Skip to main content

Als je van een ongerepte natuur en pittoreske dorpjes houdt, is Slowakije een ideale vakantiebestemming. De bergen, rivieren, meren en bossen maken een diepe indruk en verleiden om nader onderzocht te worden. Eeuwenoude gebouwen en interessante musea sieren de middeleeuwse steden op: ideaal voor cultuurliefhebbers. Slowakije is klein en bevindt zich in het midden van Europa.

Op de mooiste locaties in Slowakije zijn natuurhuisjes, vakantiehuisjes, tiny houses en pipowagens te huur.

Wij hebben 5 schitterende natuurhuisjes in Slowakije geselecteerd!

1. Natuurhuisje in Mody Kamen in Slowakije

Dit natuurhuisje ligt in het dorpje Mody Kamen (Slowakije). Mody Kamen valt onder de regio Banská Bystrica. Het vrijstaande vakantiehuis bevindt zich op een erf, heeft 1 slaapkamer en biedt ruimte aan 4 personen. Contactloos verblijf is een optie. Internet (wifi) is voorhanden.

  • Beschrijving: Het nostalgische natuurhuisje is gebouwd in de authentieke Slowaakse bouwstijl. Op de overdekte galerij heb je een magistraal uitzicht over de sprookjesachtige omgeving.
  • Omgeving: De omgeving wordt gedomineerd door bossen, rivieren en velden. Pak de wandelschoenen of fiets en ga op verkenning uit.
Natuurhuisje in Slowakije

Natuurhuisje in Mody Kamen. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: De Gerlachovsky štít is de hoogste berg van Slowakije. Hij ligt in het noorden van het land en is 2.655 meter hoog.

2. Safaritent in Čebovce in Slowakije

In het Slowaakse plaatsje Čebovce bevindt zich deze safaritent. Čebovce ligt in het  zuiden van Slowakije. De vrijstaande vakantie-accommodatie is op een landgoed gesitueerd, telt twee slaapvertrekken en kan maximaal vier mensen herbergen. Er is toegang tot internet.

  • Beschrijving: Met een vloeroppervlakte van maar liefst 60 m2 loop je elkaar niet in de weg in deze sfeervolle tent. Kamperen in een safaritent heeft iets avontuurlijks en spannends: leuk voor jong en oud.
  • Omgeving: Het zuiden van Slowakije is van een ongekende schoonheid. Tijdens wandelingen of fietstochten door de natuur zul je overal reeën, vossen, wasbeertjes en andere wilde dieren spotten.
Safaritent in Slowakije

Safaritent in Čebovce. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: Bratislava is de grootste stad van Slowakije. Het is tevens de hoofdstad van het Midden-Europese land en telt 440.948 inwoners (peildatum: 2020).

3. Vakantiehuisje in Pliešovce in Slowakije

Dit vakantiehuisje ligt in het dorpje Pliešovce (Slowakije). Pliešovce valt onder de regio Banská Bystrica. De vrijstaande vakantie-accommodatie bevindt zich op een landgoed, heeft 2 slaapkamers en biedt ruimte aan 4 personen. Honden zijn toegestaan. Internet (wifi) is voorhanden.

  • Beschrijving: Het vakantiehuis ziet er zeer verzorgd uit en is uiterst stijlvol ingericht. Naast een binnendouche beschikt het ook over een buitendouche.
  • Omgeving: De omgeving wordt gekenschetst door veel bossen en betoverende rivieren. Ideaal voor lange wandelingen en spectaculaire kanotochten.
Natuurhuisje Slowakije

Vakantiehuisje in Pliešovce. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: De Váh is de langste rivier van Slowakije. Hij heeft een lengte van 403 kilometer en mondt uit in de Donau.

4. Pipowagen in Cerovo Lazy in Slowakije

In het Slowaakse plaatsje Cerovo Lazy bevindt zich deze pipowagen. Cerovo Lazy ligt in het zuiden van Slowakije. Het vrijstaande vakantiehuis is op een landgoed gesitueerd, telt één slaapvertrek en kan maximaal vier mensen herbergen. Er is toegang tot internet.

  • Beschrijving: Overnachten in een pipowagen heeft iets magisch. Met name kinderen zullen er de tijd van hun leven hebben.
  • Omgeving: Een grotere natuurbeleving is amper mogelijk in de omgeving van deze pipowagen. De wandelroutes voeren langs bossen, rivieren en meren. Overal hoor je vogels fluiten en hertjes wegspringen.

Lees ook: 10x pipowagen overnachting in Nederland!

Pipowagen in Slowakije

Pipowagen in Cerovo Lazy. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: De Kathedraal van Košice is de grootste kerk van Slowakije. Het godshuis heeft een vloeroppervlakte van 1.200 m2 en capaciteit van 5.000 personen.

5. Tiny House in Pliešovce in Slowakije

Dit tiny house ligt in het dorpje Pliešovce (Slowakije). Pliešovce valt onder de regio Banská Bystrica. Het vrijstaande vakantiehuis bevindt zich op een boerderijcamping, heeft 3 slaapkamer en biedt ruimte aan 3 personen. Internet (wifi) is voorhanden.

  • Beschrijving: Vakantievieren in een tiny house is een unieke beleving. Het houten vakantiehuisje is uiterst sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien.
  • Omgeving: De omgeving is uitermate geschikt voor het maken van wandelingen of tochten met een mountainbike. Het berglandschap is adembenemend mooi.
Tiny house in Slowakije

Tiny House in Pliešovce. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Ivan Chrenko is de rijkste persoon van Slowakije. Het vermogen van de vastgoedondernemer wordt geschat op 1,2 miljard euro.

Lees ook: 10x natuurhuisjes in Slovenië!

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.