Skip to main content

Een boomgaard is een sierraad voor het landschap. Met name tijdens de bloesemtijd zijn de kleuren en geuren van een boomgaard overweldigend. Op verschillende plekken in Nederland bevinden zich vakantiehuisjes in boomgaarden en wacht een kleurrijke overnachting. Boek een vakantiehuisje in een boomgaard en geniet.

In deze blog ontdek je 10 vakantiehuisjes in een boomgaard.

1. Vakantiehuisje in een boomgaard in Gelderland

Dit vakantiehuisje bevindt zich in het Gelderse dorpje Hurwenen, op steenworp afstand van de Waal. De vrijstaande accommodatie ligt in een boomgaard, telt één slaapkamer en is geschikt voor twee gasten. Contactloos verblijf is mogelijk, er is internettoegang (wifi) en de reviews zijn uitstekend.

Vakantiehuisje in de boomgaard

Vakantiehuisje in de boomgaard in Gelderland. Foto: natuurhuisje.nl

Het huisje zit ingeklemd tussen de boomgaarden en uiterwaarden: op steenworp afstand van de machtige rivier de Waal. Als de fruitbomen in bloei staan, worden de ogen getrakteerd op de mooiste kleuren. Daarnaast wordt het landschap geparfumeerd door de welriekende bloempjes. Het is een feest om hier doorheen te wandelen of fietsen.

2. Tiny house in een boomgaard in Zuid-Holland

Ben je op zoek naar een bijzonder vakantiehuisje in een boomgaard in Zuid-Holland? Dan is dit tiny house in Molenlanden een uitstekende keuze. Je viert in dit huisje niet alleen vakantie tussen de fruitbomen, maar ook tussen de schapen: erg leuk voor kinderen.

Lees ook: 20x slapen bij de boer!

Vakantiehuis in de boomgaard in Langerak

Tiny house in een boomgaard. Foto: vipio.com

Molenlanden is gelegen in het zuidoosten van Zuid-Holland en grenst aan de rivier de Merwede. Het is een gebied dat rijk is aan natuur, met diverse mogelijkheden voor fiets- en wandeltochten. Daarnaast zijn er in Molenlanden verschillende culturele bezienswaardigheden en historische plekken te vinden.

3. Blokhut in een boomgaard in Noord-Brabant

Deze blokhut ligt in het dorpje Gemonde in Noord-Brabant. Het vakantiehuis ligt in een boomgaard, heeft één slaapkamer en is geschikt voor maximaal twee personen. Er is internettoegang (wifi) en de gastenbeoordelingen zijn buitengewoon. De blokhut staat midden tussen de fruitbomen.

Lees ook: 10x blokhut in België huren!

Blokhut in de boomgaard

Blokhut in de boomgaard in Noord-Brabant. Foto: natuurhuisje.nl

Het huisje is gemaakt van Fins hout en is basic ingericht. Voor de kids zijn er speeltoestellen beschikbaar. De omgeving bestaat uit een grote variëteit aan landschappen die een leefomgeving vormen voor tal van plant- en diersoorten. Tijdens wandelingen en fietstochten kun je oog in oog komen met vogels, reeën en konijnen.

4. Pipowagen in een boomgaard in België

In de Belgische provincie Henegouwen kun je overnachten in een boomgaard in deze pipowagen. Slapen in een pipowagen is een bijzondere ervaring die leuke herinneringen achterlaat. Met name kinderen kun je geen groter plezier doen. Zij vinden dat spannend en avontuurlijk.

Pipowagen in een boomgaard

Pipowagen in een boomgaard. Foto: vipio.com

Het landschap van Henegouwen wordt gekenmerkt door heuvels en valleien. Dit zorgt voor schilderachtige uitzichten en biedt mogelijkheden voor wandelaars en natuurliefhebbers om van het buitenleven te genieten. Henegouwen wordt bovendien doorkruist door verschillende rivieren en waterwegen, waaronder de Samber en het Centrumkanaal.

5. Tiny house in een boomgaard in Houten

Dit tiny house bevindt zich in het plaatsje Houten in de provincie Utrecht. Het vrijstaande mini-huisje ligt in een boomgaard, telt één slaapkamer en is geschikt voor twee personen. Contactloos verblijf is mogelijk, er is internettoegang (wifi) en de reviews zijn buitengewoon.

Tiny house in boomgaard

Tiny House in een boomgaard in Utrecht. Foto: natuurhuisje.nl

Het kleine huisje is van duurzame materialen gebouwd en uiterst sfeervol ingericht. De vogelrijke omgeving is adembenemend mooi en wordt gedomineerd door weilanden en fruitboomgaarden. Op steenworp afstand ligt Amelisweerd: één van de fraaiste natuurgebieden van Utrecht en uitermate geschikt om te voet of met een fiets verkend te worden.

6. Tiny house in een boomgaard in Frankrijk

In het hart van een boomgaard in Normandië kun je vakantievieren in dit tiny house. Op de boomgaard groeien verschillende soorten fruitbomen. De boomgaard wordt omzoomd met weilanden waar Normandische runderen grazen. Het behoeft geen betoog: het is fantastisch om in zo’n omgeving te verblijven.

Lees ook: 10x bijzondere vakantiehuisjes in Frankrijk!

Vakantiehuisje in een boomgaard in Normandie

Tiny house kin een boomgaard in Normandië. Foto: natuurhuisje.nl

Normandië is een regio in het noordwesten van Frankrijk. Het is bekend om zijn prachtige kustlijn, historische bezienswaardigheden en cultureel erfgoed. Normandië heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot het tijdperk van de Vikingen en het hertogdom Normandië, dat later een belangrijke rol speelde in de middeleeuwse Europese geschiedenis.

7. Vakantiehuis in een boomgaard in Noord-Brabant

Dit vakantiehuis ligt in het lintdorpje Dieden in Noord-Brabant. De vrijstaande accommodatie ligt in een boomgaard, heeft één slaapkamer en is geschikt voor maximaal drie gasten. Gasten die zich er uitstekend zullen vermaken. Contactloos verblijf is mogelijk en huisdieren mogen mee.

Natuurhuisje in de boomgaard

Natuurhuisje in de boomgaard in Noord-Brabant. Foto: natuurhuisje.nl

Als je door het raampje van het huisje naar buiten kijk, zie je overal fruit- en notenbomen. Tussen de boomgaarden grazen bovendien koeien en schapen vredig hun kostjes bij elkaar. De omgeving is uitermate stil: je komt er helemaal tot rust. De regio is ook uitermate geschikt om verkend te worden; te voet of met de fiets.

8. Blokhut in een boomgaard in Bunnik

Op een kleine camping in het Utrechtse Bunnik kun je slapen in deze blokhut. De blokhut heeft een robuuste uitstraling en biedt ruimte aan vier personen. De camping grenst aan een oude boomgaard. Tijdens de bloesemtijd is het fantastisch om op deze plek te zijn: een oase van betoverende kleuren en welriekende geuren.

Vakantiehuis in de boomgaard in Bunnik

Blokhut in een boomgaard in Bunnik. Foto: vipio.com

Bunnik en de omliggende gebieden hebben een gevarieerd landschap met natuurlijke elementen. Het dorpje herbergt verschillende landgoederen en kastelen, zoals landgoed Rhijnauwen en kasteel Beverweerd. Deze historische plaatsen zijn vaak omgeven door prachtige tuinen en parken. Het zijn plekken waar je mooie wandelingen kunt maken.

9. Pipowagen in boomgaard in de Achterhoek

Deze pipowagen bevindt zich nabij het plaatsje Winterswijk in de Gelderse Achterhoek. De pipowagen ligt in de boomgaard, telt één slaapkamer en is geschikt voor twee gasten. Contactloos verblijf is mogelijk en de reviews zijn buitengewoon. Overnachten in een pipowagen is origineel en avontuurlijk.

Pipowagen in de boomgaard

Pipowagen in de Achterhoek. Foto: natuurhuisje.nl

De woonwagen bezit alle gewenste faciliteiten en staat midden tussen de fruitbomen. Natuurliefhebbers vallen met hun neus in de boter: dit deel van Gelderland kent veel beschermde natuurgebieden. Maar ook mensen die cultuur omarmen, zijn hier aan het juiste adres: in het nabije Winterswijk zijn verschillende musea te bezoeken.

10. B&B in een boomgaard in Friesland

Zoek je een B&B op een bijzondere plek in Friesland? Ga dan overnachten in deze B&B in Tytsjerksteradiel. De B&B is gevestigd in een eeuwenoud woudboerderijtje met een rieten dak. Achter de boerderij bevindt zich een oude boomgaard met fruitbomen.

B&B in een boomgaard in Friesland

B&B in Tytsjerksteradiel. Foto: vipio.com

Tytsjerksteradiel ligt in het noorden van Friesland en staat bekend om zijn landelijke karakter, met veel agrarisch landschap en historische boerderijen. De gemeente heeft ook enkele bezienswaardigheden, zoals kerken en molens, die getuigen van de rijke geschiedenis van het gebied. Tytsjerksteradiel grenst aan verschillende Friese meren, zoals het Bergumermeer.

Meer vakantiehuisjes op bijzondere plekken bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.