Skip to main content

Nederland telt nog maar enkele vakantieparken met vakantiehuisjes waarin gerookt mag worden. Op de meeste vakantieparken van ons land is roken niet toegestaan. Uiteraard is het op alle Nederlandse vakantieparken sowieso verboden om in de openbare ruimtes (restaurants, zwembaden, et cetera) een sigaret, sigaar of pijp op te steken.

Hieronder vind je een lijst van 10 vakantieparken in Nederland (en België) waar nog gerookt mag worden in de accommodaties!

1. Vakantiepark Stroombroek

Vakantiepark Stroombroek ligt in het plaatsje Braamt (Gelderland). Op dit vakantiepark staan 18 verschillende typen bungalows. In vrijwel alle bungalows mag gerookt worden. Voor kinderen is Stroombroek een waar eldorado. Zij kunnen zich vermaken in het binnenzwembad of op het recreatiemeer. Daarnaast zijn er ook een escaperoom, indoorspeelplaats en lasergamebaan aanwezig.

Katvriendelijk vakantiepark Stroombroek

Vakantiepark Stroombroek. Foto: landal.nl

Vlak in de buurt van Vakantiepark Stroombroek bevinden zich verschillende interessante bezienswaardigheden. Zo is het leuk om Kasteel Huis Bergh te bezoeken.  Dit kasteel werd in de middeleeuwen gebouwd en is één van de grootste waterburchten van Nederland. Je wordt teruggeworpen in de tijd en voelt jezelf even een ridder.

2. Recreatiepark De Tien Heugten

Recreatiepark De Tien Heugten bevindt zich in het dorpje Schoonlo (Drenthe). Op dit vakantiepark staan verschillende typen accommodaties. Sommige van deze accommodaties zijn rookvrij, in andere mag gerookt worden. Recreatiepark De Tien Heugten beschikt over veel faciliteiten. Wat te denken van een buitenzwembad, recreatieplas, speeltuin, eetcafé, snackbar, wasserette, midgetgolfbaan en parkshop.

Vakantiehuis waar je mag roken

Vakantiehuis op recreatiepark De Tien Heugten. Foto: succesholidayparcs.nl

Recreatiepark De Tien Heugten ligt niet ver af van steden als Emmen, Assen en Groningen. In Emmen is het leuk om Wildlands Adventure Zoo Emmen te bezoeken. Het park bestaat uit drie thema’s. Te weten: Jungola, Serenga en Nortica. Het is ook zeer de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de stad Groningen.

3. Bungalowpark ’t Hoogelandt

Bungalowpark ’t Hoogelandt ligt in de badplaats De Koog op het Waddeneiland Texel (Noord-Holland). Op dit vakantiepark staan verschillende typen accommodaties. In sommige van deze accommodaties mag gerookt worden, in andere mag dat niet. Bungalowpark ’t Hoogelandt heeft verschillende aantrekkelijke voorzieningen. Zo kun je op het park fietsen en bolderkarren huren.

Bungalow waar gerookt mag worden

Vakantiehuis op Bungalowpark ’t Hoogelandt. Foto: bungalowspecials.nl

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland. Texel is in velerlei opzichten een uniek eiland. Mensen die van natuur houden komen helemaal aan hun trekken op Texel. Zij kunnen heerlijke wandelingen en fietstochten maken door de duinen en bossen op het eiland. Cultuurliefhebbers vergapen zich aan de eeuwenoude Texelse dorpjes.

4. Park De Berckt

Park De Berckt bevindt zich in het dorpje Baarlo (Limburg). Op dit vakantiepark staan verschillende typen accommodaties. Sommige van deze accommodaties zijn rookvrij, in andere mag gerookt worden. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten op Park De Berckt. Zij kunnen op het park basketballen, midgetgolfen, tennissen, tafeltennissen, trampolinespringen en jeu de boules spelen.

Vakantiehuis waar roken is toegestaan

Vakantiehuis op Park De Berckt. Foto: oostappenvakantieparken.nl

Baarlo ligt in het midden van Limburg. Baarlo is bijzonder. Baarlo wordt namelijk een kasteeldorp genoemd. In Baarlo zijn vier kastelen te bekijken. Kasteel d’Erp, Kasteel de Berckt, Riddergoed de Raay en Kasteel Scheres. De omgeving van Baarlo leent zich uitermate goed om te voet of met een fiets verkend te worden.

5. Natuurhuisjes waarin gerookt mag worden

Niet alle vakantiehuisjes van Nederland bevinden zich op vakantieparken. Sommige vakantiehuisjes staan midden in de natuur. Men noemt deze huisjes natuurhuisjes. Natuurhuisjes staan op prachtige locaties in bosrijke omgevingen, op heidevelden, in de polder en langs het water. In sommige natuurhuisjes mag gerookt worden en in andere is dat niet toegestaan.

In natuurhuisjes vind je rust en privacy. Je hebt de keuze uit verschillende soorten natuurhuisjes. Dan praat je over chalets, blokhutten, tiny houses, wikkelhuisjes, lodges en bungalows. Vanuit natuurhuisjes kun je mooie wandelingen en fietstochten maken en de omgeving verkennen. Neem maar een verrekijker mee. De kans dat je bijzondere vogels spot is groot.

6. Vakantiepark Heihaas

Vakantiepark Heihaas bevindt zich in het dorpje Putten (Gelderland). Op dit vakantiepark staan 15 verschillende typen bungalows. In sommige van deze accommodaties mag gerookt worden, in andere mag dat niet. Voor mensen met een gezin is de Heihaas een ideaal vakantiepark. Zo hebben de kids de tijd van hun leven in het overdekte zwembad.

Vakantiepark waar roken is toegestaan

Vakantiehuis op vakantiepark Heihaas. Foto: summio.nl

Putten ligt op de grens met de Veluwe in de Gelderse Vallei. Natuurliefhebbers kunnen het niet beter treffen. In de Veluwe kun je gebruikmaken van oneindig veel wandel- en fietspaden. Het is ook leuk om deel te nemen aan een natuurexcursie. Je gaat op pad met de boswachter. De boswachter heeft veel kennis over planten en dieren en vertelt daar graag over.

7. Vakantiepark Het Vennenbos

Vakantiepark Het Vennenbos ligt in het plaatsje Hapert (Noord-Brabant). Op dit vakantiepark staan 11 verschillende typen bungalows. Sommige van deze bungalows zijn rookvrij, in andere mag gerookt worden. Het Vennenbos wordt beschouwd als hét vakantiepark voor kinderen van Nederland. Het aantal faciliteiten is enorm. Maar ook volwassenen vermaken zich opperbest in Het Vennenbos.

Bungalow op Landal het Vennenbos

Bungalow op Landal het Vennenbos. Foto: landal.nl

In Hapert is een bezoekje te brengen aan de Hapertse Heide. De Hapertse Heide heeft een grootte van 75 hectare en is de leefomgeving van tal van unieke plant- en diersoorten. Zo groeien er ronde zonnedauw en klokjesgentiaan. Dieren zijn er ook volop. Met een beetje geluk spot je er heikikkers, gladde slangen en hazelwormen.

8. Villapark Vogelmient

Villapark Vogelmient bevindt zich in de badplaats De Koog op het Waddeneiland Texel (Noord-Holland). Op dit vakantiepark staan 3 verschillende typen villa’s. Alleen in 4-persoonsvilla 4B  mag gerookt worden. Op de Vogelmient is het mogelijk om een fiets te huren. Het park beschikt ook over een broodjesservice. Je hebt dus iedere dag verse broodjes aan het ontbijt.

Villa waar roken is toegestaan

4-persoonsvilla 4B op Villapark Vogelmient. Foto: landal.nl

De mogelijkheden op Texel zijn groot. Er zijn verschillende manieren om het Waddeneiland te gaan verkennen. De meeste mensen huren een fiets en trekken eropuit. Wandelen is ook een optie. Aan de Noordzeekant lonken de duinen en het strand. Een geheel andere wereld vind je aan de kant van de Waddenzee.

9. Park Blauwe Meer

Park Blauwe Meer ligt in het plaatsje Lommel (Belgisch Limburg). Op dit vakantiepark staan verschillende typen accommodaties. In sommige van deze accommodaties mag gerookt worden, in andere mag dat niet. Het is onmogelijk om jezelf te vervelen op Park Blauwe Meer. Zo ligt midden op het vakantiepark een meertje met tal van recreatiemogelijkheden.

Vakantiepark Blauwe Meer

Park Blauwe Meer. Foto: oostappenvakantieparken.nl

Lommel ligt op de grens van België met Nederland. In het plaatsje in een bezoek te brengen aan drie musea waaronder het GlazenHuis. In het GlazenHuis zijn collecties te bekijken van de hedendaagse glaskunst. In Lommel zijn fantastische wandelingen te maken in de Lommelse Sahara. De Lommelse Sahara is een uniek zand- en duinlandschap.

10. Park Hengelhoef

Park Hengelhoef bevindt zich in het dorpje Houthalen-Helchteren (Belgisch Limburg). Op dit vakantiepark staan verschillende typen accommodaties. Sommige van deze accommodaties zijn rookvrij, in andere mag gerookt worden. Hengelhoef staat garant voor een onvergetelijke vakantietijd. Ga op het vakantiepark zwemmen in het recreatiemeer of vermaak jezelf in het indoorspeelpaleis.

Park Hengelhoef

Park Hengelhoef. Foto: bungalowspecials.nl

Hengelhoef is niet alleen de naam van een vakantiepark. Het is ook een natuurgebied. Hengelhoef kent hoofdzakelijk naaldbomen. Daarnaast groeien er steeds meer beuken- en eikenbomen. Centraal in het gebied bevindt zich een grote waterpartij. Hengelhoef is vooral bekend om de vele paddenstoelen die er groeien. Het behoeft nauwelijks betoog dat je fantastisch kunt wandelen in Hengelhoef.

Vakantieparken in Nederland

Deze blogs over vakantieparken in Nederland vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.