Skip to main content

Door heel Nederland kun je een vakantiehuisje voor 6 personen boeken. Dit kunnen verschillende type zespersoons vakantiehuizen zijn zoals natuurhuisjes, chalets, blokhutten of bungalows. Deze 6-persoons vakantiehuizen zijn groot en bezitten meerdere slaapkamers, badkamers en toiletten. De vakantiehuisjes voor 6 personen kunnen op vakantieparken staan of daarbuiten.

In deze blog ontdek je 10 vakantiehuisjes voor 6 personen.

1. Vakantiehuisje voor 6 personen in de duinen

Zoek je een vakantiehuisje voor 6 personen in de duinen? Boek dan deze 6-persoons lodge in de duinen van Callantsoog. Het moderne vakantie-onderkomen telt drie slaapkamers, twee badkamers en heeft een mooi design. Buiten op het terras kun je relaxen in de loungestoelen.

Vakantiehuis voor 6 personen in Callantsoog

6-persoons lodge in Callantsoog. Foto: roompot.nl

Na een korte wandeling door de duinen kom je op het Noordzeestrand van Callantsoog terecht. In de zomer is het een ideale plek om te zonnen of te zwemmen in de Noordzee. Lekker uitwaaien kan in het voorjaar, najaar en winter.

2. Waterwoning voor 6 personen aan Reeuwijkse Plassen

Tussen Bodegraven en Gouda bevinden zich dertien plassen. Deze plassen worden de Reeuwijkse Plassen genoemd. Midden in dit waterrijke gebied kun je deze 6-persoons waterwoning boeken. Het design huisje heeft een grootte van 92 m2 en beschikt over 3 slaapkamers en 2 badkamers.

Vakantiehuis voor 6 personen Reeuwijkse Plassen

Waterwoning bij de Reeuwijkse Plassen. Foto: landal.nl

Het vakantiehuis ligt direct aan het water. Het is natuurlijk fantastisch om ’s ochtends na het ontbijt het water op te gaan om de omgeving te verkennen. Zo kun je met een bootje varen, kanoën of suppen. Zwemmen is ook een aantrekkelijke optie.

3. Chalet voor 6 personen in Noord-Brabant

In Noord-Brabant bevinden zich de Kraaijenbergse Plassen. De Kraaijenbergse Plassen vormen een bijzonder natuurgebied. In dit waterrijke gebied kun je dit 6-persoons chalet huren. Het vakantiehuis is ideaal voor een gezinnetje of vriendengroep die er even lekker uit willen zijn. Zij kunnen gebruikmaken van drie slaapkamers.

Vakantiehuis voor 6 personen in Noord-Brabant

6-persoons chalet bij de Kraaijenbergse Plassen. Foto: europarcs.nl

Op de Kraaijenbergse Plassen komen waterratten helemaal aan hun trekken. Zo kun je zwemmen, kanoën, windsurfen en varen. De Kraaijenbergse Plassen staan in verbinding met de Maas. Het is leuk om met een bootje de Maas op te varen en de omgeving vanaf het water te bekijken.

4. Woonark voor 6 personen in Noord-Holland

Wil je een keertje op een originele manier vakantievieren met 6 personen? Ga dan genieten van deze woonark in het Noord-Hollandse dorpje Broek in Waterland. De woonboot is sfeervol ingericht en beschikt over 3 slaapkamers. Vanaf een houten vlonder duik je zo het water in.

Woonark voor 6 personen in Noord-Holland

Woonark in Broek in Waterland. Foto: natuurhuisje.nl

Broek in Waterland ligt ten noorden van Amsterdam, ongeveer acht kilometer verwijderd van het stadscentrum. Het is een populaire bestemming voor dagtochten vanuit Amsterdam vanwege zijn bijzondere uitstraling. Het dorp staat bekend om zijn goed bewaard gebleven traditionele houten huizen met groene luiken en tuinen.

5. Watertoren voor 6 personen in Middelburg

Zoek je een bijzondere overnachting voor 6 personen in Zeeland? Boek dan deze indrukwekkende watertoren in Middelburg. De slaapkamers van het monumentale bouwsel bevinden zich op de tweede en derde verdieping. Het uitzicht vanuit de watertoren over Middelburg is indrukwekkend.

Lees ook: 10x overnachten in een watertoren!

Overnachten in een watertoren

Watertoren voor 6 personen in Middelburg. Foto: vipio.com

De watertoren van Middelburg is gebouwd tussen 1892 en 1894 en heeft een neogotische stijl. De neogotische stijl is bekend om zijn gebruik van gotische elementen die geïnspireerd zijn op de middeleeuwse architectuur, zoals spitsbogen, spitsen en andere decoratieve details. De Middelburgse watertoren is een icoon van de stad.

6. Lodge voor 6 personen in Zeeland

Op een splinternieuw vakantiepark in Zeeland kun je deze 6-persoons lodge huren. Het vrijstaande vakantiehuis heeft een modern ontwerp en kan op warme dagen gekoeld worden door een airco. De gasten kunnen slapen in 3 slaapkamers en zich opfrissen in 2 badkamers.

Vakantiehuis voor 6 personen op Vakantiepark Brouwersdam

Chalet voor 6 personen op Beach Resort Brouwersdam. Foto: roompot.nl

De omgeving van de lodge is een snoepwinkel voor mensen die van natuur houden. Zo kunnen zij zeehonden gaan spotten in het Grevelingenmeer. Het Grevelingenmeer is ook een hotspot voor mensen die de duiksport omarmen. Het water is kraakhelder en zit barstensvol leven.

7. Vakantiehuis voor 6 personen in Friesland

Friesland en water horen onlosmakelijk bij elkaar. Dat geldt ook voor dit 6-persoons vakantiehuis nabij het Friese plaatsje Witmarsum. De houten accommodatie ligt aan het water. Het is aanbevelenswaardig om een bootje te huren om deze bijzondere regio van Friesland te verkennen.

Lees ook: 10x vakantieparken aan de Friese meren

Vakantiehuis voor 6 personen op Waterpark Elfstedenhart

6-persoons vakantiehuis in Friesland. Foto: landal.nl

Witmarsum ligt in het zuidwesten van Friesland, nabij de stad Bolsward. De geschiedenis van Witmarsum gaat terug tot de middeleeuwen. Het is een plaats met historische betekenis en heeft een rijke cultuur. De omgeving van Witmarsum is typisch voor het Friese platteland, met uitgestrekte weilanden en waterwegen.

8. Vakantiehuis voor 6 personen op de Veluwe

Met de familie of vrienden vakantievieren op de Veluwe? Boek dan deze 6-persoons cube en een succesvolle vakantie is gegarandeerd. Het vakantiehuis heeft een modern design met hoge ramen. Het invallende licht heeft vrij spel en zorgt voor een gezellige sfeer.

Vakantiehuis voor 6 personen op de Hooge Veluwe

6-persoons cube op de Veluwe. Foto: europarcs.nl

Als je ’s ochtends wakker wordt, lonkt de Veluwe. In dit grote natuurgebied kun je wandelingen en fietstochten maken door bossen, heidegebieden en zandverstuivingen. Met een beetje geluk spot je reeën, wilde zwijnen en vossen. Neem je verrekijker maar mee.

9. Landhuis voor 6 personen aan water

Wie droomt er niet van een landhuis aan het water? Die droom kan uitkomen in dit 6-persoons landhuis in het Noord-Hollandse dorpje Winkel. De accommodatie ligt in een landschap van weilanden en akkergronden. Voor het huis ligt een bootje afgemeerd waarmee de omgeving verkend kan worden.

Vakantiehuis voor 6 personen in Winkel, Noord-Holland

6-persoons landhuis in Winkel. Foto: natuurhuisje.nl

De oorsprong van Winkel gaat terug tot de middeleeuwen. Het dorp ontstond rond een kerk, zoals veel Nederlandse dorpen in die tijd. Net als veel andere dorpen in ons land, was landbouw lange tijd de belangrijkste bron van inkomsten voor de inwoners van Winkel.

10. Boomhut voor 6 personen in Drenthe

Als je een bijzondere accommodatie zoekt voor 6 personen, is deze boomhut een schot in de roos. De boomhut is van alle gemakken voorzien waaronder een badkamer en keuken. Kinderen kun je geen groter plezier doen dan te overnachten in een boomhut. Zij vinden dat spannend en avontuurlijk.

Lees ook: 10x boomhut overnachting in Nederland

Boomhut voor 6 personen

Boomhut voor 6 personen. Foto: vipio.com

De boomhut staat in de bossen van Westerbork. De geschiedenis van Westerbork is sterk verbonden met Kamp Westerbork, een voormalig doorgangskamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het kamp werd oorspronkelijk gebouwd door de Nederlandse overheid voor de opvang van Joodse vluchtelingen uit Duitsland.

Grotere vakantiehuizen bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.