Skip to main content

Boomgaarden spreken enorm tot de verbeelding. Met name gedurende de bloesemtijd is het geweldig om in een fruitboomgaard te zijn. De kleuren en geuren zijn dan op hun top. April is de beste maand om bloesem te bewonderen. Het spits wordt afgebeten door de witte bloesem van pruimenbomen. Als laatste zijn appels aan de beurt. De bloesem van appelbomen is betoverend roze. Veel mensen vieren vakantie in een boomgaard. In de boomgaarden zijn talrijke vakantiehuisjes en natuurhuisjes te huur.

Wij hebben de 5 mooiste vakantiehuisjes in de boomgaard op een rijtje gezet!

1. Vakantiehuisje in de boomgaard in Gelderland

Dit vakantiehuisje bevindt zich in het plaatsje Hurwenen in de provincie Gelderland. Hurwenen behoort tot de gemeente Maasdriel. Het vrijstaande vakantiehuis ligt in de boomgaard, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor 2 personen. Contactloos verblijf is mogelijk, er is internettoegang (WiFi) en de reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 67 beoordelingen.

  • Beschrijving vakantiehuisje: Het huisje zit ingeklemd tussen de boomgaarden en uiterwaarden: op steenworp afstand van de machtige rivier de Waal.
  • Omgeving vakantiehuisje: Als de fruitbomen in bloei staan, worden de ogen getrakteerd op de mooiste kleuren. Daarnaast wordt het landschap geparfumeerd door de welriekende bloempjes. Het is een feest om hier doorheen te wandelen of fietsen.
Vakantiehuisje in de boomgaard

Vakantiehuisje in de boomgaard in Gelderland

Leuk feitje: Het leeuwendeel van de Nederlandse fruitboomgaarden ligt tussen de grote rivieren. Met andere woorden: in de Betuwe en in Het Land van Maas en Waal!

Kamperen in de boomgaard

Tip! Kamperen in de boomgaard

Op de biologische boerderijcamping Sonneclaer bevindt zich een klein kampeerveld midden in de boomgaard waar je kunt kamperen!

2. Natuurhuisje in de boomgaard in Noord-Brabant

Dit natuurhuisje ligt in het lintdorpje Dieden in de provincie Noord-Brabant. Dieden valt onder de gemeente Oss. De vrijstaande vakantie-accommodatie ligt in de boomgaard, heeft 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 3 mensen. Contactloos verblijf is mogelijk, huisdieren mogen mee en de gastenbeoordelingen zijn buitengewoon: gebaseerd op meer dan 47 reviews.

  • Beschrijving natuurhuisje: Als je door het raampje van het huisje naar buiten kijk, zie je overal fruit- en notenbomen. Tussen de boomgaarden grazen bovendien koeien en schapen vredig hun kostjes bij elkaar: een mooi schouwspel.
  • Omgeving natuurhuisje: De omgeving is uitermate stil: je komt er helemaal tot rust. De regio is ook uitermate geschikt om verkend te worden; te voet of met de fiets.
Natuurhuisje in de boomgaard

Natuurhuisje in de boomgaard in Noord-Brabant

Interessant weetje: Nederlandse fruitboeren telen jaarlijks gezamenlijk meer dan 250 miljoen kilogram peren en meer dan 400 miljoen kilogram appels!

3. Tiny House in de boomgaard in Utrecht

Dit tiny house bevindt zich in het plaatsje Houten in de provincie Utrecht. Het vrijstaande mini-huisje ligt in de boomgaard, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor 2 personen. Contactloos verblijf is mogelijk, er is internettoegang (WiFi) en de reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 13 beoordelingen.

  • Beschrijving tiny house: Het kleine huisje is van duurzame materialen gebouwd en uiterst sfeervol ingericht.
  • Omgeving tiny house: De vogelrijke omgeving is adembenemend mooi en wordt gedomineerd door weilanden en fruitboomgaarden. Op steenworp afstand ligt Amelisweerd: één van de fraaiste natuurgebieden van Utrecht en uitermate geschikt om te voet of met een fiets verkend te worden.

Lees ook: 10x tiny house huren in Nederland!

Tiny house in boomgaard

Tiny House in de boomgaard in Utrecht

Leuk feitje: Voor de Tweede Wereldoorlog werden er in Nederland veel kersen verbouwd, daarna trad het verval in. Heden ten dagen is de teelt van kersen beperkt in ons land. Turkije is op dit moment ’s werelds topproducent van kersen!

4. Blokhut in de boomgaard in Noord-Brabant

Deze blokhut ligt in het dorpje Gemonde in de provincie Noord-Brabant. Gemonde valt onder de gemeente Sint-Michielsgestel. De vrijstaande kota ligt in de boomgaard, heeft 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 mensen. Er is internettoegang (wifi) en de gastenbeoordelingen zijn buitengewoon: gebaseerd op meer dan 15 reviews.

  • Beschrijving blokhut: De kota staat midden tussen de fruitbomen. Het huisje is gemaakt van Fins hout en is basic ingericht. Voor de kids zijn er speeltoestellen beschikbaar.
  • Omgeving blokhut: De omgeving bestaat uit een grote variëteit aan landschappen die een leefomgeving vormen voor tal van planten- en diersoorten. Tijdens wandelingen en fietstochten kun je oog in oog komen te staan met vogels, hertjes, konijnen en vossen.
Blokhut in de boomgaard

Blokhut in de boomgaard in Noord-Brabant

Interessant weetje: De meest gegeten appel in Nederland is de Elstar. Ongeveer 50% van de appelboeren kweekt deze zoete appel!

5. Pipowagen in de boomgaard in Gelderland

Deze pipowagen bevindt zich in het plaatsje Winterswijk in de provincie Gelderland. De vrijstaande pipowagen ligt in de boomgaard, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor 2 personen. Contactloos verblijf is mogelijk en de reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 19 beoordelingen.

  • Beschrijving pipowagen: De kleurrijke woonwagen bezit alle gewenste faciliteiten en staat midden tussen de fruitbomen.
  • Omgeving pipowagen: Natuurliefhebbers vallen met hun neus in de boter: dit deel van Gelderland kent veel beschermde natuurgebieden. Maar ook mensen die cultuur omarmen, zijn hier aan het juiste adres: in het nabije Winterswijk zijn verschillende musea te bezoeken.

Lees ook: 10x pipowagen overnachting in Nederland!

Pipowagen in de boomgaard

Leuk feitje: In 2005 lukte het een Japanse appelfanaat om de zwaarste appel ter wereld te kweken. Toen hij zijn recordappel van de boom plukte, had hij een stuk fruit in zijn handen van bijna twee kilogram. Een appeltje voor de dorst: voor héél véél dorst!

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.