Skip to main content

Sommige mensen vinden het heel erg prettig om op de camping te genieten van hun favoriete muziekzenders, te kijken naar hun geliefde tv-programma’s en spannende sportwedstrijden. Wat te denken van een aflevering van Goede Tijden Slechte Tijden of een bloedstollende F1-wedstrijd met Max Verstappen in de hoofdrol. Je hoeft het allemaal niet te missen als je gaat kamperen op een camping met een CAI-aansluiting. CAI staat voor Centrale Antenne-Inrichtingen oftewel kabeltelevisie.

Als je van kabel-tv gebruik wil maken op een (natuur) camping, is het ook belangrijk om een coaxkabel mee te nemen. Zorg bovendien dat deze coaxkabel voldoende lang is; op de meeste camping heb je genoeg aan een kabellengte van vijftien meter. Soms is het nodig om een verloopje mee te nemen van F-connectors naar coax. Hieronder vind je het lijstje van 10 prachtige campings met een CAI-aansluiting!

1. CAI-aansluiting op Camping Zonneweelde

Camping Zonneweelde is een fraaie camping in het Zeeuwse plaatsje Nieuwvliet en is uitgerust met een CAI-aansluiting. Deze camping is echt een familie-camping met alle denkbare faciliteiten. Kinderen zullen zich dus geen moment vervelen. In dat opzicht zijn de hedendaagse campings niet te vergelijken met die van vroeger. Vroeger waren campings plekken waar je alleen te tentje kon opzetten en je camper kon parkeren. Tegenwoordig kun je op campings gebruikmaken van tennisbanen, zwembaden, fitness-ruimtes, restaurants, et cetera.

Camping in Zeeland met CAI-aansluiting

Camping Zonneweelde

Leuk feitje! Het hoogste gebouw van Nederland is geen Rotterdamse wolkenkrabber of een uit de kluiten gewassen kerkgebouw. Nee, voor het hoogste Nederlandse bouwsel moet je een reisje maken naar IJsselstein. In de weilanden van deze middeleeuwse stad doemt de 372 meter hoge Gerbrandytoren op. Deze kolossale zendmast speelt een cruciale rol bij het doorgeven van tal van radio- en tv-uitzendingen. Dat televisietorens nog veel hoger kunnen, bewijzen ze in Japan. De Tokyo Skytree stopte pas met groeien toen de hoogtemeter 634 meter aangaf!

2. CAI-aansluiting op Camping International

Camping International is een mooie camping in het Zeeuwse plaatsje Nieuwvliet en is uitgerust met een CAI-aansluiting. Nieuwvliet heeft lange te boek gestaan als dé jongerencamping van Nederland. Wie kan zich de beelden niet voor de geest halen van metershoge, gestapelde kratjes bier. Maar die tijd is een beetje voorbij; tegenwoordig ontpopt zich deze Zeeuwse badplaats meer en meer als een plek voor de hele familie!

Camping in Nieuwvliet met CAI-aansluiting

Camping International

Interessant weetje! De prijzen van tv-toestellen hebben de laatste decennia een enorme vlucht omlaag genomen. Voor minder dan 100 euro kun je tegenwoordig al eigenaar zijn van een ‘beeldbuis’. Tenzij je een tv van de Engelse ontwerper Stuart Hughes ambieert. Dan mag je eerst met 1,9 miljoen euro over de brug komen. Voor dat geld heb je wel een zeer exclusieve design-tv die bedekt is met kilo’s rose goud, soepel krokodillenleer, fonkelende diamanten en een hele trits andere edelstenen!

3. CAI-aansluiting op Camping Akkertien

Camping Akkertien is een fantastische camping in het Overijsselse plaatsje Vollenhove en is uitgerust met een CAI-aansluiting. Kamperen in Overijssel is een waanzinnige ervaring; het is namelijk een prachtige provincie. Overijssel valt uiteen in vijf regio’s: Twente, Salland, IJsseldelta, Vechtdal en de Kop van Overijssel. Vollenhove is gesitueerd in de Kop van Overijssel. In de Kop van Overijssel is Nationaal Park Weerribben-Wieden te bezoeken. Dit park is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest Europa. Het gebied kent een rijke flora en fauna. Zo leven er in het park snoeken, roerdompen en zwarte sternen. Ook de otter heeft zijn thuis gevonden in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Daarnaast leven er in het park grote vuurvlinders; een uiterst zeldzame vlindersoort!

Camping in Vollenhove met CAI-aansluiting

Camping ’t Akkertien

Leuk feitje! Dat tv-kijken de nationale hobby van Nederlanders is, blijkt wel uit de hoeveel tijd die we eraan besteden. Meer dan drie uur per dag ploffen we op de bank neer om onze blik op het wonderapparaat te werpen. Voor ons Nederlanders is de tv dus een prettige metgezel die voor ontspanning en tijdverdrijving zorgt. In Amerika is dat heel anders. Amerikanen zijn met hun tv-setje getrouwd. Maar liefst acht uur per dag zijn ze niet bij het kastje weg te slaan!

4. CAI-aansluiting op Camping Julianahoeve

Camping Julianahoeve is een schitterende camping in het Zeeuwse plaatsje Renesse en is uitgerust met een CAI-aansluiting. Mensen die van lange wandelingen houden, weten dat Renesse onderdeel is van de wandelroute E9 oftewel het Noordzeepad. Deze wandelroute voert langs de hele Europese Noordzeekust en meet een lengte van bijna 5.000 kilometer waaronder dus 700 kilometer door Nederland.

Camping op Renesse met CAI-aansluiting

Camping Julianahoeve

Interessant weetje! Naarmate je ouder wordt, hollen je zintuigelijke waarnemingen achteruit: je hoort, ruikt, proeft en … ziet steeds minder. Je kunt dus ook minder goed tv-kijken. Uiteraard is dit op te lossen met een brilletje, maar je kunt ook een grotere tv kopen. Al bladerend door een tv-foldertje kan je oog op de ‘Samsung The Wall’ vallen; een prachtige tv-apparaat. Voor 120.000 euro hangt tie thuis aan je muur. Als je overigens nog een muur overhoudt; deze Zuid-Koreaanse monster-tv heeft namelijk een breedte van maar liefst 7 meter!

5. CAI-aansluiting op Camping Duinoord

Camping Duinoord is een mooie camping in het Zeeuwse plaatsje Burgh-Haamstede en is uitgerust met een CAI-aansluiting. Eén van de leukste dingen om te bezoeken in Burgh-Haamstede, is de Plompe Toren. De toren heeft een hoogte van 23 meter. De Plompe Toren is het enige restant van de Koudekerk. Burgh-Haamstede ligt op het eiland Schouwen-Duiveland. Met het eiland Goeree-Overflakkee heeft Schouwen-Duiveland twee verbindingen: de Brouwersdam en de Grevelingendam. Schouwen-Duiveland heeft met Noord-Beveland ook twee verbindingen: de Oosterscheldekering en de Zeelandbrug. Het is leuk om tijdens je verblijf Schouwen-Duiveland, ook de andere eilanden te bezoeken!

Burgh-Haamstede

Camping Duinoord

Leuk feitje! Sport scoort het beste op tv. Ieder weekend zitten miljoenen mensen aan de buis gekluisterd om naar de verrichtingen van hun favoriete clubje te kijken. In de zomer van 2014 werd het Nederlandse kijkcijferrecord gevestigd. Maar liefst 9,1 miljoen landgenoten keken toen naar de verloren halve finale Nederland-Argentinië op het WK 2014 in Brazilië. Dit aantal valt in het niet bij de 4 miljard wereldburgers die naar de openingsceremonie van de Olympische Zomerspelen van 2008 in Peking keken!

6. Camping Ginsterveld

In het Zeeuwse plaatsje Burgh-Haamstede bevindt zich Camping Ginsterveld. Kabel-tv-liefhebbers kunnen hier gebruikmaken van de aanwezige CAI-aansluiting. Hierdoor hoef je geen tv-programma te missen.

Camping Ginsterveld met cai-aansluiting

Camping Ginsterveld

Interessant weetje! Tv-kijken en snacken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De balen chips, pakken koekjes en karrevrachten borrelnootjes zijn niet aan te slepen als Nederland ’s avonds massaal achter de tv duikt. Paprika chips is de nummer 1 snack van Nederlanders tijdens het tv-kijken. Ook de frituurpan draait overuren als de tv aan het stralen is. Als onbetwiste tv-kijk-frituursnack komt de kroket uit de bus. Tv-kijkers die walgen van vet, zoet en zout, maar toch willen snaaien tijdens hun favoriete serie, kiezen voor gezonde snacks. Appels, bananen en komkommers voeren de lijst aan van verantwoorde tv-kijk-versnaperingen!

7. CAI-aansluiting op camping Heldense Bossen

In het Limburgse plaatsje Helden bevindt zich Camping Heldense Bossen. Op deze camping zijn CAI-aansluitingen aanwezig en kun je fijn je favoriete programma’s volgen tijdens je vakantie.

Campingplaats met cai-aansluiting

Camping Heldense Bossen

Leuk feitje! Dat je voor televisiewerk veel geld kunt verdienen, bewijst Eva Jinek wel. De transfer die de geboren Amerikaanse van de publieke omroep naar de ‘commerciëlen’ maakte, legde haar bepaald geen windeieren. De tv-presentatrice ziet nu haar bankrekening jaarlijks met 1,2 miljoen euro aanzwellen. In tv-land Amerika lacht het presentatie-gilde om dit soort bedragen. Grootverdiener Dr. Phil gaat pas zijn interviewkunstjes op tv vertonen als ieder jaar 79 miljoen dollar op zijn rekening gestort wordt!

8. Camping Bosgraaf

In het Gelderse plaatsje Lieren bevindt zich Camping Bosgraaf. Voor kabel-tv-liefhebbers zijn hier CAI-aansluitingen beschikbaar en kun je fijn tv kijken.

Camping met cai-aansluiting Bosgraaf

Camping Bosgraaf

Interessant weetje! Tegenwoordig kun je 24 uur per dag tv-kijken, maar uiteraard moet er ooit een eerste tv-uitzending geweest zijn. Die eerste Nederlandse tv-uitzending voltrok zich op 2 oktober 1951. Op slechts 500 tv-toestellen in ons land was toen het eerste Nederlandse televisiespel, De Toverspiegel genaamd, te bekijken. De Duitsers waren er veel eerder bij; in 1935 vonden er in Berlijn al tv-uitzendingen plaats!

9. Camping Meerpaal

In het Zeeuwse kustdorpje Zoutelanden bevindt zich Camping Meerpaal. Kabel-tv-liefhebbers kunnen hier gebruikmaken van de aanwezige CAI-aansluitingen en zo heerlijk tv kijken en radio luisteren.

Camping Meerpaal met cai-aansluiting

Camping Meerpaal

Leuk feitje! Fans zwelgen erbij, haters walgen ervan. Vast staat dat GTST de langslopende Nederlandse soapserie is. Om de ruim 6.000 afleveringen uit te zenden, zitten we anno 2021 al in seizoen 31. Als GTST de langslopende tv-serie ter wereld wil worden, moeten er nog duizenden episodes en dertig jaargangen bijkomen. Voor de dramaserie Coronation Street zitten de Britten namelijk als sinds 1960 wekelijks vol verwachting voor de buis. Ondertussen staat de afleveringenteller van Coronation Street op meer dan 10.000!

10. CAI-aansluiting op camping Zwinhoeve

In het Zeeuwse plaatsje Retranchement bevindt zich Camping Zwinhoeve. Camping Zwinhoeve beschikt over CAI-aansluiting waardoor je fijn naar de televisie kunt kijken.

Camping Zwinhoeve met cai

Camping Zwinhoeve

Interessant weetje! Soms sterven nieuwe, veelbelovende technologieën een vroege dood. 3D-tv is daar een markant voorbeeld van. Na het eclatante bioscoopsucces van de 3D animatiefilm Avatar in 2009, zagen de mondiale tv-bouwers de zilvervloot al binnenvaren. Zij hoopten dat consumenten zich massaal op 3D-tv’s zouden storten. Wat ze echter over het hoofd zagen, was het feit dat tv-kijkers niet gemotiveerd zijn om zo’n mal maar noodzakelijk 3D-brilletje op hun neus te zetten. De 3D-tv hype was derhalve van korte duur; vandaag de dag worden er zelfs geen nieuwe 3D-tv’s meer gemaakt!

Campings in Nederland

Deze blogs over campings in Nederland vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.