Skip to main content

Nederland telt nog maar enkele vakantieparken waarop vakantiehuisjes (bungalows, jungalows, lodges, vakantievilla’s, beachloften, vakantieboerderijtjes en vakantietenten) staan waarin gerookt mag worden. Op de meeste vakantieparken van ons land is roken niet toegestaan. Uiteraard is het op alle Nederlandse vakantieparken sowieso verboden om in de openbare ruimtes (restaurants, zwembaden, et cetera) een sigaret, sigaar of pijp op te steken. Hieronder vind je het lijstje van de top 16 vakantieparken van Nederland waar roken is toegestaan!

1. Vakantiepark Stroombroek

Vakantiepark Stroombroek bevindt zich in het Gelderse Braamt. Op dit vakantiepark van Landal GreenParks staan in totaal 13 verschillende typen bungalows. In al deze accommodaties mag gerookt worden.

Bungalow op vakantiepark Stroombroek

Bungalow op vakantiepark Stroombroek

2. Vakantiepark Heihaas

Vakantiepark Heihaas ligt in het Gelderse Putten. Op dit Landal Green-park bevinden zich in totaal 15 verschillende typen bungalows. In al deze accommodaties mag je een sigaret opsteken.

3. Vakantiepark Het Vennenbos

Vakantiepark Het Vennenbos ligt in het Brabantse Hapert. Op dit Landal Green-park bevinden verschillende bungalows waar je een sigaret mag opsteken. Dit geldt voor de 5-persoons bungalow 5B1, 5-persoons bungalow 5B2 en 6-persoons bungalow 6B1.

Bungalow op Landal het Vennenbos

Bungalow op Landal het Vennenbos

4. Vakantiepark De Lommerbergen

Vakantiepark De Lommerbergen ligt in het Limburgse Reuver. Op dit Landal Green-park bevinden zich verschillende bungalows waar je een sigaret mag opsteken. Dit geldt voor de 4-persoons bungalow 4BM, 5-persoons bungalow 5CM, 6-persoons bungalow 6DM en de 8-persoons bungalow 8EM.

5. Center Parcs Parc Sandur

Center Parcs Parc Sandur ligt in het Drentse Emmen. In dit recreatiepark bevinden zich verschillende cottages (2, 4, 5, 6 en 8 persoons) waar je een sigaret mag opsteken.

Vakantiepark Parc Sandur

Center Parcs Parc Sandur

6. Center Parcs Het Meerdal

Center Parcs Het Meerdal ligt in het Limburgse America. In dit recreatiepark bevinden zich verschillende cottages (2, 4, 5, 6 en 8 persoons) waarin je mag roken.

7. Natuurhuisjes

Verspreid door Nederland bevinden zich duizenden vakantiehuisjes die midden in de natuur staan; de zogenaamde natuurhuisjes. Deze natuurhuisje zijn particulier bezit, maar worden wel verhuurd. In sommige natuurhuisjes is het toegestaan om te roken. Op de website natuurhuisjes kun je in contact komen met de eigenaren van de natuurhuisjes en hen de vraag stellen of het is toegestaan om te roken in hun natuurhuisje.

8. Vakantiepark Hoeve de Pippert

Vakantiepark Hoeve de Pippert bevindt zich in het Gelderse Ophemelt. Op dit vakantiepark van Roompot staan vakantietenten van twee verschillende typen: vakantietent A (6 personen) en vakantietent B (6 personen). In beide typen is het toegestaan om te roken.

Safaritent waar je mag roken

Safaritent op Hoeve de Pippert

9. Vakantiepark De Kalverweide

De Kalverweide bevindt zich in het Drentse Kallenkote. Op dit vakantiepark van Roompot staan vakantietenten (6 personen) waarin gerookt mag worden.

10. Vakantiepark De Lange Weide

De Lange Weide bevindt zich in het Drentse Dwingeloo. Op dit vakantiepark van Roompot staan vakantietenten (6 personen) waarin gerookt mag worden.

11. Vakantiepark De Landhoeve

De Landhoeve ligt in het Gelderse Oosterwolde. Op dit Roompot-park bevinden zich Vakantietenten van twee verschillende typen: vakantietent A (6 personen) en vakantietent C (6 personen). In beide typen accommodaties mag je een sigaret opsteken.

12. Vakantiepark ’t Boshuis

’t Boshuis bevindt zich in het Gelderse Vierakker. Op dit vakantiepark van Roompot staan vakantietenten (6 personen) waarin gerookt mag worden.

Vakantiepark waar je mag roken

Vakantiepark ’t Boshuis

13. Vakantiepark Hoeve de Betuwe

Hoeve de Betuwe bevindt ligt het Gelderse Dreumel. Op dit Roompot-park bevinden zich vakantietenten van twee verschillende typen: vakantietent A (6 personen) en vakantietent B (6 personen). In beide typen accommodaties mag je een sigaret opsteken.

14. Vakantiepark Hoeve Meijer

Hoeve Meijer bevindt zich in het Gelderse Harskamp. Op dit vakantiepark van Roompot staan vakantietenten (6 personen) waarin gerookt mag worden.

15. Vakantiepark Hoeve Lochem aan de Berkel

Hoeve Lochem aan de Berkel ligt in het Gelderse Lochem. Op dit Roompot-park bevinden zich vakantietenten van twee verschillende typen: vakantietent A (6 personen) en vakantietent B (6 personen). In beide typen accommodaties mag je een sigaret opsteken.

16. Vakantiepark Landgoed Volenbeek

Vakantiepark Landgoed Volenbeek bevindt zich in het Gelderse Ermelo. Op dit vakantiepark van Roompot staan vakantietenten van twee verschillende typen: vakantietent A (6 personen) en vakantietent B (6 personen). In beide typen is het toegestaan om te roken.

Safaritent waar je mag roken

Safaritent op vakantiepark Landgoed Volenbeek

Dit vind je misschien ook interessant: Beste vakantieparken van Nederland: onze top 25!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.