Skip to main content

Een vakantiepark met eigen jachthaven in Nederland is ideaal voor bootliefhebbers. Het is dan namelijk mogelijk om je eigen bootje naar de vakantiebestemming te varen en kun je je auto thuislaten. Vaak is het ook mogelijk om op deze parken een vaartuig (sloep, zeilboot, motorboot, speedboot, et cetera) te huren of om te leren varen (zeilen). Dikwijls bezitten de accommodaties op deze vakantieparken ook een eigen aanlegsteiger. Het is natuurlijk waanzinnig om tijdens de vakantie met een bootje de omgeving te verkennen. Wij hebben de 5 mooiste vakantieparken met eigen jachthaven van Nederland op een rijtje gezet!

1. Vakantiepark met eigen jachthaven in Friesland

In het Friese Anjum bevindt zich Landal Esonstad. Dit prachtige vakantiepark beschikt over een eigen jachthaven. De sfeervolle jachthaven ligt aan het Lauwersmeer. Het Lauwersmeer is een schitterend natuur- en recreatiegebied.

Vakantiepark met jachthaven Friesland

Jachthaven op vakantiepark Esonstad

Leuk feitje! De tijd dat Rotterdammers konden pronken dat de grootste haven ter wereld zich binnen hun stadsgrenzen bevond, is al een tijdje voorbij. Op dit moment zijn drie havens in China stukken groter waarbij de Shanghaise haven lijstaanvoerder is. Wordt in Rotterdam jaarlijks voor 442 miljoen ton aan goederen overgeslagen, in Shanghai doen ze daar met 650 miljoen ton nog een schepje bovenop!

2. Vakantiepark met eigen jachthaven in Gelderland

In het Gelderse Hulshorst ligt Europarcs Bad Hoophuizen. Dit schitterende vakantiepark heeft een eigen jachthaven. De grote haven ligt aan het Veluwemeer. Dit meer heeft een grootte van 3250 ha en is ideaal voor tal van watersporten waaronder varen, zeilen en wind- en kitesurfen.

Vakantiepark met jachthaven

Jachthaven op vakantiepark Bad Hoophuizen

Interessant weetje! De haven van Rotterdam is niet de grootste, maar wel de diepste ter wereld. Door deze eigenschap kan Rotterdam de grootste schepen van de planeet ontvangen. Zo kan het allergrootste bulkschip ter wereld, de Vale Rio de Janeiro, zijn lading lossen op de Rotterdamse kade. Als dit Braziliaanse schip mudvol zit met ijzererts verdwijnt de boeg maar liefst drieëntwintig meter onder de waterspiegel!

3. Vakantiepark met eigen jachthaven in Groningen

In het Groningse Steendam bevindt zich Villapark Schildmeer. Dit mooie vakantiepark beschikt over een eigen jachthaven. De pittoreske haven ligt aan Schildmeer. Dit meer heeft een grootte van 284 ha en heeft een belangrijke natuurwaarde.

vakantiepark met jachthaven Roompot

Jachthaven op Villapark Schildmeer

Leuk feitje! Voor de oudste haven ter wereld moeten we naar Egypte reizen. Meer dan 4.600 jaar gelegen gaf farao Cheops de opdracht voor de aanleg van een haven in de Rode Zee. Via deze haven liet hij materialen aanvoeren voor de bouw van de piramide van Cheops; zijn uiteindelijke graftombe!

4. Vakantiepark met eigen jachthaven in Zuid-Holland

In het Zuid-Hollandse Hellevoetsluis ligt Cape Helius. Dit aantrekkelijke vakantiepark heeft een eigen jachthaven. De gezellige haven ligt aan het Haringvliet; een voormalige zeearm van de Noordzee.

Vakantiepark met jachthaven Cape Helius

Jachthaven op Cape Helius

Interessant weetje! In Nederland varen meer dan een half miljoen recreatievaartuigjes rond. Deze kunnen aanleggen bij de ruim vijftienhonderd jachthavens die ons waterrijke landje rijk is!

5. Vakantiepark in Friesland met eigen jachthaven

In het Friese Terherne bevindt zich Havenresort Terherne. Dit fraaie vakantiepark beschikt over een eigen jachthaven. De prachtige haven ligt tussen het Sneekermeer en de Terhernster Poelen. Het Sneekermeer is het bekendste meer van de provincie Friesland; het is fantastisch om dit meer met een vaartuig te gaan verkennen.

Vakantiepark met jachthaven

Jachthaven op Havenresort Terherne

Leuk feitje! Geen een Nederlandse jachthaven is hetzelfde; ze hebben allemaal hun unieke sfeer en grootte. Daar zitten piepkleine exemplaren bij, maar ook gigagrote met honderden aanlegplaatsen. De grootste jachthaven ter wereld bevindt zich in de Verenigde Staten. In de Marina del Rey te Los Angeles kunnen meer dan vijfduizend boten aanmeren!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.