Skip to main content

Steeds meer vakantieparken in Nederland bieden elektrische fietsverhuur aan. Op deze parken kun je dus elektrische fietsen huren met trapondersteuning (e-bikes). Een elektrische fiets is voor veel mensen ideaal. Zeker voor diegenen die niet zo’n goede conditie hebben, maar toch graag willen fietsen. Ook als het waait, is het fijn als je in het bezit bent van een elektrische fiets; het kost dan vrijwel geen energie om tegen de wind in te fietsen.

In deze blog hebben we 10 vakantieparken met elektrische fietsverhuur in Nederland op een rijtje gezet!

1. Buitenplaats de Marke van Ruinen

Het Roompotpark Buitenplaats De Marke van Ruinen ligt in het Drentse Ruinen. Op dit park is het mogelijk om elektrische fietsen te huren. Naast elektrische fietsen is het ook mogelijk om op dit park gewone fietsen te huren.

 • Beschrijving: Buitenplaats De Marke van Ruinen is een echt familiepark waar comfortabele villa’s te huur zijn. Deze vakantiehuisjes hebben allemaal een prachtig rieten dak.
 • Omgeving: Het park is gesitueerd in een fantastisch natuurgebied: boswachterij Ruinen. Dit is een uitgestrekt natuurgebied bestaande uit bossen en heidevelden. Op steenworp afstand van Buitenplaats De Marke van Ruinen bevinden zich nog twee andere geweldige natuurgebieden: Nationaal Park Dwingelderveld en Nationaal Park Weeribben-Wieden. Deze schitterende natuur is uiteraard op een perfecte manier te verkennen met een elektrische fiets.
Vakantiepark met elektrische fietsverhuur

Vakantiepark Buitenplaats De Marke van Ruinen. Foto: roompot.nl

Leuk feitje: Nederland kent nog maar een handjevol schaapskooien. Schaapskooi Ruinen is daar één van. Deze schaapskooi herbergt een kudde van ongeveer driehonderd schapen.

2. Vakantiepark op Texel waar je elektrische fietsen kunt huren

Op het Nederlandse Waddeneiland Texel ligt Landal Sluftervallei. Het vakantiepark ligt in het noorden van het eiland. Op het park kun je vakantiehuisjes, bungalows, bungalows (voor mensen met een beperking), kinderbungalows en safaritenten boeken.

 • Beschrijving: Op Landal Sluftervallei komt iedereen aan zijn trekken. Zo kun je er fijn genieten van een schoonheidsbehandeling of massage. Sportievelingen slaan een balletje op de op steenworp afstand liggende golfbaan. Op het park is het mogelijk om fietsen te huren; óók elektrische.
 • Omgeving: Het vakantiepark ligt vlakbij De Slufter. De Slufter is een natuurgebied van een grote schoonheid. De Slufter maakt onderdeel uit van Nationaal Park Duinen van Texel.
Vakantiepark met elektrische fietsverhuur

Vakantiepark Landal Sluftervallei. Foto: landal.nl

Interessant weetje: Texel is één van de populairste vakantiebestemmingen van Nederland met jaarlijks meer dan één miljoen toeristen. Een groot deel van deze toeristen komt uit Duitsland.

3. Vakantiepark aan het IJsselmeer waar je elektrische fietsen kunt huren

EuroParcs IJsselmeer bevindt zich in het plaatsje Medemblik in de provincie Noord-Holland. Het vakantiepark ligt aan het IJsselmeer. Je kunt er verblijven in vakantiehuisjes en vakantievilla’s.

 • Beschrijving: Fietsliefhebbers kunnen op EuroParcs IJsselmeer e-bikes huren om vervolgens op een relaxte manier de omgeving te verkennen. Naast elektrische fietsen zijn er op het park ook gewone fietsen te huur.
 • Omgeving: Medemblik is een schilderachtig dorpje met een overvloed aan historische gebouwen. In de omgeving van het havenplaatsje kun je prachtige fietstochten maken door het karakteristieke Noord-Hollandse polderlandschap.
Vakantiepark met elektrisch fietsverhuur

Europarcs IJsselmeer. Foto: europarcs.nl

Leuk feitje: Het IJsselmeer heeft een gemiddelde diepte van 4,5 meter. De maximale diepte van de voormalige Zuiderzee bedraagt 9,5 meter.

4. Vakantiepark met elektrische fietsverhuur in Zeeland

In het Zeeuwse kustplaatsje Rockanje ligt Molecaten Park Waterbos. Het vakantiepark bevindt zich aan de Noordzeekust. Op het familiepark kun je vakantiehuisjes, chalets en huurcaravans boeken.

 • Beschrijving: Naast e-bikes kun je op het familiepark ook gewone fietsen, fietsen met kinderzitje en bakfietsen huren. Zo kan jong en oud genieten van het fietsen.
 • Omgeving: Het landschap van Zeeland wordt gedomineerd door duinen, dijken, rivieren, dammen, bossen en dorpjes. Aan de kust waait het regelmatig. Als je de wind in de rug hebt, is het lekker fietsen. Als je daarentegen tegen de wind in moet fietsen, is het natuurlijk fijn als je beschikt over een fiets met trapondersteuning.
Molecaten park met elektrisch fietsverhuur

Park Waterbos. Foto: molecaten.nl

Interessant weetje: Over de oorsprong van de naam Rockanje bestaat geen consensus onder historici. Op dit moment zijn er maar liefst vier theorieën die de naam verklaren.

5. Vakantiepark met elektrische fietsverhuur in Limburg

Bungalowpark Schin op Geul is een Roompotpark en ligt in het Limburgse Walem. Op Bungalowpark Schin op Geul is het mogelijk om elektrische fietsen te huren.

 • Beschrijving: Het park bezit veel aangename faciliteiten zoals een minimarkt, wasserette, wifi, (à la carte) restaurant, afhaalservice, bar, café, basketbalveld, bowlingbanen, gewone fietsverhuur, golfbaan in de omgeving, indoorspeeltuin, luchttrampoline, recreatieruimte, speeltoestellen en voetbalveld. Onmogelijk om je op het park te vervelen.
 • Omgeving: Het park is gesitueerd in een prachtige omgeving. Een omgeving die te voet of met een fiets verkend kan worden.
Vakantiepark van Roompot met elektrisch fietsverhuur

Bungalowpark Schin op Geul. Foto: roompot.nl

Leuk feitje: In Walem liggen de fundamenten van de Romeinse wachtpost Goudsberg. Deze wachtpost dateert van omstreeks 300 n.Chr.

6. Vakantiepark met elektrische fietsverhuur in Noord-Holland

Park Scorleduyn is een Roompotpark en ligt in het Noord-Hollandse Schoorl. Op dit park kun je elektrische fietsen huren. Vervolgens kun je de omgeving gaan verkennen.

 • Beschrijving: Park Scorleduyn is een kleinschalig vakantiepark waar jong en oud zich prima zal vermaken. Het park ligt op steenworp afstand van het centrum van Schoorl.
 • Omgeving: Schoorl is een kustplaats die in velerlei opzichten uniek is. Zo is Schoorl in het bezit van de breedste duinen van heel Nederland; een duinstrook van maar liefst vijf kilometer. Het is waanzinnig om daar doorheen te fietsen.
Vakantiepark met elektrische fietsverhuur

Park Scorleduyn. Foto: roompot.nl

Interessant weetje: In het centrum van Schoorl bevindt zich de beroemdste duin van Nederland: De Klimduin. De Klimduin heeft een hoogte van 51 meter en is daarmee één van de hoogste duinen van ons land. De hoogste duin van Nederland ligt ook in Schoorl. Deze duin heeft een hoogte van 55,4 meter.

7. Vakantiepark met elektrische fietsverhuur in Overijssel

Het Roompotpark Recreatie de Tolplas bevindt zich in het Overijsselse Hexel. Op Recreatie de Tolplas is het mogelijk om elektrische fietsen te huren. Vervolgens is het een buitengewoon goed idee om met deze fiets de indrukwekkende omgeving te verkennen; een zeer natuurrijke omgeving!

 • Beschrijving: Als je op Recreatie de Tolplas verblijft hoef je niets te missen. Het park kan namelijk bogen op veel faciliteiten.
 • Omgeving: De lichte hoogteverschillen die zo kenmerkend zijn voor het landschap van Overijssel vormen geen enkel probleem als je over een e-bike beschikt. De laatste ijstijd zorgde ervoor dat deze glooiing in het landschap ontstond.
Vakantiepark de Tolplas met elektrische fietsverhuur

Roompotpark Recreatie de Tolplas. Foto: roompot.nl

Leuk feitje: Hexel ligt op steenworp afstand van één van de mooiste natuurgebieden van Nederland: Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Een gebied met oneindig veel fietsmogelijkheden.

8. Vakantiepark met elektrische fietsverhuur in Friesland

Het Roompotpark Havenresort Terherne ligt in het Friese plaatsje Terherne. Mensen die graag een elektrische fiets willen huren, komen hier prima aan hun trekken want dat is hier mogelijk.

 • Beschrijving: Dit park is werkelijk fantastisch. Niet alleen door het feit dat het direct aan het water ligt en er bootverhuur mogelijk is. Maar daarnaast heeft het park de beschikking over nog veel meer aangename faciliteiten zoals een wasserette, vismogelijkheden, voetbalveld, speeltuinen en speeltoestellen. Bovendien is het mogelijk om in de omgeving te gaan golfen op een fantastische golfbaan!
 • Omgeving: Terherne ligt direct aan het Sneekermeer: één van de bekendste meren van Nederland. Een meer met een grote recreatie- en natuurwaarde.

Lees ook: 5x vakantiepark met jachthaven in Nederland!

Vakantiepark met elektrische fietsverhuur

Havenresort Terherne. Foto: roompot.nl

Interessant weetje: Terherne telt 760 inwoners (peildatum: 760). Een groot deel van de bevolking van Terherne verdient zijn geld in de toeristensector.

9. Vakantiepark met verhuur van e-bikes in Zeeland

In het Zeeuwse kustplaatsje Cadzand-Bad bevindt zich Noordzee Résidence Cadzand-Bad. Het park ligt op Zeeuws-Vlaanderen: op steenworp afstand van het Noordzeestrand. Op het familiepark kun je vakantiehuisjes, bungalows en vakantievilla’s huren.

 • Beschrijving: Op de voormalige Zeeuwse eilanden kan het behoorlijk waaien. Dat kan mensen ervan weerhouden om te gaan fietsen. Maar als je over een e-bike beschikt kun je de wind buitenspel zetten en toch lekker ontspannen gaan fietsen. E-bikes die op het park zijn te huren.
 • Omgeving: Cadzand-Bad ligt niet ver van België af. Het is aanbevelenswaardig om het grensgebied met onze zuiderburen met de fiets te gaan verkennen.
Roompot vakantiepark aan de kust

Noordzee Résidence Cadzand-Bad. Foto: roompot.nl

Leuk feitje: Cadzand-Bad is een Walhalla voor mensen die van fossielen houden. Met  een beetje geluk vind je er één op het strand. Met name prehistorische haaientanden zijn er te vinden.

10. Vakantiepark met elektrische fietsverhuur in Noord-Brabant

Vakantiepark De Katjeskelder ligt in het dorpje Oosterhout (Noord-Brabant). Het vakantiepark bevindt zich in een bosrijke omgeving. Op het familiepark kun je vertoeven in vakantiewoningen, bungalows en safaritenten.

 • Beschrijving: Vakantiepark De Katjeskelder verhuurt fietsen waaronder elektrische fietsen. Als je niet gaat fietsen kun je jezelf prima vermaken op het park: de hoeveelheid voorzieningen is groot.
 • Omgeving: In de omgeving van Oosterhout bevinden zich verschillende mooie natuurgebieden. Typische Brabantse gebieden met veel bos, heide en zandverstuivingen. Het behoeft nauwelijks betoog dat het fantastisch is om daar doorheen te fietsen.
Vakantiepark de Katjeskelder

Vakantiepark de Katjeskelder. Foto: roompot.nl

Interessant weetje: De goedkoopste elektrische fiets kost ongeveer 1.000 euro. De duurste elektrische fiets is van Duitse makelij en luistert naar de naam PG Bikes BT-01. Als je eigenaar wil worden van de PG Bikes BT-01 mag je eerst 60.000 euro (!) op tafel leggen.

Vakantieparken Nederland

Deze blogs over vakantieparken in Nederland vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.