er een hoog-laagkeuken en heeft de badkamer een douchestoel en toilet met steunen. De grootte van de accommodatie bedraagt 86 m2. Bij de woning is één parkeerplaats aanwezig.

Vakantiehuis voor mindervaliden op Hof Domburg

Drempelvrij vakantiehuis op Vakantiepark Hof Domburg. Foto: roompot.nl

Vakantiepark Hof Domburg ligt, zoals de naam al doet vermoeden, in de Zeeuwse badplaats Domburg. Domburg heeft een historisch centrum en schitterend strand. Veel kunstenaars doen inspiratie op in Domburg en in de omgeving van dit schilderachtige dorpje. Domburg is niet voor niets één van de vijf schildersdorpen van Nederland.

3. Rolstoelvriendelijk vakantiehuisje aan de kust

Aan de kust van Egmond bevindt zich EuroParcs De Woudhoeve. Op dit vakantiepark kun je dit rolstoelvriendelijke vakantiehuisje boeken. Het moderne chalet is volledig aangepast voor mindervaliden. In de aangepaste badkamer wachten een rolstoelvriendelijke douche en een toilet met armsteunen. Het is mogelijk om bij de accommodatie een auto te parkeren.

Chalet voor mindervaliden De Woudhoeve

Rolstoelvriendelijk vakantiehuisje op De Woudhoeve. Foto: europarcs.nl

De omgeving van Egmond zal menig natuurliefhebber en rustzoeker bekoren. De duinstrook is hier breed en nodigt uit om bewandeld te worden. Met een beetje geluk spot je er wegschietende konijnen en opvliegende sperwers. Aan het einde van de duinen doemt de Noordzee op. Een plek voor eindeloos vermaak: maak er een standwandeling of duik in het zeewater.

4. Bungalow in Noord-Brabant: rolstoelvriendelijk!

Deze bungalow in Noord-Brabant is rolstoelvriendelijk. Het drempelvrije verblijf bevindt zich op RCN de Flaasbloem. De Flaasbloem is een familiepark met veel voorzieningen voor jong en oud. In de slaapkamer van de bungalow staat een elektrisch hoog-/laagbed. Om de toiletgang te vergemakkelijken voor invaliden is het toilet uitgerust met handige beugels.

Aangepast vakantiehuis op Vakantiepark de Flaasbloem

Rolstoelvriendelijk vakantiehuis op RCN de Flaasbloem. Foto: rcn.nl

RCN de Flaasbloem bevindt zich in het Brabantse landschap: een fascinerende lappendeken van bossen, akkerlanden en weidegronden. Een landschap dat bovendien wordt opgesierd met bijzondere dorpjes. Baarle-Nassau bijvoorbeeld. Baarle-Nassau is samen met het Belgische Baarle-Hertog innig verstrengeld. Baarle-Hertog is feitelijk een enclave van België in Nederland. Ga er kijken en raak verwonderd.

5. Rolstoelvriendelijk vakantiehuis in Katwijk aan Zee

Katwijk aan Zee is één van de mooiste badplaatsen van Nederland. In deze kustplaats kun je overnachten in dit rolstoelvriendelijke duinhuisje. Het duinhuisje staat op Molecaten Park Noordduinen, telt twee slaapkamers en is geschikt voor vier personen. De accommodatie beschikt over brede deuren: alle ruimtes zijn toegankelijk voor mensen met een rolstoel.

Rolstoelvriendelijk vakantiehuisje op Molecaten Park Noordduinen

Rolstoelvriendelijk vakantiehuisje op Molecaten Park Noordduinen

In de woonkamer staan comfortabele sofa’s en fauteuils waaruit je gemakkelijk kunt opstaan. De ruime badkamer beschikt over een toilet met beugels, inklapbaar douchestoeltje en douche met beugels. Eén van twee slaapkamers heeft twee elektrisch hoog-/laagbedden. De rugleuningen van deze bedden zijn verstelbaar en er is een papegaai aanwezig.

6. Rolstoeltoegankelijk natuurhuisje in provincie Utrecht

Dit rolstoeltoegankelijke natuurhuisje ligt in het Utrechtse Woudenberg. Het vakantiehuis is voorzien van twee slaapkamers en kan maximaal vier mensen herbergen. De aangepaste keuken beschikt over een aanrecht dat verstel- en onderrijdbaar is. Het natuurhuisje is rustig gelegen en bevindt zich aan de rand van een bos: ’s ochtends word je gewekt door vogelgezang!

Rolstoeltoegankelijk natuurhuisje Utrecht

Rolstoeltoegankelijk natuurhuisje in Utrechtse Woudenberg. Foto: natuurhuisje.nl

Woudenberg ligt op de Utrechtse Heuvelrug. De Utrechtse Heuvelrug is het op één na grootste natuurgebied van Nederland. Alleen de Gelderse Veluwe is groter. Het zuidelijke deel van de Utrechtse Heuvelrug behoort tot Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. De biodiversiteit van dit park is groot. Zo leven er boommarters, dassen, vossen en reeën.

7. Rolstoeltoegankelijk vakantiehuis in Zuid-Limburg

In het schilderachtige heuvellandschap van Zuid-Limburg kun je dit rolstoeltoegankelijk landhuis huren. Het karakteristieke onderkomen telt twee slaapkamers en is geschikt voor vier gasten. Zij zullen zich er opperbest vermaken: het landhuis is namelijk van alle gemakken voorzien. Bij het huisje is gelegenheid om te parkeren: mensen die slecht ter been zijn, hoeven dus niet ver te lopen.

Rolstoelvriendelijk vakantiehuis in Zuid-Limburg

Rolstoeltoegankelijk landhuis in Zuid-Limburg. Foto: vipio.com

Het landhuis ligt bij het Zuid-Limburgse dorpje Margraten. Margraten is vooral bekend om de Amerikaanse Begraafplaats Margraten (Eng: Netherlands American Cemetery and Memoria). Op deze militaire begraafplaats liggen 8.288 gesneuvelde Amerikaanse soldaten begraven. In 2005 werd de Amerikaanse Begraafplaats Margraten voor het eerst bezocht door een zittende Amerikaanse president: George W. Bush.

8. Rolstoelvriendelijk vakantiehuis in Gelderland

Dit rolstoelvriendelijk vakantiehuis bevindt zich in de Gelderse Achterhoek in het plaatsje Lichtenvoorde. Het 5-persoons vakantiehuisje staat op Résidence Lichtenvoorde en beschikt over een mindervalide toilet. De ruime tuin heeft een terras waar het in de zomer fijn vertoeven is. Bij de accommodatie is er een parkeergelegenheid voor één auto.

Vakantiehuis voor mindervaliden Lichtenvoorde

Vakantiehuis op Résidence Lichtenvoorde. Foto: topparken.nl

De Gelderse Achterhoek is één van de mooiste streken van Nederland. Een coulisselandschap dat enkel en alleen wordt onderbroken door schilderachtige dorpjes, middeleeuwse kastelen en eeuwenoude kerken. Kasteel Ruurlo wordt beschouwd als het paradepaardje van de Achterhoekse kastelen. Het behoeft nauwelijks betoog dat cultuurliefhebbers zich in de Achterhoek in een snoepwinkel wanen!

9. Drempelvrije villa aan de kust

Midden in de duinen van de badplaats Julianadorp aan Zee kun je deze drempelvrije villa huren. Het onderkomen is geschikt voor zes personen en beschikt over tal van aanpassingen voor mensen met een beperking. Dan moet je denken aan deuren met een minimale breedte van 85 centimeter, een oprijplank, vaste tillift en een hoog-/laagbed.

Rolstoelvriendelijk vakantiehuis Beach Resort Ooghduyne

Rolstoelvriendelijke villa in Julianadorp aan Zee. Foto: landal.nl

Ook in de badkamer bevinden zich verschillende aanpassingen voor mindervaliden: een vlakke douche met handgrepen, douchebrancard en een verstelbare spiegel. Buiten is een terras aanwezig met meubilair dat deels verstelbaar is. Het toegangspad naar de villa is verhard: ideaal voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel of rollator. Bij de accommodatie kan maximaal één auto worden geparkeerd.

10. Rolstoelvriendelijke lodge in Zeeland

Op Beach Resort Nieuwvliet-Bad kun je in deze rolstoelvriendelijke lodge verblijven. Het gelijkvloerse vakantiehuis is uitermate geschikt voor mindervaliden: brede deuren, aangepaste wastafel, et cetera. Beach Resort Nieuwvliet-Bad is een ruim opgezet familiepark met lodges en villa’s die uitblinken door hun fantastisch design: één voor één een lust voor het oog!

Bungalow voor mindervaliden in Nieuwvliet-Bad

Rolstoelvriendelijk vakantiehuis op Beach Resort Nieuwvliet-Bad. Foto: roompot.nl

Beach Resort Nieuwvliet-Bad ligt bij de badplaats Nieuwvliet-Bad in Zeeuws-Vlaanderen. Nieuwvliet-Bad is in velerlei opzichten een aantrekkelijke kustplaats. Zo kan het bogen op mooie duinen en een fantastisch strand. Daarnaast grenst het aan de Verdronken Zwarte Polder: een uniek natuurgebied met schorren en slikken. In de Verdronken Zwarte Polder maak je kennis met het oerlandschap van Zeeland.

Meer aangepaste vakantiehuizen bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.