Skip to main content

Een vakantiepark met een eigen bowlingbaan is voor veel mensen erg aantrekkelijk. Bowlen is een leuke activiteit voor jong en oud; zeker gedurende de vakantietijd. Het bowlen/kegelen is ook iets wat je kunt doen als het minder mooi weer is. Tegenwoordig worden er hele fraaie bowlingbanen aangelegd op vakantieparken met prachtige verlichtingen en opzwepende muziekjes; het lijken wel soms disco’s. Wij hebben de 5 mooiste vakantieparken met indoor bowlingbaan in Nederland op een rijtje gezet!

1. Vakantiepark met eigen bowlingbaan in de provincie Zeeland!

Hof Domburg heeft een eigen bowlingbaan waar je met de hele familie kunt bowlen. Dit fantastische familiepark ligt in Zeeland in het kustplaatsje Domburg; de Noordzee  bevindt zich op steenworp afstand.

Bowlingbaan op vakantiepark Hof Domburg

Leuk feitje! Voor de meeste Nederlanders is een potje bowlen een aardig uitje voor de zaterdagavond of als vertier tijdens de vakantie. Hoe anders is dat in Amerika. In het land van de onbeperkte mogelijkheden is bowlen namelijk big business; een sport waar heel veel geld in omgaat. De absolute ster aan het bowlen-firmament is de Amerikaan Walter Ray Williams Jr. Deze Californische bowling-grootheid heeft in zijn carrière al een kleine vijf miljoen dollar bij elkaar gebowld!

2. Vakantiepark met eigen bowlingbaan in de provincie Limburg!

Vakantiepark Weerterbergen heeft een eigen bowlingbaan waar je lekker kunt bowlen. Dit mooie familiepark ligt in Limburg in het plaatsje Weert. Weert is ingebed in een fraaie omgeving die te voet of fietsend heel goed verkend kan worden.

Bowlingbaan op vakantiepark

Interessant weetje! Voor het grootste bowlingcentrum van Nederland moet je in Eindhoven zijn. In de lichtstad ligt namelijk Mega Bowling waarin zich maar liefst 33 bowlingbanen bevinden. In Japan ligt overigens het grootste bowlingcentrum ter wereld; op 141 banen kunnen hier tegelijkertijd ontiegelijk veel bowlers hun kunstjes vertonen!

3. Vakantiepark met eigen bowlingbaan in de provincie Noord-Brabant

Vakantiepark De Katjeskelder heeft een eigen bowlingbaan waar jong en oud zich prima kunnen vermaken. Dit fraaie familiepark ligt in Noord-Brabant in het dorpje Oosterhout.

Bowlingbaan op vakantiepark Katjesberg

Leuk feitje! In 1951 voltrok zich een ware revolutie in het bowlen. Voor die tijd moesten de omvergeworpen pins (kegels) handmatig worden teruggezet door zogenaamde pinboys. Maar in dat jaartal werd de eerste automatische pinsetter in Amerika geplaatst en werden de diensten van de pinboys overbodig!

4. Vakantiepark met eigen bowlingbaan in de provincie Drenthe

Vakantiepark Hunzedal heeft een eigen bowlingbaan. Dit schitterende familiepark ligt in Drenthe in de plaats Borger. Drenthe is één van de mooiste provincies van ons land met prachtige bossen en pittoreske dorpjes.

Vakantiepark drenthe bowlingbaan

Interessant weetje! De eerste bowlingballen werden van eikenhout gemaakt. Aan het begin van de 20ste eeuw deed hard rubber diens intrede als materiaal voor het maken van bowlingballen. Heden ten dage worden voornamelijk kunststoffen gebruikt. Het gewicht van een bowlingbal mag maximaal 7,2 kilogram zijn; er bestaat opmerkelijk genoeg geen minimumgewicht!

5. Vakantiepark met eigen bowlingbaan in de provincie Gelderland

Vakantiepark De Berkenhorst heeft een eigen bowlingbaan. Dit schitterende vakantiepark ligt in Gelderland in het plaatsje Kootwijk. De omgeving van Kootwijk is doorspekt met prachtige bossen; fijn om doorheen te wandelen of fietsen.

Vakantiepark met bowlingbaan

Leuk feitje! In New York werd in 1840 het eerste indoor bowlingcentrum geopend met verschillende bowlingbanen. Nederlandse bowlingliefhebbers moesten toen nog 120 jaar (!) jaar wachten vooraleer bij een Nederlandse bowlingcentrum diens deuren openzwaaiden. Pas in 1961 werd namelijk in Scheveningen het eerste bowlingcentrum van ons land officieel geopend door Prins Bernhard!

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.