Skip to main content

Verschillende vakantieparken in Nederland hebben een eigen jachthaven met aanlegsteigers. Dat is ideaal voor bootliefhebbers. Zij kunnen dan met hun eigen bootje naar hun vakantiebestemming varen (zeilen). Vaak is het ook mogelijk om op deze parken een vaartuig (sloep, zeilboot, motorboot, speedboot, et cetera) te huren of om te leren varen (zeilen).

Wij hebben 10 vakantieparken met eigen jachthaven in Nederland geselecteerd!

1. Vakantiepark met jachthaven in Friesland

Waterpark Esonstad bevindt zich in het Friese Anjum. Dit vakantiepark beschikt over een eigen jachthaven. De sfeervolle jachthaven ligt aan het Nationaal Park Lauwersmeer. Nationaal Park Lauwersmeer is een schitterend natuur- en recreatiegebied. De accommodaties van Waterpark Esonstad hebben een prachtig ontwerp; ze zijn namelijk geïnspireerd op de Oudfriese stijl.

Vakantiepark met jachthaven Friesland

Jachthaven op vakantiepark Esonstad. Foto: landal.nl

Naast een jachthaven beschikt Waterpark Esonstad over tal van andere aantrekkelijke faciliteiten. Jong en oud zullen zich niet zo snel vervelen op het familiepark. Als het te slecht weer is om te zwemmen in het Lauwersmeer, kan er nog altijd gezwommen worden in het overdekte zwembad. Het indoorspeelparadijs is ook een uitstekende plek voor kinderen om zich prima te vermaken.

2. Familiepark met jachthaven aan Sneekermeer

In het Friese Terherne ligt Havenresort Terherne. Dit vakantiepark beschikt over een eigen jachthaven. De prachtige haven ligt tussen het Sneekermeer en de Terhernster Poelen. Het Sneekermeer is het bekendste meer van Friesland; het is fantastisch om dit meer met een vaartuig te verkennen. Aan het Sneekermeer liggen veel jachthavens.

Vakantiepark met jachthaven

Jachthaven op Havenresort Terherne. Foto: roompot.nl

De havenwoningen van Havenresort Terherne zijn van een grote schoonheid en hebben bovendien zicht op de haven. In die gezellige haven zijn klassieke zeilboten afgemeerd: een lust voor het oog! Vaar met je eigen boot naar het resort en meer af in de haven. Het door water omringde Havenresort Terherne biedt tal van recreatiemogelijkheden.

3. Vakantiepark met jachthaven aan Veluwemeer

Europarcs Bad Hoophuizen bevindt zich in het Gelderse Hulshorst. Dit vakantiepark heeft een eigen jachthaven met aanlegsteigers. De grote haven ligt aan het Veluwemeer. Dit meer heeft een grootte van 3.250 ha en is ideaal voor tal van watersporten waaronder varen, zeilen en wind- en kitesurfen. Tijdens strenge winters kan het Veluwemeer dichtvriezen en hebben schaatsers er de tijd van hun leven!

Vakantiepark met jachthaven

Jachthaven op vakantiepark Bad Hoophuizen. Foto: europarcs.nl

Het verblijf op Europarcs Bad Hoophuizen is uniek. Aan de ene kant van het park ligt het Veluwemeer met ongekende recreatiemogelijkheden en aan de andere kant begint de Veluwe: het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa. Dus of je nu van varen, zeilen, zwemmen, windsurfen, wandelen of fietsen houdt: Europarcs Bad Hoophuizen is een prima uitvalsbasis voor deze activiteiten.

4. Familiepark met haven aan het Eemmeer

Aan het Eemmeer ligt Center Parcs De Eemhof. Een onderdeel van dit familiepark is Marina De Eemhof. Deze haven bevat twee havenkommen waar in totaal 300 boten kunnen liggen. Bij de haven bevindt zich watersportschool waar je les kunt krijgen in windsurfen, zeilen, waterskiën en wakeboarden. Je kunt er ook kano’s en sloepen huren.

Center Parcs de Eemhof

Jachthaven van Center Parcs De Eemhof. Foto: bungalowspecials.nl

De vakantieparken van Center Parcs zijn uniek. Bij geen enkele andere vakantiepark-keten beschikken de vakantieparken over zoveel faciliteiten als bij Center Parcs. Zo zijn er bij Center Parcs De Eemhof maar liefst 85 activiteiten beschikbaar! De kans op verveling is dus heel klein. Of je nu van zeilen, muurklimmen, sloepvaren, bowlen of yoga houdt, het is allemaal mogelijk op dit park.

5. Luxe vakantiepark met jachthaven in Zuidwest Friesland

In de regio Zuidwest Friesland kun je je bootje afmeren in de haven van Vakantiepark De Kuilart. Naast passantenhaven beschikt deze haven over vaste ligplaatsen. De jachthaven van De Kuilart wordt door de ANWB gekwalificeerd met vijf sterren. Op Vakantiepark De Kuilart kun je overnachten in luxe vakantie-verblijven aan het water én kamperen.

Jachthaven van Ardoer Kuilart

Jachthaven van Vakantiepark De Kuilart. Foto: ardoer.com

Zuidwest Friesland wordt beschouwd als hét watersporthart van Friesland. In dit deel van Fryslân bevinden zich de grootste meren van Friesland: Fluessen en het Tjeukemeer. In het Fluessen liggen verschillende eilandjes, waarvan de Langehoekspolle de grootste is. Langehoekspolle wordt ook wel Konijneneiland genoemd: vroeger leefden er namelijk enorm veel konijnen.

6. Camping met jachthaven aan het Veluwemeer

Aan de oever van het Veluwemeer kun je kamperen of een accommodatie huren op Molecaten Park Flevostrand. De jachthaven van Park Flevostrand is één van de mooiste én modernste jachthavens van het Veluwemeer. De jachthaven verwelkomt seizoensgasten en passanten met open armen. In de jachthaven is ruimte voor meer dan 850 vaartuigen.

Jachthaven van Molecaten Flevostrand

Jachthaven op Molecaten Park Flevostrand. Foto: molecaten.nl

De jachthaven van Molecaten Park Flevostrand beschikt over veel faciliteiten. Zo bezitten de sanitairgebouwen: toiletten, douches, wascabines, afwasgelegenheden en een wasserette. Daarnaast is er een tankstation, vuilwaterpomp, bilgepomp, trailerhelling, botenkraan en winterberging. Bovendien kan er in de haven technisch onderhoud aan de zeilboten, motormoten en jachten verricht worden door deskundigen.

7. Luxe vakantiepark met jachthaven bij de Maas

Op steenworp afstand van de Maas kun je overnachten op Landal Marina Resort Well. De moderne jachthaven van dit luxe Limburgse resort grenst aan het Leukermeer: een grote recreatieplas. Het Leukermeer staat in open verbinding met de Maas. Via het Leukermeer kun je ook richting Nationaal Park De Maasduinen opstomen.

Marina Resort Well met jachthaven

Landal Marina Resort Well. Foto: landal.nl

Geen een Nederlandse jachthaven is hetzelfde; ze hebben allemaal hun unieke sfeer en grootte. Daar zitten piepkleine exemplaren bij, maar ook gigagrote met honderden aanlegplaatsen. De grootste jachthaven ter wereld bevindt zich in de Verenigde Staten. In de Marina del Rey te Los Angeles kunnen meer dan 5.000 boten aanmeren!

8. Familiepark met jachthaven aan de Oosterschelde

De jachthaven van Roompot Beach Resort ligt aan de Oosterschelde. Sinds 2002 heeft de Oosterschelde de status als natuurpark: Nationaal Park Oosterschelde. Met een oppervlakte van 370 km2 is Nationaal Park Oosterschelde het grootste natuurpark van Nederland. Bij Roompot Beach Resort kun je ook strandhuisjes huren: de meest begeerde accommodaties van ons land!

Roompot vakantiepark met jachthaven

Roompot Beach Resort. Foto: roompot.nl

De tijd dat Rotterdammers konden pronken dat de grootste haven ter wereld zich binnen hun stadsgrenzen bevond, is al een tijdje voorbij. Op dit moment zijn drie havens in China stukken groter waarbij de Shanghaise haven lijstaanvoerder is. Wordt in Rotterdam jaarlijks voor 442 miljoen ton aan goederen overgeslagen, in Shanghai doen ze daar met 650 miljoen ton nog een schepje bovenop!

9. Waterpark met jachthaven in Drenthe

Waterpark De Bloemert ligt in Drenthe aan het Zuidlaardermeer. Dit park beschikt over een jachthaven. Vanuit deze jachthaven kun je het Zuidlaardermeer opvaren. Op Waterpark De Bloemert is ook een zeilschool aanwezig. Wat is er nou leuker om tijdens de vakantie te leren zeilen! De meeste accommodaties op het park hebben een eigen aanlegsteiger.

Waterpark de Bloemert met jachthaven

Waterpark De Bloemert. Foto: landal.nl

De haven van Rotterdam is niet de grootste, maar wel de diepste ter wereld. Door deze eigenschap kan Rotterdam de grootste schepen van de planeet ontvangen. Zo kan het allergrootste bulkschip ter wereld, de Vale Rio de Janeiro, zijn lading lossen op de Rotterdamse kade. Als dit Braziliaanse schip mudvol zit met ijzererts verdwijnt de boeg maar liefst 23 meter onder de waterspiegel!

10. Waterpark met jachthaven in Friesland

Geniet van de design-villa’s op Waterpark Zwartkruis op het Friese platteland. Voor mensen die van water houden, is dit park de ideale bestemming. Zittend op je eigen vlonder met de voetjes in het water! Het park bezit ook een jachthaven. Vanuit deze jachthaven is de rest van Friesland vanaf het water te verkennen.

Waterpark voor senioren Zwartkruis

Design villa’s op Waterpark Zwartkruis. Foto: roompot.nl

Voor de oudste haven ter wereld moeten we naar Egypte reizen. Meer dan 4.600 jaar gelegen gaf farao Cheops daar de opdracht voor de aanleg van een haven in de Rode Zee. Via deze haven liet hij materialen aanvoeren voor de bouw van de gigantische piramide van Cheops; zijn uiteindelijke graftombe!

Vakantie aan het water

Deze blogs over vakantiehuisjes aan het water vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.