Skip to main content

Hou je van padellen? Dan is het goed om te weten dat er in Nederland veel vakantieparken zijn die over een padelbaan beschikken. Padellen is een fantastische sport en wordt steeds populairder in Nederland. Het aantal padelbanen in ons land groeit stormachtig. Ook op steeds meer vakantieparken en campings worden padelbanen aangelegd en kan padel gespeeld worden.

In deze blog ontdek je 10 vakantieparken met een padelbaan.

1. Vakantiepark met padelbaan in Limburg

Ben je op zoek naar een vakantiepark met padelbaan in Limburg? Dan is Marina Resort Well in het Noord-Limburgse plaatsje Well een uitstekende keuze! Het is heerlijk om met familie of vrienden tijdens de vakantie te padellen. Naast een padelbaan heeft Marina Resort Well andere bijzondere faciliteiten zoals een pumptrack en aquapark.

Landal Marina Resort Well

Marine Resort Well in Limburg. Foto: landal.nl

Padel werd voor het eerst ontwikkeld in 1962 in Acapulco, Mexico, door Enrique Corcuera, een welvarende zakenman. Hij creëerde het spel als een manier voor zijn kinderen om een racketsport te spelen die minder fysieke inspanning vereiste dan tennis. Padel combineert elementen van tennis en squash en is geëvolueerd tot een wereldwijd gespeelde sport.

2. Familiepark met padelbaan aan de kust

Lekker padellen tijdens de vakantie aan de kust? Dat kan! Boek dan een accommodatie op Vakantiepark Kijkduin. Op dit familiepark, in de badplaats Kijkduin, is een padelbaan aanwezig. Na het padellen kun je kiezen uit tal van andere aantrekkelijke activiteiten op Vakantiepark Kijkduin. Wat te denken van Jeu de boules of mini-golf.

Padelbaan op Vakantiepark Kijkduin

Padelbaan op Vakantiepark Kijkduin. Foto: roompot.nl

Een padelbaan is 10 meter breed en 20 meter lang. Dit veld is omgeven door wanden van glas of metaal, die 3 tot 4 meter hoog zijn. Deze omsloten structuur betekent dat de bal kan stuiteren vanaf de wanden, waardoor onverwachte en strategische spelelementen ontstaan. Het spelen van padel vereist behendigheid, teamwork en strategisch inzicht.

3. Camping met padelbaan op Veluwe

Op de Veluwe kun je kamperen of een vakantiehuisje huren op Camping en Bungalowpark de Haeghehorst. Op dit vakantieoord kun je heerlijk padel spelen op de padelbaan. Camping en Bungalowpark de Haeghehorst beschikt ook over een gloednieuw waterspraypark waar kleuters, peuters en jonge kinderen op een veilige manier met water kunnen spelen.

Vakantiepark met padelbaan Haegehorst

Padelbaan op Camping en Bungalowpark de Haeghehorst. Foto: ardoer.com

Padelrackets zijn doorgaans 45 cm lang, vergelijkbaar met tennisrackets, maar het belangrijkste verschil is dat ze geen snaren hebben. In plaats daarvan bestaat het racketblad uit massief materiaal, zoals kunststof of composiet, met gaten om de luchtweerstand te verminderen en controle te verbeteren. De prijs van een padelracket kan sterk variëren.

4. Vakantiepark in België met padelbanen

Midden in de bossen van België, in het Franstalige Wallonië, kun je een vakantiehuisje huren op Vakantiepark Forest Resort Your Nature. Dit gloednieuwe vakantiepark is van een indrukwekkende schoonheid en bevindt zich in een adembenemende omgeving. Op Vakantiepark Forest Resort Your Nature kan padel gespeeld worden op verschillende padelbanen.

Vakantiepark Forest Resort Nature

Vakantiepark Forest Resort Your Nature. Foto: landal.nl

De padelbal heeft een vergelijkbare grootte als een tennisbal, met een diameter van ongeveer 6,35 cm. Wat het onderscheidt, is de lagere interne druk, waardoor de bal minder stuitert dan een tennisbal en dus meer controle biedt. Padelballen zijn er in verschillende soorten en zijn ontworpen om aan verschillende speelstijlen en omgevingsomstandigheden te voldoen.

5. Familiepark met padelbaan in Overijssel

In de Kop van Overijssel kun je padel spelen op Villapark de Weerribben. Villapark de Weerribben beschikt over een padelbaan en ligt vlakbij Nationaal Park Weerribben-Wieden. Nationaal Park Weerribben-Wieden is een uitgestrekt moerasgebied en het grootste laagveenmoerasgebied in Noordwest-Europa. Het nationaal park is opgericht in 1992 en beslaat een oppervlakte van ongeveer 10.000 hectare.

Vakantiepark Weerribben

Villapark de Weerribben. Foto: roompot.nl

Padel gebruikt een puntensysteem dat lijkt op dat van tennis, met scores van 15, 30, 40 en ‘game’. Als beide teams 40 punten hebben, wordt er vaak gebruikgemaakt van het ‘no-ad’-systeem, waarbij het eerstvolgende punt beslissend is voor het winnen van de game. Een set wordt gewonnen door het behalen van zes games met een voorsprong van minstens twee games.

6. Vakantiepark met padelbaan in Drenthe

Drenthe is schilderachtig en mysterieus. Een provincie met pittoreske dorpjes, sprookjesachtige hunebedden en indrukwekkende vergezichten. Temidden van dit betoverende landschap kun je vakantievieren op Vakantiepark Hunzedal. Een vakantiepark met tal van faciliteiten waaronder een padelbaan. Heb je trek gekregen na het padellen? Ga dan wat eten en drinken in het parkrestaurant!

Vakantiepark Hunzedal met indoor speeltuin

Vakantiepark Hunzedal. Foto: roompot.nl

Padel is een sport die meestal als dubbelspel wordt gespeeld, waarbij twee spelers aan elke kant van het net staan. Dit teamaspect is een essentieel onderdeel van padel en brengt verschillende aspecten van teamwork en samenwerking met zich mee. Spelers moeten zich strategisch positioneren op de baan om de beste dekking te bieden en om elkaar aan te vullen.

7. Familiepark met padelbanen in België

In het noorden van België, bij het plaatsje Peer, bevindt zich Center Parcs Erperheide. Dit familiepark beschikt over verschillende padelbanen waar heerlijk padel gespeeld kan worden door jong en oud. Center Parcs Erperheide is voor kinderen een waar paradijs. De mogelijkheden op het park zijn enorm. Alleen al het subtropische zwembad is indrukwekkend.

Center Parcs Erperheide

Center Parcs Erperheide. Foto: centerparcs.nl

Padel is een sport die vaak wordt beschouwd als veiliger dan sommige andere racketsporten, zoals tennis. Zo wordt padel gespeeld op een omsloten veld met glazen wanden en een hekwerk eromheen. Dit voorkomt dat de bal het speelveld verlaat en minimaliseert het risico op blessures die kunnen optreden wanneer ballen buiten het speelveld raken en spelers gedwongen zijn om snel te reageren.

8. Duurzaam vakantiepark met padelbaan in Achterhoek

In de Gelderse Achterhoek bevindt zich een bijzonder vakantiepark: Vakantiepark De Weelderik. Dit gloednieuwe park is duurzaam, exclusief en luxe. Op het kleinschalige vakantiepark kun je genieten van privézwembaden en privésauna’s. Uiteraard kun je er padel spelen op de padelbaan. De omgeving verkennen kan ook: wandel of fiets door het kenmerkende coulisselandschap.

Vakantiepark Weelderik met padelbaan

Vakantiepark De Weelderik. Foto: de weelderik.nl

Spanje is de bakermat van padel en heeft een enorm aantal padelclubs en banen. De sport heeft een enorme aanhang in Spanje, met professionele spelers en veel toernooien, waaronder de prestigieuze World Padel Tour (WPT). Het WPT-seizoen bestaat uit verschillende toernooien over de hele wereld. Deze toernooien worden gespeeld op verschillende soorten ondergronden, zoals kunstgras en hardcourt.

9. Familiepark met padelbaan in Limburg

Aan de oevers van het Leukermeer, in het noorden van Limburg, ligt Vakantiepark Leukermeer. Op Vakantiepark Leukermeer kun je niet alleen een vakantiehuisje huren, je kunt er ook kamperen. Het vakantieoord beschikt over een padelbaan waar de liefhebbers een balletje kunnen slaan. Vakantiepark Leukermeer heeft een eigen jachthaven: neem je bootje maar mee!

Padelbaan op Vakantiepark Leukermeer

Padelbaan op Vakantiepark Leukermeer. Foto: leukermeer.nl

Padel is een sport die geschikt is voor spelers van alle leeftijden. Padel heeft enkele basisregels die gemakkelijk te begrijpen zijn. Dit maakt het een goede keuze voor beginners. De speelveldafmetingen zijn kleiner dan die van tennis, en het gebruik van de glazen wanden zorgt ervoor dat de bal meestal in het spel blijft, waardoor rally’s langer kunnen duren.

10. Luxe vakantiepark met padelbaan in Friesland

In het Friese plaatsje Appelscha kun je een luxe vakantiewoning boeken op Vakantiepark Brinckerduyn. Dit duurzame vakantiepark is exclusief en bijzonder. Zo beschikt Vakantiepark Brinckerduyn over aangename wellnessfaciliteiten zoals privézwembaden, privésauna’s en privébubbelbaden. Mensen die van padel houden, worden niet vergeten: op het kleinschalige park is een padelbaan aanwezig.

Vakantiepark Brinckerduyn met padelbaan

Vakantiepark Brinckerduyn. Foto: brinckerduyn.nl

Padel is een sport die vaak wordt beoefend voor de gezelligheid en sociale interactie. Het is een racketsport die elementen van tennis en squash combineert en daardoor gemakkelijk toegankelijk is voor mensen van verschillende leeftijden en vaardigheidsniveaus. Padel wordt meestal gespeeld in dubbelspel, wat betekent dat je samen met een partner op de baan staat.

Meer vakantieparken met speciale faciliteiten bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.