Skip to main content

Een vakantiehuisje (natuurhuisje, vakantie-appartement, et cetera) huren aan de IJssel is een fantastische belevenis. De IJssel behoort tot de langste en mooiste rivieren van Nederland. Natuurliefhebbers komen in de IJsselvalei helemaal aan hun trekken. Aan de Geldersche IJssel liggen bovendien prachtige steden; de zogenaamde IJsselsteden. Tot de IJsselsteden behoren Doesburg, Dieren, Zutphen, Deventer, Hattem, Zwolle, IJsselmuiden en Kampen. In deze plaatsen staan ook fantastische vakantiehuisjes.

Wij hebben de 10 mooiste vakantiehuisjes die je aan de IJssel kunt huren op een rijtje gezet!

1. Pipowagen aan de IJssel in Deventer

In het Overijsselse Deventer bevindt zich deze knusse pipowagen aan de IJssel. Het vakantiehuisje telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. De oever van de IJssel bevindt zich op slechts twee minuten loopafstand van het natuurhuisje.

Lees ook: 10x pipowagen overnachting in Nederland!

Pipowagen aan de IJssel

Pipowagen aan de IJssel

Leuk feitje! De IJssel heeft een lengte van 127 kilometer en is daarmee de langste rivier die uitsluitend over Nederlands grondgebied stroomt. De Maas is met zijn 950 kilometer veel langer, maar stroomt naast Nederland ook door Frankrijk en België. De Rijn is nog een stukje langer. Het water in deze rivier moet ruim 1.239 kilometer afleggen en passeert achtereenvolgens Zwitserland, Liechtenstein, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland!

2. Woonark op de IJssel in IJsselmuiden

In IJsselmuiden (Overijssel) drijft deze fraaie woonark op de IJssel. Het drijvende vakantiehuisje telt drie slaapkamers en is geschikt voor maximaal vier personen. Je bent op deze vakantiespot enerzijds midden in de natuur en anderzijds op steenworp afstand van de hanzestad Kampen.

Woonark op de IJssel

Woonark op de IJssel

Interessant weetje! De IJssel takt af van de Nederrijn ter hoogte van het Gelderse dorpje Westervoort en mondt uit in het Ketelmeer ter hoogte van de Overijsselse stad Kampen!

3. Monumentaal vakantiehuis aan de IJssel in Terwolde

In het Gelderse Terwolde bevindt zich dit monumentale vakantiehuis aan de IJssel. Het schitterende pand telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. Vanaf deze vakantie-locatie zijn prachtige wandel- en fietstochten te maken; de omgeving is van een ongekende schoonheid.

Vakantiehuis aan de IJssel

Monumentaal vakantiehuis aan de IJssel

Leuk feitje! Als het langdurig en hard vriest, verandert uiteindelijk al het water in ijs. Dat geldt zelfs voor de grote rivieren die door Nederland stromen. De achterliggende eeuwen zijn de IJssel, Maas en Rijn een paar keer dichtgevroren. Door de opwarming van de Aarde wordt de kans steeds kleiner dat het kwik in ons land voor langere tijd de onderste regionen van de thermometer opzoekt. Daarmee is de waarschijnlijkheid dat er ooit nog op bovengenoemde rivieren geschaatst kan worden erg klein!

4. Vakantiehuisje aan de IJssel in Deventer

In Deventer (Overijssel) bevindt zich dit prachtige vakantiehuisje aan de IJssel. De recreatiewoning telt twee slaapkamers en is geschikt voor maximaal vijf personen. De IJssel ligt op steenworp afstand van het vakantieverblijf.

Vakantiehuisje aan de IJssel in Deventer

Vakantiehuisje aan de IJssel in Deventer

Interessant weetje! Om van de ene naar de andere kant van de IJssel te komen, zijn er in de loop van de tijd zes fiets- en voetveren, vier veerponten, twaalf verkeersbruggen (waaronder drie snelwegbruggen) en vier spoorbruggen aangelegd!

5. Vakantiewoning aan de IJssel in Zutphen

In het Gelderse Zutphen bevindt zich dit prachtige vakantiehuis aan de IJssel. Het vrijstaande vakantiehuis telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. De grote tuin van deze vakantie-accommodatie loopt over in de oever van de IJssel; hoe waanzinnig is dat!

Vakantiehuis aan de IJssel Zutphen

Vakantiehuis aan de IJssel Zutphen

Leuk feitje! Met waterdebiet wordt de hoeveel water bedoeld die een rivier per tijdseenheid transporteert. Zo heeft de IJssel een debiet van 340 m3 per seconde. Het waterdebiet van de Amazone is maar liefst een factor 615 (!) groter. Deze langste rivier ter wereld heeft namelijk een debiet van 209.000 m3 per seconde!

6. Vakantiepark en jachthaven aan de IJssel

Recreatiepark en jachthaven De Scherpenhof ligt in het dorpje Terwolde (Gelderland). Het vakantiepark ligt in de prachtige uiterwaarden van de IJssel. Op het vakantiepark kun je vakantiehuisjes huren of kamperen. Het is echt een familiepark met tal van faciliteiten voor jong en oud.

Vakantiehuisje aan ijssel

Vakantiehuis op recreatiepark De Scherpenhof

Interessant weetje: In Nederland stromen twee rivieren die de naam IJssel dragen: de Gelderse IJssel (Geldersche IJssel) en de Hollandse IJssel. De Gelderse IJssel heeft een lengte van 127 kilometer en de Hollandse IJssel is 46 kilometer lang.

7. Vakantiehuisje-bootje in een zijarm van de IJssel

In het Overijsselse plaatsje De Zande bevindt zich dit vakantiehuisje-bootje. Het bootje drijft op De Hank. De Hank is een zijtak van de IJssel en loopt ook parallel aan de IJssel. Het bootje is off-grid (zelfvoorzienend) en verder van alle gemakken voorzien. Vijf mensen kunnen aan boord stappen om er te slapen.

Vakantiebootje op de IJssel

Vakantiehuisje-bootje op de IJssel

Leuk feitje: De IJssel is voor veel vissers een favoriete visspot: de rivier zit barstensvol met vis. Als je een vispas hebt mag je vrijwel langs de gehele IJsselse oevers je visgeluk beproeven.

8. Bungalow aan een zijtak van de IJssel

Deze bungalow ligt in het dorpje IJsselmuiden (Overijssel). Het prachtige natuurhuisje ligt midden in Nationaal Landschap IJsseldelta aan een zijtak van de IJssel: Ganzendiep. Ganzendiep heeft een lengte van negen kilometer en is van een grote schoonheid.

Bungalow aan de IJssel

Bungalow in IJsselmuiden

Interessant weetje: In de IJssel zwemmen ook meervallen. Hele grote exemplaren zelfs. In 2019 werd er in de IJssel, ter hoogte van Kampen, een meerval gevangen met een lengte van 222 centimeter.

9. Chalet aan een zijarm van de IJssel

In het Overijsselse plaatsje IJsselmuiden bevindt zich dit chalet. Het chalet ligt aan het Ganzendiep: een zijarm van de IJssel. Het vrijstaande vakantiehuisje telt twee slaapvertrekken en kan maximaal vier mensen herbergen. Verblijf zonder contact met de eigenaar óf met anderen behoort tot de mogelijkheden.

Huisje aan de IJssel

Chalet aan de IJssel in IJsselmuiden

Leuk feitje: Het gaat steeds beter met de Nederlandse rivieren: óók met de IJssel. Door de verbeterde waterkwaliteit is het de verwachting dat uiteindelijk de zalm, steur en zeeprik ook weer zullen terugkeren in de IJssel.

10. Natuurhuisje aan een zijtak van de IJssel

Dit natuurhuisje ligt in het dorpje IJsselmuiden (Overijssel). De vrijstaande bungalow bevindt zich aan een zijtak van de IJssel (Ganzendiep), heeft 3 slaapkamers en biedt ruimte aan 6 personen. Contactloos verblijf is een optie. Internet (wifi) is voorhanden. Voorgaande huurders reviewden het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van meer dan 29 beoordelingen.

Natuurhuisje aan de IJssel

Natuurhuisje aan de IJssel

Interessant weetje: Hattem is één van de IJsselsteden. Hattem wordt beschouwd als één van de mooiste steden van Nederland. Het plaatsje heeft een schilderachtig centrum.

Vakantiehuisjes aan het water

Voor meer inspiratie voor je volgende vakantie aan het water lees je ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.