Skip to main content

Overijssel is een veelzijdige provincie waar je uitstekend op vakantie kunt gaan: de recreatiemogelijkheden zijn er groot. Verspreid door heel Overijssel kun je verblijven op vakantieparken. Sommige vakantieparken zijn geschikt voor gezinnetjes met kinderen, andere daarentegen zijn aantrekkelijk voor mensen die rust en privacy zoeken. In Overijssel kun je uiteraard ook vakantiehuisjes huren die zich niet op vakantieparken bevinden.

Wij hebben een selectie gemaakt van 10 vakantieparken in Overijssel!

1. Vakantiepark in het zuiden van Overijssel

Vakantiepark Twenhaarsveld ligt in het zuiden van Overijssel in het plaatsje Holten. Het familiepark bevindt zich in een bosrijke omgeving aan de voet van de 60 meter hoge Holterberg. Vakantiepark Twenhaarsveld is autovrij en beschikt over veel faciliteiten. Ook voor honden is dit park een waar paradijs: voor hen zijn er een speciale hondenzwemplaats en hondendouche aanwezig.

Lees ook: De leukste vakantieparken waar je hond welkom is!

Landal Twenhaarsveld

Vakantiepark Twenhaarsveld. Foto: landal.nl

Overijssel kan verdeeld worden in vijf zogenaamde landstreken: Twente, Salland, IJsseldelta, Vechtdal en de Kop van Overijssel. In ieder van deze landstreken is het landschap anders. Zo is Salland heuvelachtig en de Kop van Overijssel waterrijk. Ook de architectuur van de historische boerderijen en andere monumentale gebouwen verschilt sterk per Overijsselse regio.

2. Luxe vakantiepark aan het water in Overijssel

Op Waterstaete Ossenzijl in het Overijsselse plaatsje Ossenzijl kun je luxe villa’s huren. Villa’s die aan het water liggen en over een aanlegsteiger beschikken. Aan deze steiger ligt een stoere sloep klaar voor gebruik. Het is natuurlijk fantastisch om de omgeving van het vakantiepark met een bootje te verkennen. Ook voor kinderen is dat een avontuurlijke onderneming.

Vakantiepark Ossenzijl Overijssel

Waterstaete Ossenzijl. Foto: roompot.nl

Eén van de mooiste natuurparken van Overijssel is Nationaal Park Weerribben-Wieden. Nationaal Park Weerribben-Wieden is van een verbluffende schoonheid. Het is een waterrijk gebied met een overweldigende flora en fauna. Het park is op verschillende manieren te verkennen: te voet, met een fiets, op de rug van een paard of via het water.

3. Familiepark aan het Revemeer in Overijssel

Aan de oevers van het Revemeer ligt EuroParcs De IJssel Eilanden: een prachtig familiepark. Het Revemeer bevindt zich op de grens tussen Overijssel en Flevoland. De waterrecreatiemogelijkheden van het Revemeer zijn groot. Niet alleen watersporters zullen maximaal genieten, dat geldt ook voor natuurliefhebbers. Rondom het Revemeer leven veel vogelsoorten: een paradijsje voor vogelspotters!

Vakantiepark De IJssel Eilanden in Overijssel

Vakantiepark De IJssel Eilanden. Foto: europarcs.nl

De hoofdstad van Overijssel, Zwolle, bevindt zich in de landstreek IJsseldelta. Zwolle is een waanzinnig gezellige stad met een geschiedenis van bijna 1000 jaar! Zwolle, een typische Hanzestad, telt veel stadsparken waar het prettig vertoeven is. De Potgietersingel, Stinspark, Engelse Werk, Park de Wezenlanden en het Aa-park zijn daar voorbeelden van.

4. Vakantiepark voor jong en oud in Overijssel

Iets ten noorden van Coevorden vinden we Center Parcs De Huttenheugte. Een verblijf op dit familiepark zal niet tot een teleurstelling uitlopen, er is zoveel te doen en te beleven: voor jong en oud. Alleen al het subtropische zwemparadijs is een goede reden om een accommodatie op De Huttenheugte te boeken.

Center Parcs in Overijssel

Center Parcs De Huttenheugte. Foto: bungalowspecials.nl

Het landschap van de IJsseldelta is beschermd in het Nationaal Landschap IJsseldelta. Voor toeristen is de IJsseldelta een waar Mekka; niet in de laatste plaats door de prachtige IJssel waarop je heerlijk kunt varen en waarin je fijn kunt zwemmen. Het is natuurlijk ook fantastisch om langs de IJssel te wandelen of fietsen.

5. Recreatiepark in Twente: Overijssel op z’n mooist!

Wegdromen op Recreatiepark Kaps in Twente: wie wil dat nou niet! Twente is zó mooi! Recreatiepark Kaps is óók mooi. Op dit recreatiepark kun je kamperen of een accommodatie huren. De omgeving is groen en rustig: ideaal voor mensen die energie krijgen van de natuur. Ga op avontuur in deze omgeving en kom oog in oog met eeuwenoude landgoederen en prachtige natuurgebieden.

Vakantiehuis op vakantiepark Overijssel Kaps Ardoer

Recreatiepark Kaps. Foto: ardoer.com

Centraal in het Vechtdal stroomt de Overijsselse Vecht. De Overijsselse Vecht is een regenrivier die zijn oorsprong vindt in het Duitse Münsterland. Het betoverende landschap werd gevormd tijdens de voorlaatste ijstijd en heeft tot unieke landschapsvormen geleid zoals rivierduinen. Rivierduinen ontstaan doordat zandafzetting plaatsvindt door rivieren. Vanaf het moment dat het zand droog is en verwaait, ontstaan zandheuvels met een eigen biotoop.

6. Camping aan de rand van Zwolle: verrassend mooi!

Aan de rand van Zwolle ligt een verrassend mooi natuurgebied. Midden in dit gebied kun je kamperen óf een vakantieverblijf huren op Molecaten Park De Agnietenberg. Park De Agnietenberg ligt in een oase van groen: bossen bepalen hier het landschap. Daarnaast ligt het park op steenworp afstand van de Agnietenplas waar je fijn kunt recreëren!

Chalet in Overijssel Molecaten Agnietenberg

Chalet op Park De Agnietenberg. Foto: molecaten.nl

In Twente is het zeer de moeite waard om de grote steden te bezoeken zoals Enschede, Almelo en Hengelo. Deze eeuwenoude steden kennen een lange en boeiende geschiedenis die zijn sporen heeft nagelaten. Mensen die van monumentale panden, imposante geloofshuizen en boeiende musea houden, komen er prima aan hun trekken.

7. Natuurhuisje in Twente: puur genieten!

Dit natuurhuisje ligt midden in het unieke coulisselandschap van Twente. Dit deel van Overijssel is heel fraai en spreekt enorm tot de verbeelding. Het vakantiehuisje telt twee slaapkamers en is geschikt voor vier gasten. Zij zullen zich opperbest vermaken in het huisje: rust en privacy zijn gegarandeerd. Vlak in de buurt van het verblijf bevindt zich een meertje.

Natuurhuisje in Overijssel

Natuurhuisje in Overijssel. Foto: natuurhuisje.nl

De Kop van Overijssel bezit een toeristenmagneet van wereldformaat: Giethoorn. Giethoorn ligt midden in een zeer waterrijk gebied: veel toeristen huren dan ook een bootje om het water op te gaan om door het dorp te varen. In Giethoorn zijn veel bijzondere dingen te bezichtigen zoals Museumboerderij ’t Olde Maat Uus, Scheepswerf Scheur en Scheepswerf Wildeboer.

8. Slapen onder de sterren in Overijssel

Iedereen droomt ervan! Slapen onder de sterren! Dat kan in het Overijsselse dorpje Lattrop-Breklenkamp. Huur daar deze futuristische sterrenkubus en je droom komt uit. In de accommodatie staat een telescoop klaar om de sterrenhemel af te speuren! Voor kinderen is dat een leuke en spannende onderneming: zij zijn razend enthousiast!

Lees ook: 15x slapen onder de sterren!

Slapen onder de sterren in een sterrenkubus

Sterrenkubus in het Overijsselse dorpje Lattrop-Breklenkamp. Foto: vipio.com

De zon is de ster die het dichtst bij de Aarde staat. De afmetingen van dit hemellichaam zijn ronduit hallucineert te noemen. Zo heeft de zon een diameter van bijna 2 miljoen kilometer (!) en weegt ze ruim 300.000 keer (!) meer dan de Aarde. De zon is van vitaal belang voor de Aarde: ze is belangrijkste energiebron voor het leven!

9. Volop ruimte op Twents vakantiepark

Voor mensen die ruimte, rust en privacy zoeken, is Vakantiepark Landgoed De Elsgraven in Twente de perfecte match! De stijlvolle landhuizen van dit vakantiepark staan allemaal op een royaal perceel. Voor kinderen zijn er leuke faciliteiten op het park aanwezig: zo kunnen zij fijn zwemmen in het zwembad of dieren aaien in de dierweide.

Vakantiepark in Overijssel Elsgraven

Vakantiepark Landgoed De Elsgraven. Foto: landal.nl

Salland is een landstreek in Overijssel die een agrarische sfeer ademt. Er is dus volop bedrijvigheid op het gebied van landbouw en veeteelt. Salland kent dus veel landgoederen, havezaten, landhuizen en kastelen. Salland is ook de enige plek in Nederland waar je de uiterst zeldzame korhoen nog kunt spotten! Daarvoor moet je naar het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug gaan.

10. Vakantiepark aan recreatieplas in Overijssel

Recreatiepark De Tolplas is echt een paradijsje! Dit vakantiepark ligt aan de oevers van een mooie recreatieplas midden in het Overijsselse landschap. Op het strandje van het meertje kun je lekker zonnen en in het water kun je zwemmen, vissen en windsurfen. Honger gekregen van al deze activiteiten? Ga dan lekker een hapje eten in het à la carte restaurant!

Vakantiepark in Overijssel de Tolplas

Recreatiepark De Tolplas. Foto: roompot.nl

De korhoen heeft het helaas moeilijk in Overijssel doordat de grond steeds meer verzuurd. Door een verzuurde bodem hebben insecten het zwaar. Paradoxaal genoeg zijn volwassen korhoenders herbivoor, maar de kuikens voeden zich met dierlijke eiwitten zoals insecten. Nationaal Park Sallandse Heuvelrug is niet alleen een geschikte leefomgeving voor de korhoen, er leven ook ontelbaar veel andere vogelsoorten.

Vakantie Overijssel

Deze blogs over vakantiehuisjes en parken in Overijssel vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.