Skip to main content

Een trekkershut is een klein vakantiehuisje dat veel wordt gebruikt door mensen die in een bepaald gebied rondtrekken, of lekker basic willen slapen tijdens hun vakantie zonder al te veel luxe. Trekkershutjes zijn doorgaans vakantiehuisjes, natuurhuisjes, blokhutten of tiny houses. Veel mensen overnachten in trekkershutten in de verschillende streken van Gelderland zoals de Achterhoek, Het Land van Maas en Waal en de Bommelerwaard.

Wij hebben de 5 fraaiste trekkershutten van Gelderland op een rijtje gezet!

Lees ook: 10x tiny house huren in Nederland!

1. Overnachten in trekkershut in Gelderland in Rekken

Deze trekkershut ligt in het dorpje Rekken in de provincie Gelderland. Rekken valt onder de gemeente Berkelland. De vrijstaande blokhut ligt in de Gelderse Achterhoek, heeft 1 slaapkamer en is geschikt voor 2 mensen. Verblijf zonder contact met de verhuurders óf met andere mensen is mogelijk. Huisdieren zijn welkom. Gasten uit het verleden beoordelen het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van meer dan 78 reviews.

  • Beschrijving: De trekkershut is sfeervol ingericht en van alle basale gemakken voorzien. In de grote tuin bevindt zich een prachtige vijver die in de zomer weelderig tiert.
  • Omgeving: De trekkershut ligt aan de rand van een prachtig natuurgebied. Een coulisselandschap dat een grote aantrekkingskracht uitoefent op veel verschillende soorten vogels.
Trekkershut in Gelderland

Trekkershut in Gelderland in Rekken

Leuk feitje: De Gelderse Achterhoek wordt ook wel De Graafschap genoemd. Met bijna 60.000 inwoners is Doetinchem is de dichtstbevolkte gemeente van de Achterhoek!

Trekkershutten Ardoer

Tip!

Ontdek ook alle trekkershutten die verhuurd worden op de Ardoer campings. Ze bevinden zich door heel Nederland!

2. Overnachten in trekkershutje in Gelderland in Dreumel

Dit trekkershutje ligt in het dorpje Dreumel in de provincie Gelderland. Dreumel valt onder de gemeente West Maas en Waal. De vrijstaande blokhut ligt in het westelijk deel van het Land van Maas en Waal, heeft 1 slaapkamer en is geschikt voor 4 mensen. Verblijf zonder contact met de verhuurders óf met andere mensen is mogelijk. Gasten uit het verleden beoordelen het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van meer dan 10 reviews.

  • Beschrijving: Het eenvoudige trekkershutje staat op een perceel met fruitbomen. Slapen in een blokhut is een bijzondere ervaring: het is avontuurlijk én spannend.
  • Omgeving: De blokhut ligt in het beroemde Land van Maas en Waal. Een gebied waar twee van de drie grootste Nederlandse rivieren doorheen stromen. Een gebied waar je ook fantastisch kunt recreëren: wandelen, fietsen en paardrijden.
Trekkershutje Gelderland

Trekkershutje in Gelderland in Dreumel

Leuk feitje: In het zuidoosten van Gelderland ligt een streek die het Rijk van Nijmegen wordt genoemd. Dit deel van de provincie wordt gekenschetst door een grote landschapverscheidenheid!

3. Overnachten in trekkershut in Gelderland in Halle

Deze trekkershut ligt in het dorpje Halle in de provincie Gelderland. Halle valt onder de gemeente Bronckhorst. Het vrijstaande tiny house ligt in de Gelderse Achterhoek, heeft 1 slaapkamer en is geschikt voor 2 mensen. Verblijf zonder contact met de verhuurders óf met andere mensen is mogelijk. Wifi is aanwezig. Gasten uit het verleden beoordelen het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van meer dan 12 reviews.

  • Beschrijving: Het tiny house is van hout gemaakt en staat op een groot perceel. Op het erf groeien fruitbomen en scharrelen kippen rond. De gasten mogen gratis fruit plukken en eitjes rapen.
  • Omgeving: Voor natuurliefhebbers is de omgeving fantastisch. Vogelaars komen ogen te kort; de soortenrijkdom is groot. Ook het beroemde Pieterpad loopt langs de trekkershut!
Trekkershut in Gelderland in Halle

trekkershut in Gelderland in Halle

Leuk feitje: In het zuidwesten van Gelderland ligt een streek die de Bommelerwaard wordt genoemd. Kasteelliefhebbers kunnen hier hun geluk niet op. Zo is het zeer de moeite waard om een bezoekje te brengen aan Kasteel Ammersoyen en Kasteel Nederhemert.

Trekkershut de Boshoek

Tip!

Bekijk ook deze luxe 6-persoons trekkershut met grote veranda op Recreatiepark De Boshoek, een 5-sterren vakantiepark op de Veluwe!

4. Overnachten in trekkershutje in Gelderland in Wijchen

Dit trekkershutje ligt in het dorpje Wijchen in de provincie Gelderland. Het vrijstaande tiny huis ligt aan een meertje, heeft 1 slaapkamer en is geschikt voor 2 mensen. Verblijf zonder contact met de verhuurders óf met andere mensen is mogelijk. Wifi is aanwezig. Gasten uit het verleden beoordelen het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van meer dan 8 reviews.

  • Beschrijving: Het trekkershutje is fraai ingericht en ligt direct aan een meertje. Dit meertje is te verkennen met de roeiboot die beschikbaar is voor de huurders.
  • Omgeving: Wijchen is één van de pareltjes van Gelderland. Enerzijds kan het bogen over een fraai rivierlandschap. Anderzijds is Wijchen gezegend met mooie bossen en dito heidevelden. Cultuurliefhebbers vergapen zich aan Kasteel Wijchen: één van de oudste fortificaties van ons land.
Trekkershut Gelderland Wijchen

Trekkershutje in Gelderland in Wijchen

Leuk feitje: Ten zuidoosten van Arnhem bevindt zich een streek die Liemers wordt genoemd. Dit gebied in Gelderland wordt gedomineerd door rivieren, dijken en uiterwaarden!

5. Overnachten in trekkershut in Gelderland in Loenen

Deze trekkershut ligt in het dorpje Loenen in de provincie Gelderland. Loenen valt onder de gemeente Apeldoorn. De vrijstaande cabin ligt aan de rand van de Veluwe, heeft 1 slaapkamer en is geschikt voor 1 persoon. Verblijf zonder contact met de verhuurders óf met andere mensen is mogelijk. Huisdieren zijn welkom en wifi is aanwezig. Gasten uit het verleden beoordelen het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van meer dan 3 reviews.

  • Beschrijving: De liefelijk ogende trekkershut is eenvoudig ingericht, maar wel van alle gemakken voorzien. Vanuit de cabin kijk je tijdens de oogsttijd uit over prachtig gekleurde korenvelden: een fantastische ervaring.
  • Omgeving: Loenen is de perfecte uitvalsbasis om de Veluwe te verkennen: het mooiste Nederlandse natuurgebied. De recreatiemogelijkheden op de Veluwe zijn groot: wandelen, fietsen, paardrijden, hardlopen, mountainbikken, vogelspotten, et cetera.
Trekkershut Gelderland Loenen

Trekkershut in Gelderland in Loenen

Leuk feitje: Met een oppervlakte van meer dan 1.000 km2 is de Veluwe het grootste boslandschap van Gelderland, van Nederland én van Europa!

Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.